Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Crystal Report - lokalizacija!

[es] :: .NET :: Crystal Report - lokalizacija!

[ Pregleda: 4255 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Csharp

Član broj: 39818
Poruke: 63
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Crystal Report - lokalizacija!26.05.2005. u 00:33 - pre 201 meseci
Pozdrav!

Zna li netko, kako mogu lokalizirati report na neki drugi jezik?


 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6023



+4621 Profil

icon Re: Crystal Report - lokalizacija!26.05.2005. u 12:15 - pre 201 meseci
Ne mozes to uraditi onako kako to visual studio radi za forme

Jedino da labele postavis rucno kao sto si obajsnio u drugoj temi za CR. Ako ti to pravi performance probleme, probaj da kesiras "prevedene" ReportDocument objekte.


Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

Csharp

Član broj: 39818
Poruke: 63
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Crystal Report - lokalizacija!27.05.2005. u 15:26 - pre 200 meseci
Da, ok! Mislio sam da li postoji nekakav gotov alat! MAda, meni je sada bitno da uopće mogu doći do tih objekata, u ovom slučaju textobject, mada probao sam sa chart-om, jednostavno nisam mogao promjeniti text, pa sam i na njemu dodao text object-e, naravno ručno! :)


 
Odgovor na temu

negyxo
Aleksandar Perkuchin

Član broj: 29751
Poruke: 898
*.sksyu.net.



+171 Profil

icon Re: Crystal Report - lokalizacija!28.05.2005. u 17:12 - pre 200 meseci
Vidiš ono preko text objecta što si objasnio nije loše. Ja sam u početku tako krenuo ali našao sam na neki "bug". Crystal kad naiđe na text object koji u sebi ima neki drugi objekat (na prim, field object) izbaci exception. Nisam tražio na netu šta je uzrok i kako se rešava nego sam prešao na parammetar fields.
Znači isto kao i text objecti samo što je, čini mi se, i lakše

Code:

//crView - CrystalReportViewer
            foreach (ParameterField pField in crView.ParameterFieldInfo)
            {                
                 reportdocument.SetParameterValue(pField.ParameterFieldName, "???");
            }





 
Odgovor na temu

Csharp

Član broj: 39818
Poruke: 63
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Crystal Report - lokalizacija!29.05.2005. u 23:57 - pre 200 meseci
Nisam razmišljao na ovakav način, ali mi se čini ok!


Hvala!
 
Odgovor na temu

mmilinca

Član broj: 57773
Poruke: 60
82.208.209.*



Profil

icon Re: Crystal Report - lokalizacija!30.11.2005. u 11:22 - pre 194 meseci
... opet ja

Ne znam da li ovo sto mene muci spada pod ovu temu- lokalizacija, verovatno ne jer su moji izvestaji samo na srpskom ,ali se tice srpskog karakter seta.
Kada CrystalReport radi sa Access bazom, u izvestaju korektno prikazuje nase karaktere.
Medjutim, Crystal Report sa MySql bazom, sa kojom i radim, na izvestaju ne prikazuje nase karaktere vec ih pretvara u ?, tj sem Š,Ž. Ovo se odnosi samo na ono sto cita iy baze. Ono sto kao tekst je unosim u nasem karakter setu vidi se normalno.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Crystal Report - lokalizacija!

[ Pregleda: 4255 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.