Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Nevolje sa upload fajla na server

[es] :: PHP :: Nevolje sa upload fajla na server

[ Pregleda: 2561 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Upss

Član broj: 44495
Poruke: 29
*.rstel.net.



+1 Profil

icon Nevolje sa upload fajla na server22.10.2006. u 08:41 - pre 181 meseci
Skripta za upload slika kod mene lokalno radi radi bez ikakvih problema. Znaci izvrsi prenos slike iz bilo kog foldera na disku u odredisni folder i izvrsi upis u bazu naziva slike itd. Sve to lijepo funkcioniše dok sam testirao kod sebe lokalno ali nevolje počinju kad skriptu pokrenuo na serveru. Ne moze da prenese sliku u odredišni direktorijum odnosno ja ne znam šta da upišem za putanju do direktorijuma na serveru.

Kod koji funkcioniše lokalno je sledeći...

Code:

<?php
include "konekt.php";

$Naziv_slike = $_POST["naziv_slike"];
$Opis_slike = $_POST["opis_slike"];
$Cijena = $_POST["cijena"];
$Slika = $_FILES['slika']['name'];
$IDGrupa = $_POST["izbor"];

  if ($_FILES['slika']['type'] != 'image/pjpeg')
  {
    echo 'Problem: Fajl nije slika.';
    exit;
  }
  $upfile = '/AppServ/www/info/slike/'.$_FILES['slika']['name'];

  if (is_uploaded_file($_FILES['slika']['tmp_name'])) 
  {
     if (!move_uploaded_file($_FILES['slika']['tmp_name'], $upfile))
     {
        echo 'Problem: Ne postoji mogucnost prenosa u odredisni direktorijum';
        exit;
     }
  } 
  else 
  {
    echo 'Problem: Moguc prekid u prenosu. Naziv fajla: ';
    echo $_FILES['slika']['name'];
    exit;
  }

  mysql_query("INSERT INTO lager ( Naziv, Opis , Cijena, Slika , IDgrupa ) VALUES ('$Naziv_slike','$Opis_slike','$Cijena','$Slika','$IDGrupa')") ;

mysql_free_result($rezultat);
mysql_close($connection);
?>

 
Odgovor na temu

gogo2022
Goran F.
HRV

Član broj: 115516
Poruke: 3
*.vip.hr.



Profil

icon Re: Nevolje sa upload fajla na server22.10.2006. u 13:13 - pre 181 meseci
Kod uploada na server treba uključiti write dozvolu za direktorij u koji radiš upload ,a to možeš uključiti u control panelu na serveru
 
Odgovor na temu

dragancesu
subotica

Član broj: 38340
Poruke: 2153
*.eunet.yu.



+73 Profil

icon Re: Nevolje sa upload fajla na server22.10.2006. u 16:09 - pre 181 meseci
Proveri verziju php kod tebe i na serveru

Recimo funkcija is_uploaded_file je dodata tek u verziji 4.0.3

Pomozite Micro$oftu u borbi protiv piraterije, poklonite prijatelju Linux
 
Odgovor na temu

nezki
Miodrag Lapcevic
Beograd

Član broj: 101503
Poruke: 438
212.62.53.*

Sajt: www.websolutions.co.rs


Profil

icon Re: Nevolje sa upload fajla na server24.10.2006. u 16:59 - pre 181 meseci
Problem koji ti imas se i meni desio jednomi tada sam hteo da poludim zasto ne radi.
Procitaj sledeci text i shvatices u cemu je problem podesi to i radice 100%


"Nije baš usko povezano sa temom radi se o CHMOD 777 ( CHMOD777 ) nekom ce još ovo biti potrebno , možda neko sad place kako da reši ovo. Uglavnom nisam hteo da otvaram novu temu pošto ovo nije pitanje nego odgovor , a ako ova poruka bude usamljena u temi ima šanse da bude obrisana kao i još neke stare teme. Onaj ko bude ovo tražio cim vidi shvatice da je pronašao. Nailazio sam na raznorazne odgovore u vezi ovog i nijedan nije bio tacan.
Omogucavanje dozvole upisa spolja u fajlove na web serveru. Hmm valjda sam se dobro izrazio.

Naime sa Komanderom ( Total Commander ) FTP klijent pristupiti na web server , otvoriti direktorijum , pronaci željeni fajl i obeležiti ga ( da pocrveni) , u komanderu otvoriti Files/Change attributes... iskocice prozorce u kojem su radio dugmici za podešavanje pristupa fajlu. Kombinacijom dugmica podesiti željenu opciju chmod koda , koji ce biti i prikazan u prozorcetu . Ma bice vec sve jasno kad se otvori prozorce , problem je eto kako doci do podešavanja ove opcije kad zatreba nekom ko nikad nije imao kontakta sa ovim stvarima , a u suštini je sve veoma jednostavno.

Molim moderatore da ovo ne obrišu , ako treba neka preformulišu , možda još neke kljucne reci "
Poz
djLapac
 
Odgovor na temu

maxa123

Član broj: 118772
Poruke: 4
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: srbija.banner-place.com


Profil

icon Re: Nevolje sa upload fajla na server27.10.2006. u 00:59 - pre 181 meseci
Ako nisi siguran koja je putanja na serveru probaj da koristiš promenljivu $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']. Možda je problem u tome.
Takođe, obrati pažnju i da enctype forme za slanje fajla mora da bude 'multipart/form-data'
 
Odgovor na temu

shketuljko
Vedran Martinovic
Institut za javno zdravlje Srbije „Dr
Milan Jovanović Batut”
Beograd

Član broj: 1370
Poruke: 43
212.200.118.*

Sajt: www.besplatnioglasi.rs


Profil

icon Re: Nevolje sa upload fajla na server30.10.2006. u 13:20 - pre 181 meseci
$upfile = '/AppServ/www/info/slike/'.$_FILES['slika']['name'];
Treba da koristis putanju koju ti vrati server ...
p.s. Jedna korisna stvar pazi na space-ove u imenu slike ... obavezno profiltriraj naziv slike tako da ti u bazu ode string bez space-ova ili nekih drugih karaktera, a takodje kad to oradis onda i izmjeni fajl na serveru tim istim imenom!
Vedran Martinovic
www.besplatnioglasi.rs
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Nevolje sa upload fajla na server

[ Pregleda: 2561 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.