Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Lista fajlova i stranice...

[es] :: PHP :: Lista fajlova i stranice...

[ Pregleda: 1807 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
213.244.208.*



Profil

icon Lista fajlova i stranice...24.11.2004. u 11:32 - pre 205 meseci
Napravio sam jednu skriptu za upload fajlova i drugi fajl , gde se listaju fajlovi, kod je:


Code:

//See list of files.

if ($dir = @opendir("$absolute_path")) {
 while($file = readdir($dir)) {
    echo "<a href='$site_ad/data/uploads/$file'>$file</a><br>";
  }
 }
closedir($dir);


E sad , uploadujem jedno 50 fajla i sve ce se prikazati na jednoj strani.
Moze li mi neko dati kod, kako da se na jednoj stranici vide npr. 20 fajla, pa ostalih 20 na drugoj stranici i tako dalje?

Hvala.
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
213.244.208.*



Profil

icon Re: Lista fajlova i stranice...24.11.2004. u 20:18 - pre 205 meseci
Zar niko nezna!?

Meni je hitno, stoga pomozite...
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net.



+256 Profil

icon Re: Lista fajlova i stranice...25.11.2004. u 08:52 - pre 205 meseci
http://www.php.net/readdir
Obrati paznju na deo stranice koji pocinje sa:
"This is an example of how to sort directories alphabetically into a drop down list:"

To ce ti mozda dati ovako neku ideju:

1) ucitas listu fajlova u array.

2) iz array-a u petlji ispisujes po 20 i pravis veze do sledecih 20 i prethodnih 20 ako nisu prvi... Nesto ovako:
Code:

$pocetak=isset($_GET['dalje'])?$_GET['dalje']:0;
for ($i=$pocetak, $i<=($pocetak+20), $i++)
{
echo $filelist[$i];
}

3) vodi racuna ra treba da proveravas da li imas jos 20 do kraja, ako nemas treba da zavrsis sa koliko imas.... (uslov u for petlji), da treba da imas linkove ka prethodnih i sledecih 20, ali samo ako oni postoje....

Znaci ovo je skleptano na brzinu, samo da ti da ideju, ovo definitivno nije kod koji mozes da upotrebis (nisam siguran ni da radi.. :)) , samo sam ti dao ideju...

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
213.244.208.*



Profil

icon Re: Lista fajlova i stranice...25.11.2004. u 10:48 - pre 205 meseci
Sad sam stavio u array...

Code:

//See list of files.

$listf = Array();
$fold = opendir($absolute_path);
while (false !== ($file = readdir($fold))) {
   if ($file != "." && $file != "..") {
   $listf[] = $file;
   }
}
closedir($fold);
sort ($listf);
reset ($listf);
while (list ($key, $val) = each ($listf)) {
   echo "<a href='$site_ad/data/uploads/$val'>$val</a><br>";
   
}


Aj mi kazi sta sad da dodam.Onaj kod sto si mi dao ne radi.
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net.



+256 Profil

icon Re: Lista fajlova i stranice...25.11.2004. u 11:37 - pre 205 meseci
Pa necu da ti dam ja kod, cilj je da ti nesto sam uradis, zar ne?
Dakle, sta si uradio dosad:
1) procitas fajlove iz direktorijuma u niz (array)
2) sortiras ih i vratis na pocetak
3) ispises veze do fajlova, uzimajuci im imena iz array-a.

To si vec imao (manje/vise) i sa prvim kodom (dobro, nisi ih stavljao u niz, ali si ih ispisivao). Poenta moje price nije bila u tome vec kako da prikazes generalno.
Dakle, tebi trebaju sledeci slucajevi:

procitas fajlove, sortiras ih.
pogledas da li je promenljiva koja odredjuje akciju postavljena.
ako nije, ispises prvih recimo 20
ako jeste , pogledas na sta je postavljena (sledece/prethodno)
ako je sledece pogledas promenljivu odakle treba da nastavi (recimo $dalje), pogledas koliko ih ima do kraja i da li ih ima vise od recimo 20 (koliko zelis da ti ide po strani)
ako ih ima vise, postavis $pocetak na $dalje, $kraj na $dalje+20.
ako ih nema vise, postavis $pocetak na $dalje, $kraj na onoliko koliko ih ima
ako je prethodno - uradis slicno, samo obrnuto (ne mislis li da cu i da mislim za tebe?)
ispises linkove u for petlji od $pocetak do $kraj, napravis linkove do njih.
pogledas da li je $pocetak -20 <0.
ako jeste, postavis $pdalje na 0,
ako nije postavis $pdalje na $pocetak - 20
ispises link za prethodno sa opcijom ?akcija=prethodno&dalje=$pdalje
pogledas da li je $kraj = velicine niza (koliko ih ima)
ako jeste ne ispisujes "sledece"
Ako nije, ispsises link za sledece sa opcijom ?akcija=sledece&dalje=$kraj

otprilike tako nekako. Ne znam jesam li sad na brzinu dobro napisao, ali shvatio si sistem (mozda). Ne znam, mozda postoji i laksi nacin, ali mi sada ne pada na pamet.

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Lista fajlova i stranice...

[ Pregleda: 1807 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.