Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

odbc i provjera unosa

[es] :: .NET :: odbc i provjera unosa

[ Pregleda: 1961 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

elmagio
Kontroling i informatika

Član broj: 95249
Poruke: 164



+1 Profil

icon odbc i provjera unosa24.08.2006. u 08:21 - pre 183 meseci

Kako mogu kad kliknem na snimi da provjeri dali u bazi već postoji šifra koju sam ja izabrao?
Sa ovim upitom sam radio u VB6 "SELECT sifra FROM artikli WHERE sifra = " & txtsifra.text & "
I onda samo napravim COUNT na taj rezultat i ako je 1 onda napišem da šifra postoji a ako je 0 onda dopustim spremanje u bazu.


Ovo sam mislio da napravim i u VB.NET ali ne znam kako da napravim COUNT?

Tj. ako ima neko drugo riješenje predložite.

 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
*.ptt.yu.

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: odbc i provjera unosa24.08.2006. u 10:05 - pre 183 meseci
U upitu zvekni da uradi count, a ovo izvrsi preko command objekta i metode ExecuteScalar. Vratice ti broj redova koji imaju tu shifru.

Code:

SELECT count(*) FROM artikli WHERE sifra = " & txtsifra.text

America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

elmagio
Kontroling i informatika

Član broj: 95249
Poruke: 164



+1 Profil

icon Re: odbc i provjera unosa24.08.2006. u 11:59 - pre 183 meseci


Ok, to sam i pokušavao ali ne kužim kako poslije toga postaviti upit ako je COUNT 1 da prikaže poruku a ako nije da dopusti unos.

 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
*.ptt.yu.

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: odbc i provjera unosa24.08.2006. u 12:07 - pre 183 meseci
Code:

<-- priprema command objekta -->
......
......
......

if CInt(cmd.ExecuteScalar()) = 1 then MessageBox.Show("Nece moci ove noci") else <--kod za insert -->


Ili si mislio sve da se uradi iz nekakve stored procedure ?
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

elmagio
Kontroling i informatika

Član broj: 95249
Poruke: 164



+1 Profil

icon Re: odbc i provjera unosa24.08.2006. u 17:03 - pre 183 meseci
dusty hvala na primjeru ovako kako si ti napisao nije mi radilo

if CInt(cmd.ExecuteScalar()) = 1

pa sam ja ubacio

if CInt(cmd.ExecuteScalar()) >0

i onda je proradilo.



Lp,

Moja greška ipak je ovo uredu
if CInt(cmd.ExecuteScalar()) = 1
Bilo mi je čudno pa sam provjeravao nije mi izbacivalo poruku i snimilo mi je još jednom istu šifru i onda kad sam ponovno pokušao COUNT je izbacivao 2 a ne 1.



[Ovu poruku je menjao elmagio dana 25.08.2006. u 19:58 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: odbc i provjera unosa

[ Pregleda: 1961 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.