Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pretraga baze podataka ?

[es] :: Perl :: Pretraga baze podataka ?

[ Pregleda: 3640 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Free_Sex
Aleksandar
Beograd

Član broj: 9601
Poruke: 616
*.ptt.yu



Profil

icon Pretraga baze podataka ?01.05.2003. u 12:11 - pre 255 meseci

Dali neko od vas zna kako prilikom pretrage baze podataka (flat file je zahvaljujuci veratu :-P ) korisniku ispise prvih recimo 20 pronadjenih
rezultata. Pa onda kada klikne [next>>] sledecih 20 i sl. ...... Nesto kao google ili yahoo ?

Predpostavljam da recimo mu posalje u hidden polju forme do kog je zapisa stigao pa posle nastavi ? Mada mi se cini da bi tako
trebao da izvrti svaki put ispocetka fajl da bi dosao do tog dela ?

Ili da sacuva rezultate pretrage u nekom temp fajlu ?

E da a nesto tipa ovoga :

if ( ($povrsina_od eq 0 || $povrsina_od le $povrsina_stan) && ($povrsina_do eq 0 || $povrsina_do ge $povrsina_stan) ){
#bla bla
}

dakle ovo bi trebalo da ako je > $povrsina_od < uneta (onda nije 0) i da ulazi u uslov za pretragu ... tu se dodaje jos && slicnih ovim [cena,struktura,grejanje]
 
Odgovor na temu

mire
Miroslav Madzarevic
Belgrade

Član broj: 252
Poruke: 145
*.dial.InfoSky.Net



Profil

icon Re: Pretraga baze podataka ?03.05.2003. u 19:31 - pre 255 meseci
Najbolje da ucitas ceo fajl u memoriju i odatle radis pretragu i ostalo.
mire@zwer:~$ traceroute zivot.sloboda.potraga-za-srecom
 
Odgovor na temu

Free_Sex
Aleksandar
Beograd

Član broj: 9601
Poruke: 616
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Pretraga baze podataka ?05.05.2003. u 00:44 - pre 255 meseci
Mire bas si genije ...... i dobro ja ucitam CEO fajl u RAM
pretrazim ga ... izbacim korisniku (U WEB BROWSER)
10 ili 20 prvih rezultata .... onda se skripta zavrsi
i sadrzaj RAM (tog dela koji je koristio program tj. CGI skripta) se
brise ..... ?
 
Odgovor na temu

mire
Miroslav Madzarevic
Belgrade

Član broj: 252
Poruke: 145
*.dial.InfoSky.Net



Profil

icon Re: Pretraga baze podataka ?05.05.2003. u 02:44 - pre 255 meseci
ok, nisam pogodio temu ali objasni mi kako ces da radis pretragu na fajlu ?
mire@zwer:~$ traceroute zivot.sloboda.potraga-za-srecom
 
Odgovor na temu

Free_Sex
Aleksandar
Beograd

Član broj: 9601
Poruke: 616
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Pretraga baze podataka ?05.05.2003. u 09:27 - pre 255 meseci
Pa sada je po sistemu
#ovde ide kod da ako treba da prikaze recimo od 10-20
#rezultata da pici praznu petlju do linije fajla koju dobije od koda
#(vidi dole)


while(<fajl>){
chop();
(...)=split...

if(usov){
stampaj
#posalji do koje si linije stigao u fajlu (kao hidden u formi)
}
}

Nesto tako ... nisam sve cini mi se tacno napisao ali to je otprilike
 
Odgovor na temu

MoHicAn

Član broj: 43
Poruke: 1893
212.102.132.*



Profil

icon Re: Pretraga baze podataka ?05.05.2003. u 14:06 - pre 255 meseci
Eh eh ... zavisi u kom jeziku pravis to .... u php-u mozes da napravis promenjivu koja ce kroz svaki ciklus da se povecava za 20 i to ce ti onda biti krajnji ili pocetni red u bazi a njega prosledjujes sledecoj stranici naravno kao parametar u linku na nex-tu !!! Isto ovo vazi i za cgi ... znaci u linku next kao parametar dodas promenjivu iz html/php dokumenta i ona se posle predaje cgi aplikaciji i tako u krug !!! Veoma prosto ....

Evo ti primer za php ....

<a href="listanje_po_redu.php?br_reda=<?php echo $br_reda ?>">Next</a>
 
Odgovor na temu

Free_Sex
Aleksandar
Beograd

Član broj: 9601
Poruke: 616
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Pretraga baze podataka ?05.05.2003. u 15:53 - pre 255 meseci
E pa tako sam ja mislio da radim i za cgi .... pa da nemoram uopste formu
da radim direktno roknem u link :) Nesto vruce ovih dana pa ne razmisljam dobro :)
 
Odgovor na temu

[es] :: Perl :: Pretraga baze podataka ?

[ Pregleda: 3640 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.