Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako napraviti ovo u php

[es] :: PHP :: Kako napraviti ovo u php

Strane: 1 2

[ Pregleda: 8189 | Odgovora: 29 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Commander

Član broj: 82311
Poruke: 58
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Kako napraviti ovo u php24.07.2006. u 20:20 - pre 186 meseci
Znači htio bih napraviti web stranicu u kojoj se ispunjavaju onako kao kad hocete otvoriti novi mail. Ime, Prezime, god rođenja itd... Znam napraviti ta polja ali ne znam napraviti kad se klikne na sumbit button kako da se to sačuva negdje na mom kompu. Jel može pomoć pls?
 
Odgovor na temu

Radovan__III
Radovan__III
Beograd

Član broj: 15669
Poruke: 1245
*.beobug.com.



+26 Profil

icon Re: Kako napraviti ovo u php24.07.2006. u 20:37 - pre 186 meseci
ako sam razumeo da hoces da ti pises i da kod tebe cuvaju podaci onda samo ta forma posalje podatke preko POST, otvoris neki txt faj ili neki bazu npr mysql i ubacis podatke , pogledaj php delu foruma imas vise slicnih tema.
Aj sad svi u biblioteku da nesto pojedemo i popijemo ...
--------------------------------
Knjigovodstvo

 
Odgovor na temu

CtrlAltDel
Beograd

Član broj: 96286
Poruke: 325
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: Kako napraviti ovo u php25.07.2006. u 16:54 - pre 186 meseci
znaci imamo formu / malo cu da karikiram...

Code:

<form action="upis.php" method="post">

Ime: <input name="ime" >
firma: <input name="firma" >
<input type="submit" value="salji">

</form>

znaci sad smo napravili formu, klikom na dugme se otvara file upis.php

upis.php / opet najjednostavniji primer i treba proveriti da li su polja popunjena , da li je odgovarajuci format unosa itd...

Code:


<?
 // KONEKTOVANJE NA BAZU---------------------------------

$hostname_baza = "localhost";
$database_baza = "primer";
$username_baza = "root";
$password_baza = "";

mysql_connect($hostname_baza, $username_baza, $password_baza);
mysql_select_db($database_baza);

  // ------------------------------------------------------


// FUNKCIJA IZVRSIKVERI-------------------------------------
    
    
    function izvrsikveri($kveri) 
    
    {
    
    
$prvi = mysql_query($kveri) or die(mysql_error());
//$row_prvi = mysql_fetch_assoc($prvi);
//$totalRows_prvi = mysql_num_rows($prvi);
    
    };

    //  KRAJ FUNKCIJE--------------------------------------



//uzimamo promenljive koje su poslate iz forme

$ime=$_POST['ime'];
$firma=$_POST['firma'];

//-------------------------------------------


izvrsikveri('INSERT INTO formular (ID, ime, firma) VALUES ("NULL","'.$ime.'","'.$firma.'")');

echo 'upisano u bazu!';
?>



to je to za upis.php


i treba nam jos baza...
Code:


CREATE DATABASE primer

CREATE TABLE `formular` (`ID` BIGINT (5) DEFAULT '0' NOT NULL AUTO_INCREMENT, PRIMARY KEY(`ID`), UNIQUE(`ID`), INDEX(`ID`))  TYPE = MyISAM

ALTER TABLE `formular` ADD `ime` VARCHAR(35)
ALTER TABLE `formular` ADD `firma` VARCHAR(35)











 
Odgovor na temu

Commander

Član broj: 82311
Poruke: 58
*.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Kako napraviti ovo u php25.07.2006. u 22:33 - pre 186 meseci
jel mogu napraviti da mi se ti podaci pošalju na mail?
p.s. CtrlAltDel hvala na ovom
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu.

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: Kako napraviti ovo u php25.07.2006. u 23:57 - pre 186 meseci
Naravno da mozes.

http://www.php.net/manual/en/function.mail.php

Molio bih samo za malo citanja dokumentacije i koriscenja pretrage...
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

CtrlAltDel
Beograd

Član broj: 96286
Poruke: 325
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: Kako napraviti ovo u php27.07.2006. u 23:54 - pre 186 meseci
evo npr. ovako samo prilagodi kako tebi odgovara...

