Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Rad sa File-ovima ....

[es] :: PHP :: Rad sa File-ovima ....

[ Pregleda: 2673 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zero_83

Član broj: 75017
Poruke: 136
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Rad sa File-ovima ....04.02.2006. u 22:15 - pre 179 meseci
Trebao bih da odredim naziv File-a za upload ....

Znaci na stranici sam postavio polje za primanje fajla sa Browse dugmetom i recimo Upload. Trebao bih da pritiskom na Upload dugme script prebaci fajl sa korisnikovog racunara na server ... Taj deo mogu dauradim, ali ne mogu da izvucem naziv fajla ... Kad god pokusam da dobijem izvestaj o nazivu fajla dobijam ga kao niz (Array) ... Kako bih ovo mogao da uradim ... !?

Jos jedna stvar, ako moze zanima me kako se povezuje Java script sa PHP-om?
Nisam ti pric'o !?
 
Odgovor na temu

MileG
Mihael Gajičić

Član broj: 28981
Poruke: 987



+7 Profil

icon Re: Rad sa File-ovima ....04.02.2006. u 23:48 - pre 179 meseci
$ime_fajla = $_FILES['neki_fajl']['name'];

<input name="neki_fajl" type="file">

valjda ces se snaci...
 
Odgovor na temu

[email protected]
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: Rad sa File-ovima ....05.02.2006. u 08:39 - pre 179 meseci
Citat:
zero_83
Jos jedna stvar, ako moze zanima me kako se povezuje Java script sa PHP-om?

Objasni ovo malo bolje, konkretno šta ti je potrebno.
Banned - Not available
 
Odgovor na temu

x-bot-1

Član broj: 81484
Poruke: 21
*.skylogicnet.it.



Profil

icon Re: Rad sa File-ovima ....06.02.2006. u 05:33 - pre 179 meseci
iliti

Code:

$ime_fajla = basename($_FILES['neki_fajl']);

set_X

...samo vas gledam...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Rad sa File-ovima ....

[ Pregleda: 2673 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.