Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa mscomm1 ?

[es] :: Visual Basic 6 :: Problem sa mscomm1 ?

[ Pregleda: 4520 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

filipc

Član broj: 22738
Poruke: 433
212.200.108.*



Profil

icon Problem sa mscomm1 ?24.05.2004. u 14:25 - pre 212 meseci
Imam jedan problem:
Kad postavim mscomm1 na formu ja bi da pomocu njega napravim dial-up vezu t.j da mogu da se konektujem sa bilo kim naprimer da zovem nekoga ali nece da se otvori port za zvanje .

U cemu je problem?
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
62.108.109.*

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Problem sa mscomm1 ?24.05.2004. u 14:58 - pre 212 meseci
Ajde lepo procitaj FAQ. Kako sad neko da zna sta tebi ne valja ako nisi postovao kod?
Sledeci put ce ovakva poruka biti obrisana.
 
Odgovor na temu

filipc

Član broj: 22738
Poruke: 433
*.teleportgroup.net



Profil

icon Re: Problem sa mscomm1 ?24.05.2004. u 15:02 - pre 212 meseci
Ovo je source cod od onog clana Luke nije moj ali nece da pozove broj to mi je problem da bi prepravio program.

Znaci imam 2 textbox-a , 2 command button-a , 1 mscomm i jedan timer , to je sve!

Code:

Private Sub Command1_Click()
On Error Resume Next

Dim BROJTELEFONA As String
BROJTELEFONA = InputBox("Enter Phone Number ", "Phone Number")
Form1.MSComm1.Output = "ATDT " & BROJTELEFONA & vbCr
End Sub

Private Sub Command2_Click()
If ioport = True Then
    Command2.Caption = "Open Port"
    MSComm1.Output = "ATH" + vbCr
    MSComm1.PortOpen = False
    ioport = Not ioport
Else
    Command2.Caption = "Close Port"
    MSComm1.PortOpen = True
    ioport = Not ioport
End If
End Sub

Private Sub Form_Load()

End Sub

Private Sub Text1_Change()
Text2.SetFocus
End Sub

Private Sub Text2_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer)
If KeyCode = vbKeyReturn Then
    If ioport = True Then
        Form1.MSComm1.Output = Text2.Text & Chr$(13) + Chr(10)
    Text2.SetFocus
End If
        Text2.Text = vbNullString
End If
End Sub

Private Sub Timer1_Timer()
If ioport = True Then
Text1.Text = Text1.Text & MSComm1.Input
End If
End Sub
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
62.108.109.*

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Problem sa mscomm1 ?24.05.2004. u 15:08 - pre 212 meseci
Kad postujes kod, koristi code tag.
Pogledaj, na primer, ovo ili potrazi na googleu - ima koda koliko hoces.

Problem moze da bude attention string.
 
Odgovor na temu

VRKY

Član broj: 21087
Poruke: 4690
*.net.htnet.hr



+8 Profil

icon Re: Problem sa mscomm1 ?24.05.2004. u 16:38 - pre 212 meseci
EVo tu ti je uplodano to što ti treba.
PoZdRaV
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

filipc

Član broj: 22738
Poruke: 433
*.teleportgroup.net



Profil

icon Re: Problem sa mscomm1 ?24.05.2004. u 17:49 - pre 212 meseci
Hvala ti!
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Problem sa mscomm1 ?

[ Pregleda: 4520 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.