Code:
$prima="[email protected]"
$subject="Pitanje sa sajta ...";

$message='

<html>
<head>
<title>Pitanje</title>
</head>
<body style="font-family:Arial; font-size:11px">

Datum:<br>'.$datum.'<br><br>

Ime:<br>'.$rezforme[0][1].'<br><br>

E-mail:<br>'.$rezforme[1][1].'<br><br>

Pitanje:<br>'.$rezforme[2][1].'</body></html>

' ;

$headers  = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=windows-1250' . "\r\n";
$headers .= 'From: [email protected]' . "\r\n";

mail($prima, $subject, $message,$headers);
 
Odgovor na temu

Commander

Član broj: 82311
Poruke: 58
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Kako napraviti ovo u php28.07.2006. u 13:56 - pre 186 meseci
Prvo sam upisao ovo i sačuvao kao salji.html
Code:

<form action="upis.php" method="post">

Ime: <input name="ime" >
firma: <input name="firma" >
<input type="submit" value="salji">

</form>


onda sam napisao ovo i sačuvao kao upis.php Ali sam vidio kako nije dobro...
Code:

$prima="[email protected]"
$subject="Pitanje sa sajta ...";

$message='

<html>
<head>
<title>Pitanje</title>
</head>
<body style="font-family:Arial; font-size:11px">

Datum:<br>'.$datum.'<br><br>

Ime:<br>'.$rezforme[0][1].'<br><br>

E-mail:<br>'.$rezforme[1][1].'<br><br>

Pitanje:<br>'.$rezforme[2][1].'</body></html>

' ;

$headers  = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=windows-1250' . "\r\n";
$headers .= 'From: [email protected]' . "\r\n";

mail($prima, $subject, $message,$headers);


pa sam napravio ovo... stavio znakove za php <? i ?>



Code:

<?
$prima="[email protected]"
$subject="Pitanje sa sajta ...";

$message='

<html>
<head>
<title>Pitanje</title>
</head>
<body style="font-family:Arial; font-size:11px">

Datum:<br>'.$datum.'<br><br>

Ime:<br>'.$rezforme[0][1].'<br><br>

E-mail:<br>'.$rezforme[1][1].'<br><br>

Pitanje:<br>'.$rezforme[2][1].'</body></html>

' ;

$headers  = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=windows-1250' . "\r\n";
$headers .= 'From: [email protected]' . "\r\n";

mail($prima, $subject, $message,$headers);
?>

tada sam otvorio salji.html i kliknio na salji ali mi se ovorilo nesta sa ovim errorom

Code:

Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in F:\Programi\Program Files\xampp\htdocs\New Folder\upis.php on line 3


molim te da mi pojasniš korak po korak
 
Odgovor na temu

CtrlAltDel
Beograd

Član broj: 96286
Poruke: 325
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: Kako napraviti ovo u php28.07.2006. u 16:15 - pre 186 meseci
da za <? ?> to naravno treba dodati- mislio sam da je ocigledno :) izvini...

e sad zasto ne radi- prvo ovo sto sam postovao je bio samo primer znaci nije bilo spremno za rad na konkretnom zadatku nad kojim diskutujemo..

evo korak po korak:

1. treba prvo u fajlu upis.php preuzeti promenljive iz forme:
Code:
<?
$ime=$_POST['ime'];
$firma=$_POST['firma'];
?>


2.syntax error prijavljuje jer sam napravio gresku kad sam prepravljao mail - da ne postujem mail klijenta iz konkretne forme, nisam stavio ;

znaci iza $prima="[email protected]" fali ;

3. u ovom obliku bi dobio mail ali koji ne stampa nikakve vrednosti jer ih za trazene promenljive nema tj.
nemamo definisan $datum ukoliko ga zelis najpreglednije bi bilo da ga dodas kod preuzimanja promenljivih

$datum=date("d.m.y" ); znaci sad imamo definisan datum

takodje primetices promenljive sledeceg oblika $rezforme[0][1] u ovom i slicnim redovima
Ime:<br>'.$rezforme[0][1].'<br><br>

to su clanovi dvodimenzionalnog niza jer volim da strpam vrednosti forme u dvodimenzionalni niz uz informacije da li je polje obavezno za popunjavanje, kog oblika treba da bude unos (cifre, mail, txt) itd. pa onda to proturim kroz neki moj set funkcija koje rade proveru i vracam greske...

tako da mesto takvih redova treba da stoji ovaj oblik Ime:<br>'.$ime'<br><br>

nadam se da je jasno, ako nije cimni
 
Odgovor na temu

Commander

Član broj: 82311
Poruke: 58
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Kako napraviti ovo u php28.07.2006. u 18:40 - pre 186 meseci
sve sam napravio ok ali ne kužim ovo: (valjda to nije ništa bitno)

