Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Crystal Report u C#

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Crystal Report u C#

[ Pregleda: 3114 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

smickos
Network Administrator
BN

Član broj: 76549
Poruke: 2
81.93.89.*



Profil

icon Crystal Report u C#01.06.2006. u 14:53 - pre 188 meseci
Kako programski proslijediti parametre za filtriranje u Crystal Report? U toku pravljenja reporta sa wizardom definise se jedan kriterijum. Kako ga programski mijenjati u zavisnosti od izbora korisnika.
Npr. Report vuce podatke iz SQL pogleda,ali ga treba filtrirati po nekom kriterijum,a ne prikazivati sve podatke iz pogleda.
Dobre procjene poticu iz iskustva.
Na zalost, iskustvo obicno potice
iz losih procjena.
(pravilo avijacije br.20)
 
Odgovor na temu

kleo
Banja Luka

Član broj: 57146
Poruke: 33
*.com.

ICQ: 255471549


Profil

icon Re: Crystal Report u C#02.06.2006. u 10:07 - pre 188 meseci
Ideja:
DataView dv = new DataView(table, rowFilter, "", DataViewRowState.CurrentRows);
gdje je rowFilter string u kome se definise izbor korisnika.
 
Odgovor na temu

smickos
Network Administrator
BN

Član broj: 76549
Poruke: 2
81.93.89.*



Profil

icon Re: Crystal Report u C#02.06.2006. u 10:39 - pre 188 meseci
Koristim SQL view, a ne c# dataView. Postoji push metod za "poturanje" dataSet-a koji ima isto ime kao i onaj koji je Report.dataSource, ali njegov sadrzaj je filtriran. Rjesenje djeluje logicno,ali kod mene nesto ne radi.
Dobre procjene poticu iz iskustva.
Na zalost, iskustvo obicno potice
iz losih procjena.
(pravilo avijacije br.20)
 
Odgovor na temu

negyxo
Aleksandar Perkuchin

Član broj: 29751
Poruke: 898
*.sksyu.net.



+171 Profil

icon Re: Crystal Report u C#02.06.2006. u 12:34 - pre 188 meseci
Trebao si pogledati starije teme, cini mi se da je vec bilo reci o tome.

Ali evo i kako bi to moglo da se uradi.
Ovo sa dataview-om nije lose ali moze biti sporo, skoro isto mozes da postignes i sa parametrima direktno u crystal-ovom izvestaju. Mada, ja licno, nikad ne radim tako, sem kada su u pitanju neki sporedni izvestaji, ne tako bitni. Licno forsiram da se sva filtriranja i spajanja rade na DB sereveru, jer se tako dobije na brzini, DB engine, bar ovi ozbiljniji, optimizuje SQL pa se tako i izvrsavanje svede na najbolju moguci nacin. Jednom sam probao u crystal-u da uradim spajanje tabela preko onog njegovog data experta, ali to je uzasno sporo, dobro da sad ne preterujem nije bas toliko sporo ali je bas primetno, pogotovo nad vecem broju podataka/tabela. Filtriranje isto tako. Znaci sve poslove koji su vezani za data source (join-iranje, filtriranje) uradi na strani DB. Posle prosledi te podatke crystal-u i neces imati problema, cak sta vise lakse je i praviti izvestaj kada ne moras ta filtriranja da pravis u njemu.
 
Odgovor na temu

logic_rabbit
Radenko Zec
banjaluka

Član broj: 74458
Poruke: 271
*.lanaco.com.



+1 Profil

icon Re: Crystal Report u C#02.06.2006. u 13:04 - pre 188 meseci
Najlakse ti je napraviti StoredProceduru koja ce imati par parametara za filtriranje pa kad korisnik odabere nesto na formi zavisno od toga prosledis parametar proceduri za filtriranje pa pozoves izvestaj sa tom procedurom.
logic_rabbit (MCAD,MCSD,MCT,MCTS-
Windows development,MCPD)
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Crystal Report u C#

[ Pregleda: 3114 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.