Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

NN problem

[es] :: Web dizajn i CSS :: NN problem

[ Pregleda: 2643 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

VRider
Marković Damir
(BGD/SD Karaburma)/Pirot

Član broj: 1510
Poruke: 4132
195.252.107.*

Jabber: damirm | gmail | com
ICQ: 134002435


+13 Profil

icon NN problem17.02.2003. u 21:46 - pre 238 meseci
Na mom sajtu (http://vrider.fateback.com/) sam postavio i malu galeriju slika. Za otvaranje slike u novom prozoru sam napisao malu funkciju u javascriptu. Funkcija nije Bog zna sta i otprilike odgovara onome sto se zove "skolski primer". Kada stranicu (galerija) pokrenem sa harda sve radi. Kad stranicu pokrenem sa lokalnog web servera (apache) - radi. Sa web servera na Netu - NE! Preciznije IE je otvara, a Mozilla i sl. ne otvaraju. Probavao sam i sam relativnim i sa apsolutnim putanjama. Ako bi neko bio ljubazan da pogleda.
Hvala unapred.
JaFreelancer.com
 
Odgovor na temu

Trunks
Stefan T.
Freelance web/grafički dizajner.
Novi Sad, Srbija

Član broj: 34
Poruke: 2465
*.dial.InfoSky.Net

ICQ: 28675801
Sajt: Linemotion.com


+1 Profil

icon Re: NN problem18.02.2003. u 14:03 - pre 238 meseci
Radi u Mozilli (Phoenix 0.5).
» Mom, mom, look what I did, mom!
» Look what I did to my hands, I broke 'em!
 
Odgovor na temu

VRider
Marković Damir
(BGD/SD Karaburma)/Pirot

Član broj: 1510
Poruke: 4132
195.252.107.*

Jabber: damirm | gmail | com
ICQ: 134002435


+13 Profil

icon Re: NN problem20.02.2003. u 20:47 - pre 238 meseci
Definitivno kod mene ne radi (Mozilla 1.0.1). Ajde neka jos ko pogleda, pa ako kod vas radi - OK. Prezentacija i nije da je ja gledam.
JaFreelancer.com
 
Odgovor na temu

drdrksa

Član broj: 1077
Poruke: 3650



+6 Profil

icon Re: NN problem20.02.2003. u 20:56 - pre 238 meseci
OK je, radi i u IE-u i u Mozilli.
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net



+256 Profil

icon Re: NN problem21.02.2003. u 14:44 - pre 238 meseci
U Operi 7 i Operi 6.05 radi, u Operi 5 ne radi, ne prikazuje sliku, ali otvara prozor.
U netscape-u 4.76 ne rade ni linkovi koje pozivas iz javascripta.


Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.red.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: NN problem21.02.2003. u 15:05 - pre 238 meseci
Mozila 1.X.X ima javaconsolu,otvori javaconsolu i pogledaj šta „škripi”
 
Odgovor na temu

VRider
Marković Damir
(BGD/SD Karaburma)/Pirot

Član broj: 1510
Poruke: 4132
195.252.107.*

Jabber: damirm | gmail | com
ICQ: 134002435


+13 Profil

icon Re: NN problem21.02.2003. u 20:21 - pre 238 meseci
Znam za JavaScript console ali ona nista ne prikazuje.
Citat:
U netscape-u 4.76 ne rade ni linkovi koje pozivas iz javascripta.

Ne razumem ovo.
Ono sto se kod mene desava odgovara Operi 5.
U svakom slucaju, puno hvala na pomoci!
JaFreelancer.com
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net



+256 Profil

icon Re: NN problem24.02.2003. u 14:54 - pre 238 meseci
Pa kako ne razumes -kliknem na "srpski" na naslovnoj stranici, i nista se ne desi. Taj javascript koji koristis izgleda nije podrzan u NN 4.76.
P.S. Da, ni u Mozilli 1.0 (valjda mi ta bese) ne radi kako treba, a tamo osim javascript console imas i javascript debugger ako se dobro secam...


Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

xTZ

Član broj: 8622
Poruke: 6
*.dialup.blic.net



Profil

icon Re: NN problem25.02.2003. u 18:42 - pre 238 meseci
Prvo, umjesto ove nezgodne konstrukcije za linkove:
<span onClick="fSlika('09', 348, 336)"><u>Slika09</u></span>

iskoristi klasičnu A HREF varijantu:
<a href="javascript:void(0)" onClick="fSlika('09', 348, 336)">Slika09</a>,

a zatim umjesto:
window.open('', "newwin", prom);

stavi:
window.open(ime,"newwin",prom);

Izbaciti: OpenWindow.document.writeln("<HTML>"); itd... Napotrebno je

Zašto uopšte koristiš <span> tagove kao zamjena za <a>? Zbunjuješ ljude.


 
Odgovor na temu

VRider
Marković Damir
(BGD/SD Karaburma)/Pirot

Član broj: 1510
Poruke: 4132
195.252.107.*

Jabber: damirm | gmail | com
ICQ: 134002435


+13 Profil

icon Re: NN problem25.02.2003. u 22:04 - pre 238 meseci
E, to se zove odgovor!
Milon puta hvala.
Zasto koristim spanove a ne linkove? Dobro pitanje. Navikao sam da stavljam span a ne link kada se poziva javascript. Drugi razlog je sto me mrzi da pisem style za linkove u zaglevlju, a ako ga ne napisem neki citaci aktivan link automatski boje u plavo, a pozadina je plava....
JaFreelancer.com
 
Odgovor na temu

xTZ

Član broj: 8622
Poruke: 6
*.dialup.blic.net



Profil

icon Re: NN problem25.02.2003. u 23:33 - pre 238 meseci
Nema na čemu, i drugi put.

A ovo za span-linkove... Stvar je navike, posjetilac jednostavno očekuje da kad stavi pokazivač miša na link, da se ovaj iz strelice pretvori u sličicu šake sa ispruženim kažiprstom, i eventualno da se u status baru pojavi adresa. To kod tvoje stranice i kod tvog načina linkovanja nije slučaj, i ja sam u početku lutao i tražio gdje su linkovi ustvari sakriveni... Slučajan klik na jedan od tih "spanova" je ipak otvorio prozor. Sad zamisli nekog ko nije toliko uporan da nađe linkove...

A boja linkova se bar lako mijenja. A:link {color: red} ili A:active ili A:visited lako mijenjaju stvar u zaglavlju svakog fajla, ili u izdvojenom css fajlu. Ne trebaš to izbjegavati.
Možda ti pomogne savjet da je preporučljivo da boja aktivnog linka upravo bude plava. Zašto? Opet zbog ljudske navike, boje su tako postavljene još u prvim browserima i to je najčešća kombinacija (plava-aktivni, tamno crvena-posjećeni link) i ljudi nesvjesno očekuju to. Nađi na netu šta najveći stručnjaci "web usability"-ja kažu o tome.... Možda i promijeniš boju pozadine ;)
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: NN problem

[ Pregleda: 2643 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.