Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

koristiti access za bazu u C#

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: koristiti access za bazu u C#

[ Pregleda: 5501 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

neboja
Nebojsa Nikolić
Beograd

Član broj: 90611
Poruke: 11
212.200.25.*



Profil

icon koristiti access za bazu u C#10.04.2006. u 10:49 - pre 196 meseci
Kako da napravim da bude apsolutno definisana baza i gde god da prebacim aplikaciju (na bilo koju particiju, bilo koji računar) da može da čita bazu?U pitanju je Access baza podataka.
 
Odgovor na temu

v.marko

Član broj: 26565
Poruke: 223
217.26.79.*

Sajt: www.twitter.com/marko999


Profil

icon Re: koristiti access za bazu u C#10.04.2006. u 11:59 - pre 196 meseci
Napravi kompletnu bazu iz accessa...i to je to..

pozdrav

Marko
 
Odgovor na temu

neboja
Nebojsa Nikolić
Beograd

Član broj: 90611
Poruke: 11
212.200.25.*



Profil

icon Re: koristiti access za bazu u C#10.04.2006. u 13:27 - pre 196 meseci
Baza je napravljena.Sadrži samo jednu tabelu.Ali i dalje ne funkcioniše.
 
Odgovor na temu

v.marko

Član broj: 26565
Poruke: 223
217.26.79.*

Sajt: www.twitter.com/marko999


Profil

icon Re: koristiti access za bazu u C#10.04.2006. u 14:23 - pre 196 meseci

ajde sad malo detaljnije, sta ne funkcionise:

baza ti radi na jednom sistemu, ne radi na drugom? baza radi iz accessa ne radi pristup iz visuala? baza radi iz visuala ne radi iz accessa?
koji visual? baza je puna? koji os ........ma daj sve podatke, bre!!!! :)

marko
 
Odgovor na temu

miki_ja
Bgd

Član broj: 69771
Poruke: 97
217.24.27.*



Profil

icon Re: koristiti access za bazu u C#10.04.2006. u 15:15 - pre 196 meseci
Koliko sam ja razumeo, ti bi hteo da program čita iz baze nezavisno od toga gde se baza ili aplikacija nalazi. Vidiš, to i mene interesuje :) !

Mislim da treba podesiti konekcioni string da uvek pokazuje na mesto gde je aplikacija instalirana. Da li je to moguće?
 
Odgovor na temu

VerbatimBOT
Aleksandar Dragosavac
Senior .NET Developer

Član broj: 84129
Poruke: 228
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Re: koristiti access za bazu u C#10.04.2006. u 19:31 - pre 196 meseci
Rešenje je da prilikom definisanja konekcionog stringa, koristitie metodu getCurrentDirectory() koja vraća string putanje trenutnog direktorijuma, pa na to nadovežete dalje putanju do baze.
Da biste je koristili, morate uključiti System.Data.IO ako se ne varam (sad ovo pišem napamet, pa ne znam tačno, ali znam da jeste IO).

I to je to !

[Ovu poruku je menjao VerbatimBOT dana 10.04.2006. u 20:32 GMT+1]
Winners never quit, quitters never win.
 
Odgovor na temu

Fedya
Fedor Hajdu
Solution Architect
Emaratech
Dubai, UAE

Član broj: 28246
Poruke: 790
*.ADSL.neobee.net.

Jabber: fedya@elitesecurity.org
Sajt: devtechgroup.com


+34 Profil

icon Re: koristiti access za bazu u C#10.04.2006. u 20:01 - pre 196 meseci
System.IO
(bez data).
Every hamster has his day.
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1342
*.3dnet.co.yu.



+310 Profil

icon Re: koristiti access za bazu u C#10.04.2006. u 20:22 - pre 196 meseci
Pazi ukoliko koristiš GetCurrentDirectory() metod. On vraća trenutni direktorijum i to je na početku direktorijum odakle je aplikacija startovana
i nije nepromenljiv - na primer OpenFileDialog može promeniti trenutni direktorijum kao i poziv metode Directory.SetCurrentDirectory.
Da bi saznao putanju sa koje je pokrenuta aplikacija najbolje je koristiti Application.StartupPath za Windows aplikaciju a
Server.MapPath("~") za Web aplikaciju.
 
Odgovor na temu

VerbatimBOT
Aleksandar Dragosavac
Senior .NET Developer

Član broj: 84129
Poruke: 228
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Re: koristiti access za bazu u C#10.04.2006. u 21:09 - pre 196 meseci
Pazi sad ovako:
Ja sam i dalje za metodu GetCurrentDirectory koju može da stavi recimo negde u početnoj stranici aplikacije (Root direktorijum), jer dalje od njega neće ići. A sve što je u Root direktorijumu može da nadoveže na konekcioni string, tipa:
Code:

string putanja = GetCurrentDirectory();
putanja += "\\App_Data\\db1.mdb";

I na kraju to ubaci u konekcioni string.
Winners never quit, quitters never win.
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1342
*.3dnet.co.yu.



+310 Profil

icon Re: koristiti access za bazu u C#10.04.2006. u 21:46 - pre 196 meseci
Ma u redu je i sa GetCurrentDirectory metodom za Windows aplikaciju, ja sam samo rekao da pazi gde je koristi da se posle ne pita zašto to ne radi kao što očekuje.
Inače, ako to bude koristio u Web aplikaciji - jednostavno neće raditi.
 
Odgovor na temu

miki_ja
Bgd

Član broj: 69771
Poruke: 97
217.24.27.*



Profil

icon Re: koristiti access za bazu u C#29.05.2006. u 16:12 - pre 194 meseci
Citat:
VerbatimBOT:
Code:

string putanja = GetCurrentDirectory();
putanja += "\\App_Data\\db1.mdb";

I na kraju to ubaci u konekcioni string.



Kako to da izvedem? Kako da u ovo "uglavim" tu promenjljivu?

Code:
OleDbConnection conection = new OleDbConnection(@"Provider = Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source=
                c:\temp\App_Data\db1.mdb");
 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
*.adsl.sezampro.yu.

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: koristiti access za bazu u C#30.05.2006. u 08:45 - pre 194 meseci
Code:

System.Reflection.Assembly.GetExecutingAssembly().Location;

ili za web

Server.MapPath(null);


cheers
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

miki_ja
Bgd

Član broj: 69771
Poruke: 97
217.24.27.*



Profil

icon Re: koristiti access za bazu u C#30.05.2006. u 22:44 - pre 194 meseci
Ok, ja sam se nešto istripov'o!
Code:

string putanja = GetCurrentDirectory();
putanja += "\\App_Data\\db1.mdb";

OleDbConnection conection = new OleDbConnection(@"Provider = Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source=" +
                putanja);


Jedino,
u fazi testriranja, direktrorijum "App_Data" i sama baza moraju biti u istom direktrorijumu odakle se pokreće i aplikacija, znači u "Debug", logično :) ...
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: koristiti access za bazu u C#

[ Pregleda: 5501 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.