Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da proslediti argumetn u Crystal Report

[es] :: Visual Basic 6 :: Kako da proslediti argumetn u Crystal Report

[ Pregleda: 2833 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

voxi

Član broj: 67178
Poruke: 328
*.skaut.net.



Profil

icon Kako da proslediti argumetn u Crystal Report15.08.2006. u 20:59 - pre 186 meseci
Kako proslediti argumetn u Crystal Report!

na primer imas u prodavnici 100 proizvoda i dodje gazda i zeli da vidi samo za jedan proizvod odredjenog dana kolioko je prodan i u koje vreme

naravno prvo treba da iz spiska izabere odredjeni proizvod e sad kako se ovo resava u Crystal Reportu

ajd pomozite mi treba mi to



HVALA
 
Odgovor na temu

voxi

Član broj: 67178
Poruke: 328
*.net
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Kako da proslediti argumetn u Crystal Report17.08.2006. u 19:46 - pre 186 meseci
Ma daj ljudi nije valjda da niko ne zna kako resiti ovaj problem?

Ajd pomozite

HVALA
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: Kako da proslediti argumetn u Crystal Report17.08.2006. u 19:54 - pre 186 meseci
Kako ocekujes da ti neko pomogne, a nisi potrosio ni minut da preciziras problem. Koju verziju Crystal Reports-a koristis, da li radis sa *.rpt fajlovima koje ucitavas ili sa *.dsr iz projekta, koji nacin koristis za povezivanje(ADO, DAO, Field Definitions..), sta koristis za rad sa podacima (DAO, ADO) ...???

Ajde potrosi bar toliko vremena koliko sam ja potrosio.
 
Odgovor na temu

voxi

Član broj: 67178
Poruke: 328
*.net
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Kako da proslediti argumetn u Crystal Report17.08.2006. u 20:39 - pre 186 meseci
Prvo ja se izvinjavam pocetnik sam sa Crystal Reportom pa ne znam sta sve
treba vama od podataka
Koristim staru neku verziju sa CD-a (mislim da je 4) instaliran gde je i VB6
a fajlovi su .rpt i koristim DAO

A treba mi da na primer od 100 razlicitih proizvoda izdvojim jedan po zelji
i da prikazem kada je on sve prodan


HVALA
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: Kako da proslediti argumetn u Crystal Report17.08.2006. u 20:50 - pre 186 meseci
Dakle, ako se dobro secam (davno sam radio takvu varijantu) treba sve da odradis pomocu SelectionFormula svojstva. Ako si u dizajnu reporta podesio ReportSource i ako se on npr. zove "Delovi" (tabela ili view) onda bi u VB kodu, pre poziva metode Action za CRViewer kontrolu trebalo da podesis SelectionFormula da ti prikaze samo deo ciji je ID npr. 55 (recimo da je to korisnik odabrao), a to bi sveukupno moglo da bude ovako:
Code:

...
CR.Destination = crptToWindow
CR.SelectionFormula = "{Delovi.ID} = " & 55
CR.Action = 1
...


Obrati paznju na viticaste zagrade koje su namenjene za navodjenje naziva tabela i polja koje su ti izvor podataka za report. Eto, nadam se da sam ti nesto pomogao.
 
Odgovor na temu

voxi

Član broj: 67178
Poruke: 328
*.net
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Kako da proslediti argumetn u Crystal Report17.08.2006. u 21:30 - pre 186 meseci
A sta treba podesiti u dizajn reportu kod ReportSource i ne mogu da nadjem
nigde u menijima ReportSource
Ja sam tamo u CR napravi izvestaj pomocu onog njegovog wizarda pa njega sada
koristim!

Hvala za ovo do sada mada mi jos nije proradilo!
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: Kako da proslediti argumetn u Crystal Report17.08.2006. u 22:54 - pre 186 meseci
Stvarno se ne secam rasporeda menija kod CR dizajnera, ali bi trebalo - kao sto sam ti i rekao - da podesis SelectionFormula i to je to, posto su ti polja vec povezana i postavljena u dizajnu. Dakle, samo ti treba naziv polja za koje hoces da filtriras i naziv tabele iz koje je i vozi.
Mali dodatni savet - podesi opciju da ti je putanja baze tamo gde je i report, tako ce te najmanje boleti glava (pretpostavljam da radis sa nekom bazom tipa Access - nije da si naveo).
Ima tu jos puno caka, ali ti ne mogu pomoci jer nemam tu verziju, a davno sam to radio.
 
Odgovor na temu

nessa
Nebojša
Programer
Beograd

Član broj: 10010
Poruke: 60
*.83.beocity.net.



