Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Upload fajla a da ostaje na istoj stranici

[es] :: PHP :: Upload fajla a da ostaje na istoj stranici

[ Pregleda: 2731 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Bole89

Član broj: 86189
Poruke: 38
*.teol.net.



Profil

icon Upload fajla a da ostaje na istoj stranici16.09.2006. u 10:05 - pre 181 meseci
Slabo se razumijem u php pa mi je potrebna mala pomoc.

Radi se o tome da koristim php skritu za upload fajla na server i potrebno mi je da na HTML stanici gdje biram koji fajl cu da uploadujem da kada kliknem na dugme za upload da mi uploaduje fajl a da se ne otvara nova php stranica u kojoj je kod za upload fajla vec da ostane HTML stranica.

Ako je porebno mogu napisati sav kod sto imam...

Bio bih zahvalan na svakoj pomoci.
 
Odgovor na temu

glavince
Ohrid/Macedonia

Član broj: 66412
Poruke: 246
62.162.91.*

Sajt: ohridnews.com


Profil

icon Re: Upload fajla a da ostaje na istoj stranici16.09.2006. u 10:27 - pre 181 meseci
Ako ti sve funkcionise ko sto treba , najjednostavnije bi bilo, nakon uploada da postavis header prema html stranici.
header("Location: tvojastranal.html);
Ipak posalji kod.
 
Odgovor na temu

Bole89

Član broj: 86189
Poruke: 38
*.teol.net.



Profil

icon Re: Upload fajla a da ostaje na istoj stranici16.09.2006. u 10:53 - pre 181 meseci
Ovo bi bio fajl upload.php koji vrsi upload

Code:

<?php
$uploaddir = 'uploads/';
$uploadfile = $uploaddir . basename($_FILES['userfile']['name']);

echo '<pre>';
if (move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $uploadfile)) {
    echo "File is valid, and was successfully uploaded.\n";
} else {
    echo "Possible file upload attack!\n";
}

echo 'Here is some more debugging info:';
print_r($_FILES);

print "</pre>";
?>


a ovo je html stranica gdje se bira koji fajl ce se uploadovati

Code:

<form enctype="multipart/form-data" action="upload.php" method="POST">
    <!-- MAX_FILE_SIZE must precede the file input field -->
<!-- <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="30000" /> -->
    <!-- Name of input element determines name in $_FILES array -->
    Send this file: <input name="userfile" type="file" />
    <input type="submit" value="Send File" />
</form>


Meni treba kada kliknem na dugme "Send file" da se ne otvara ta nova stanica a da se fajl uploaduje.
 
Odgovor na temu

glavince
Ohrid/Macedonia

Član broj: 66412
Poruke: 246
62.162.91.*

Sajt: ohridnews.com


Profil

icon Re: Upload fajla a da ostaje na istoj stranici16.09.2006. u 11:14 - pre 181 meseci
Odgovor na tvoje pitanje je sledeci (onako na divo):
Code:

<?php
$uploaddir = 'uploads/';
$uploadfile = $uploaddir . basename($_FILES['userfile']['name']);

echo '<pre>';
if (move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $uploadfile)) {
     header("Location: tvojastrana.html");
} else {
    echo "Possible file upload attack!\n";
}

echo 'Here is some more debugging info:';
print_r($_FILES);

print "</pre>";
?>

Ali ovaj kod mi se ni malo ne svidza. Napravi neke provere pre nego sto napravis upload. Recimo velicina, extenzija i.td.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Upload fajla a da ostaje na istoj stranici

[ Pregleda: 2731 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.