Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Korishcenje i nule u jednocifrenim brojevima

[es] :: Javascript i AJAX :: Korishcenje i nule u jednocifrenim brojevima

[ Pregleda: 1846 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

NightHawk
Djordje Stojanovic
Nish

Član broj: 17045
Poruke: 209
*.dynamic.sbb.co.yu.

Jabber: night@elitesecurity.org
ICQ: 229516907
Sajt: www.shadow-inc.net


Profil

icon Korishcenje i nule u jednocifrenim brojevima03.01.2007. u 22:43 - pre 167 meseci
Trazeci neke stvari po wikipediji naishao sam na link za strip Ctrl+Alt+Del.
Dok sam prochitao 30str otpala mi je ruka pa sam reshio da napravim skriptu da izbaci strip za mesec koji izaberem.
I to je izgledalo ovako:
Code:

<script type="text/javascript">
function StripZaMesec()
{
    for (i = 01; i <= 31; i++)
{
mesec = document.kalendar.select.value
document.write("<img src='http://www.cad-comic.com/comics/2006" + mesec + i + ".jpg'><br>")
}
}
</script>
<form name="kalendar">
  <select name="select">
    <option value="01">Januar</option>
    <option value="02">Februar</option>
    <option value="03">Mart</option>
    <option value="04">April</option>
    <option value="05">Maj</option>
    <option value="06">Jun</option>
    <option value="07">Jul</option>
    <option value="08">Avgust</option>
    <option value="09">Septembar</option>
    <option value="10">Oktobar</option>
    <option value="11">Novembar</option>
    <option value="12">Decembar</option>
  </select>
<input type="button" value="GO!" name="go_button" onClick="StripZaMesec();" />
</form>

poshto se vrednost 01 rachuna kao 1, putanje do slika nisu tachni.
ovo je sve moza konfuzno ali ako treba mogu da objasnim ponovo

[Ovu poruku je menjao NightHawk dana 03.01.2007. u 23:55 GMT+1]
Of all the things I've lost, I miss my mind the most.
 
Odgovor na temu

NightHawk
Djordje Stojanovic
Nish

Član broj: 17045
Poruke: 209
*.dynamic.sbb.co.yu.

Jabber: night@elitesecurity.org
ICQ: 229516907
Sajt: www.shadow-inc.net


Profil

icon Re: Korishcenje i nule u jednocifrenim brojevima03.01.2007. u 22:56 - pre 167 meseci
Eureka.
Na neki nachin sam doshao na ideju da odvojeno posmatram linkove i to kroz while (i<10) i while (i<=31)
Code:

function StripZaMesec()
{
    for (i = 01; i <= 31; i++)
{
mesec = document.kalendar.select.value
document.write("<img src='http://www.cad-comic.com/comics/2006" + mesec + i + ".jpg'><br>")
}
}

zamenio sa:
Code:

function StripZaMesec()
{
var i=1

while (i<10)
{
mesec = document.kalendar.select.value
document.write("<img src='http://www.cad-comic.com/comics/2006" + mesec + "0" + i + ".jpg'>")
i=i+1
}
while (i<=31)
{
mesec = document.kalendar.select.value
document.write("<img src='http://www.cad-comic.com/comics/2006" + mesec + i + ".jpg'>")
i=i+1
}
}


[Ovu poruku je menjao NightHawk dana 04.01.2007. u 13:44 GMT+1]
Of all the things I've lost, I miss my mind the most.
 
Odgovor na temu

[es] :: Javascript i AJAX :: Korishcenje i nule u jednocifrenim brojevima

[ Pregleda: 1846 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.