Profil

icon Re: Kako da proslediti argumetn u Crystal Report20.08.2006. u 13:37 - pre 185 meseci
Cini mi se da Crystal objekat ima kolekciju Parameters ili tako nesto, pa onda prvo popunis tu
koleskciju potrebnim parametrima (npr. datum, tip, model...) i onda pozoves izvestaj, a Crystal
te tvoje parametre prenese query-ju koji koristis za dobijanje podataka iz baze.
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: Kako da proslediti argumetn u Crystal Report20.08.2006. u 13:50 - pre 185 meseci
Citat:
nessa: Cini mi se da Crystal objekat ima kolekciju Parameters ili tako nesto, pa onda prvo popunis tu
koleskciju potrebnim parametrima (npr. datum, tip, model...) i onda pozoves izvestaj, a Crystal
te tvoje parametre prenese query-ju koji koristis za dobijanje podataka iz baze.


Covek je lepo rekao da koristi staru verziju (4.61). Kod nje je najlakse ici preko SelectionFormula.
 
Odgovor na temu

voxi

Član broj: 67178
Poruke: 328
*.net
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Kako da proslediti argumetn u Crystal Report20.08.2006. u 19:03 - pre 185 meseci
Ajd malo jos pomoci

Uradio sam ovako kako si rekao

CR.Destination = crptToWindow
CR.SelectionFormula = "{Delovi.ID} = " & 55
CR.Action = 1

ali mi javi gresku: Unable to connect: incorrect log on parameters

sta sam pogresijo nije mi jasno imena su ispravna
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: Kako da proslediti argumetn u Crystal Report20.08.2006. u 20:39 - pre 185 meseci
Pa da li si podesio putanju od reporta: ReportFileName
Code:

...
CR.ReportFileName = "C:\Proba\Proba.rpt" 'ovo je primer
...

ili jos bolje, da li ista znao ili pogledao help u vezi sa Crystal Report-om pre nego sto si se nama obratio? Tj. da li si ista uradio osim sto si preko Wizard-a napravio report?

Evo ti moje preporuke sta bi trebalo da uradis za "domaci zadatak", ako mislis da ozbiljnije radis u ovoj kombinaciji (VB 6.0, Crystal Reports):

1. Prouci detaljno Crystal Report dizajner i potrudi se da shvatis sta svaka opcija iz menija predstavlja i cemu sluzi (narocito meni Record Selection, ako se dobro secam, gde mozes da se igras sa uslovima filtriranja i da vidis sintaksu)
2. Nadji u helpu primere prikazivanja i povezivanja CR i VB 6.0 iz koda, i prouci detaljno Crystal Report Viewer kontrolu (najlakse ti je da u property window od Crystal kontrole obelezis neko svojstvo, npr. ReportFilename i pritisnes F1).

Ono sto ti generalno mogu reci je da imas dva nacina povezivanja kod ove verzije CR:
1. Direktno povezivanje sa bazom podataka u CR dizajneru
2. Povezivanje na Data kontrolu iz VB-a

Srecno!
 
Odgovor na temu

voxi

Član broj: 67178
Poruke: 328
*.net
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Kako da proslediti argumetn u Crystal Report20.08.2006. u 21:24 - pre 185 meseci
Ja kada obrisem liniju

CR.SelectionFormula = "{Delovi.ID} = " & 55

onda sve radi ali kada ovaj uslov postavim onda mi javi onu gresku pasam vas
pitao dali mozda znate sta ne valja


Hvala u svakom slucaju
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: Kako da proslediti argumetn u Crystal Report20.08.2006. u 22:20 - pre 185 meseci
Citat:
voxi: Ja kada obrisem liniju

CR.SelectionFormula = "{Delovi.ID} = " & 55

onda sve radi ali kada ovaj uslov postavim onda mi javi onu gresku pasam vas
pitao dali mozda znate sta ne valja


Hvala u svakom slucaju


Uh, bas si zbunjen! Ja sam ti samo dao primer kako bi trebalo da "filtriras" podatke, a ti si trebao umesto tabele "Delovi" i polja "ID" da upises tvoje nazive iz baze. Zao mi je ako sam doprineo tvojoj zbunjenosti, bilo je u najboljoj nameri.
 
Odgovor na temu

voxi

Član broj: 67178
Poruke: 328
*.net
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Kako da proslediti argumetn u Crystal Report20.08.2006. u 22:43 - pre 185 meseci
Ma znam i ja to da trebam da upisem moje nazive nisam tvoje ni upisivao vec
sam ti samo uzvratio tvojim primerom i napisao ti naziv greske, reko da ne
znas mozda sta treba popraviti sa onom greskom ali izgleda da ne znas ni ti
ali dobro to je logicno tesko je to ovako znati dok se ne uzme u svoje ruke
konkretan problem
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Kako da proslediti argumetn u Crystal Report

[ Pregleda: 2833 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.