Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Greska u ODBC driveru?

[es] :: Baze podataka :: Greska u ODBC driveru?

[ Pregleda: 3038 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

navahoyu
Neki Kokic
Belgrade

Član broj: 41252
Poruke: 27
82.117.193.*

ICQ: 26750450


Profil

icon Greska u ODBC driveru?08.12.2004. u 12:31 - pre 204 meseci
Nakon sto u dreamweaveru pokusam da uradim preview u browseru, izbacuje mi ovu gresku:

Error Type:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005)
[Microsoft][ODBC Driver Manager] Driver's SQLSetConnectAttr failed
/TMP9h018eiuz.asp, line 8


Browser Type:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.0.3705)

Page:
GET /TMP9h018eiuz.asp

Skinuo sam najnovije odbc drivere sa microsoftovog sajta ali nije pomoglo... Ako neko ima neku ideju, unapred zahvalan...
 
Odgovor na temu

aleksandaraleksandar
aleksandar
[earth].[europe]

Član broj: 13175
Poruke: 2895
*.com
Via: [es] mailing liste

Sajt: aleksandaraleksandar.blog..


+6 Profil

icon Re: Greska u ODBC driveru?08.12.2004. u 12:44 - pre 204 meseci
meni se to desavalo ali uvek sam ja bio kriv za gresku. pa sta ti pise u
liniji 8?
 
Odgovor na temu

navahoyu
Neki Kokic
Belgrade

Član broj: 41252
Poruke: 27
82.117.193.*

ICQ: 26750450


Profil

icon Re: Greska u ODBC driveru?08.12.2004. u 12:47 - pre 204 meseci
Recordset1.ActiveConnection = "dsn=Test;" ovo pise u tmp fajlu a u "originalu" pise
Recordset1.ActiveConnection = MM_Test_STRING sto je verovatno isto...
 
Odgovor na temu

aleksandaraleksandar
aleksandar
[earth].[europe]

Član broj: 13175
Poruke: 2895
*.com
Via: [es] mailing liste

Sajt: aleksandaraleksandar.blog..


+6 Profil

icon Re: Greska u ODBC driveru?08.12.2004. u 13:15 - pre 204 meseci
pa jesi namestio konekciju i local i remote server u makromediji?
 
Odgovor na temu

navahoyu
Neki Kokic
Belgrade

Član broj: 41252
Poruke: 27
82.117.193.*

ICQ: 26750450


Profil

icon Re: Greska u ODBC driveru?08.12.2004. u 13:21 - pre 204 meseci
Mozda je problem u Testing Site-u, trazi mi URL testing site-a, ja mu stavim http://localhost/Home gde mi je root folder site-a a on izbaci "Dreamweaver cannot use the prefix you entered to display live data". Remote site nisam namestao jer sve radim na lokalnom serveru. Inace stavio sam da hocu da koristim server technology, ASP/VBScript.
 
Odgovor na temu

aleksandaraleksandar
aleksandar
[earth].[europe]

Član broj: 13175
Poruke: 2895
*.com
Via: [es] mailing liste

Sajt: aleksandaraleksandar.blog..


+6 Profil

icon Re: Greska u ODBC driveru?08.12.2004. u 23:36 - pre 204 meseci
dole desno u makromediji, imas opciju "manages ites". prvo definisi sajt
(direktorijum) na kojim radis. javi dalje sta se desava
 
Odgovor na temu

navahoyu
Neki Kokic
Belgrade

Član broj: 41252
Poruke: 27
82.117.193.*

ICQ: 26750450


Profil

icon Re: Greska u ODBC driveru?09.12.2004. u 08:04 - pre 204 meseci
Home dir mi se nalazi u c:\inetpub\wwwroot\Proba, za definisanje testing sajta mi treba URL home dir-a, ja tu unosim http://localhost/Home (jer sam u IIS-u podesio da mi je Home site na c:\inetpub\wwwroot\Proba ali kad kazem Test on izbacuje poruku da to nije dobar prefix jer ne moze da "display live data". Mislim da je samo poenta u tom test site-u i verovatno u tom URL-u koji treba dobro da unesem.
 
Odgovor na temu

aleksandaraleksandar
aleksandar
[earth].[europe]

Član broj: 13175
Poruke: 2895
*.com
Via: [es] mailing liste

Sajt: aleksandaraleksandar.blog..


+6 Profil

icon Re: Greska u ODBC driveru?09.12.2004. u 11:40 - pre 204 meseci
ne ne, odustani od podesavanju u IIS. znaci u IIS pise c:inetpubwwwroot i
to je http://localhost
a onda ce se tvoj sajt iz direktorijuma c:inetpubwwwrootproba pojaviti na
adresi http://localhost/proba
ajd pa javi :)
 
Odgovor na temu

navahoyu
Neki Kokic
Belgrade

Član broj: 41252
Poruke: 27
82.117.193.*

ICQ: 26750450


Profil

icon Re: Greska u ODBC driveru?09.12.2004. u 11:56 - pre 204 meseci
Ok, to sam uspeo da podesim ali mi jos uvek javlja istu gresku. Skinuo sam i poslednju verziju MDAC-a sa Microsoftovog sajta. Ne znam da li ima veze sa bazom koju sam u ODBC-u stavio kao system DSN, radi se o obicnoj access bazi.
 
Odgovor na temu

aleksandaraleksandar
aleksandar
[earth].[europe]

Član broj: 13175
Poruke: 2895
*.com
Via: [es] mailing liste

Sajt: aleksandaraleksandar.blog..


+6 Profil

icon Re: Greska u ODBC driveru?09.12.2004. u 13:00 - pre 204 meseci
pa ajmo ovako
u svom sajtu napravi stranu index.asp sa nekom jednostavnom asp funkcijom.
sacuvaj stranu. otvori IE i ukucaj http://localhost/proba/index.asp i reci
mi da li se prikazuje ono sto treba da se prikaze.
probaj sa nekom jednostavnom funkcijom koja poziva, datum, vreme, sta bilo.
u php-u je to php().
 
Odgovor na temu

navahoyu
Neki Kokic
Belgrade

Član broj: 41252
Poruke: 27
82.117.193.*

ICQ: 26750450


Profil

icon Re: Greska u ODBC driveru?09.12.2004. u 16:09 - pre 204 meseci
Uspeo sam da podesim, stvar je bila u share-ovanju foldera u kojima mi se nalazi baza iz koje vucem podatke. Hvala u svakom slucaju, Pozdrav!!
 
Odgovor na temu

[es] :: Baze podataka :: Greska u ODBC driveru?

[ Pregleda: 3038 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.