Citat:
Ivan Dimkovic je napisao:
Ja mislim da je od domacih webhost servisa Verat jedino vredan pomena - za stvarno male pare (3.5 DM mesecno) dobijate vrlo pristojnu uslugu. Najveca mana verata je relativno veliki downtime (za poslednjih mesec dana je vd0 server ispadao nekoliko puta, vise od 1% vremena "dozvoljenog" downtime-a po nekim standardima za taj nivo usluge) - najveci problem je kad server ispadne u Subotu i niko ne radi nista do Ponedeljka u 9:30 - 10 AM. Ali to su sitne mane koje ce, verujem, biti brzo popravljene - sve ostalo je SUPER.
EUnet je, na zalost, ostao samo na starom imenu. Sve ostalo je skroz propalo - pre neki dan sam se nakacio na EUnet nalog i nisam mogao da verujem koliko je jadan protok i veliki hop-to-hop time. Iz EUneta su otisli mnogi kljucni ljudi (ponajvise u USA) a ekipa koja je ostala izgleda ima velikih problema sa finansijama i svim ostalim.
Za pare koje EUnet trazi za webhost preko mozete dobiti state-of-the-art uslugu kod provajdera koji ima link veci nego ceo Balkan zajedno + qos koji je mnogo bolji od bilo cega ovde + 24/7 nadgledanje sistema + svakodnevni backup + zastita od pozara + ... ... ... kao nebo i zemlja..
tesko je biti objektivan (UroSe) i dati pravi odgovor...
Verat
prednosti: najeftiniji definitivno, ima podrsku za php i mysql, linux
mane: 1200 prezentacija na jednom serveru
Infosky
mane: skoro razvaljen web server, stradala i dva ministarstva RS, Bozino i odnosi sa inostranstvom od strane VK, M$ server
Tehnicom:
prednost: 24/7 survey
mana: domaci saobracaj, preko beotela za vecinu domacih provajdera
Beotel:
mane: cvoriste dosta domacih provajdera sa peerom od 128, 256 i 1 MB te ruterom koji jede pakete, zagusenje saobracaja
ako gledamo YU hosting, mora da bude ping <200ms, min 1 MB ram za svaku prezentaciju, a PHP i MySQL nek dopise Gojko koliki scratch mu otvara...
www.aikstednja.rs mesec stednje 2010/
www.snajper.rs servis za media planiranje na Internetu