Citat:
takodje primetices promenljive sledeceg oblika $rezforme[0][1] u ovom i slicnim redovima
Ime:<br>'.$rezforme[0][1].'<br><br>

to su clanovi dvodimenzionalnog niza jer volim da strpam vrednosti forme u dvodimenzionalni niz uz informacije da li je polje obavezno za popunjavanje, kog oblika treba da bude unos (cifre, mail, txt) itd. pa onda to proturim kroz neki moj set funkcija koje rade proveru i vracam greske...

tako da mesto takvih redova treba da stoji ovaj oblik Ime:<br>'.$ime'<br><br>



kako kažem sve sam dobro napravio i sve je ok ali kada hoću poslati mail pokaže mi error
Code:

Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in F:\Programi\Program Files\xampp\htdocs\New Folder\upis.php on line 33
 
Odgovor na temu

CtrlAltDel
Beograd

Član broj: 96286
Poruke: 325
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: Kako napraviti ovo u php28.07.2006. u 19:03 - pre 186 meseci
radice na netu...

a za ono sa promenljivama nije bitno samo zameni sa svojim nazivima...
 
Odgovor na temu

Commander

Član broj: 82311
Poruke: 58
*.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Kako napraviti ovo u php28.07.2006. u 20:30 - pre 186 meseci
spojio sam se na net, pokušao poslati ali error.
Code:
Warning: mail() [function.mail]: SMTP server response: 550 Invalid recipient: [email protected] in F:\Programi\Program Files\xampp\htdocs\New Folder\upis.php on line 33
 
Odgovor na temu

CtrlAltDel
Beograd

Član broj: 96286
Poruke: 325
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: Kako napraviti ovo u php28.07.2006. u 21:08 - pre 186 meseci
ne mislim kad si konektovan , nego kad je upload-ovano na server...

ali moz da radi i iz lokala kad si konektovan eto tebi je izgleda sve ok setovano ali je mail ostao
[email protected], prijavljuje ti invalid recipient.

znaci izmeni ono $prima='[email protected]';

radi provereno kad je lepo napisano, koristim to non stop
 
Odgovor na temu

Commander

Član broj: 82311
Poruke: 58
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Kako napraviti ovo u php28.07.2006. u 22:05 - pre 186 meseci
ne vrijedi. probao sam i promijeniti mail. ali ništa. neće poslati.
 
Odgovor na temu

CtrlAltDel
Beograd

Član broj: 96286
Poruke: 325
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: Kako napraviti ovo u php28.07.2006. u 22:12 - pre 186 meseci
jesi uploadovao na server?
jel ti hosting uopste podrzava mime mail?
i zavisi od servera i zagusenosti istog moze i da kasni , ja sam imao kasnjenje od 4-5h

evo kod sam bas stavio u jedan sajt obuca-simic.co.yu

Vasi utisci, Cesta pitanja
 
Odgovor na temu

Commander

Član broj: 82311
Poruke: 58
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Kako napraviti ovo u php28.07.2006. u 22:28 - pre 186 meseci
Citat:
CtrlAltDel
1.jesi uploadovao na server?
2. jel ti hosting uopste podrzava mime mail?


1. kako da to napravim
2. kako da to provjerim
 
Odgovor na temu

CtrlAltDel
Beograd

Član broj: 96286
Poruke: 325
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: Kako napraviti ovo u php28.07.2006. u 22:46 - pre 186 meseci
au brate :)

1. http://www.elitesecurity.org/t184080-0#1196620 tu sam vec objasnio

2. eh, nijednom nisam proveravao... 99% podrzava
 
Odgovor na temu

Commander

Član broj: 82311
Poruke: 58
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Kako napraviti ovo u php28.07.2006. u 22:57 - pre 186 meseci
da, ali ono je za ftp a meni treba smtp (localhost)
 
Odgovor na temu

CtrlAltDel
Beograd

Član broj: 96286
Poruke: 325
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: Kako napraviti ovo u php28.07.2006. u 23:01 - pre 186 meseci
cekaj ne razumemo se uopste...
uzmi lepo fajlove i uploaduj na server - tj. preko ftp-a u hosting paket koji si zakupio...
 
Odgovor na temu

Commander

Član broj: 82311
Poruke: 58
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Kako napraviti ovo u php28.07.2006. u 23:10 - pre 186 meseci
šta? ali nisam ništa zakupio. Koliko to košt i gdje mogu zakupiti?
 
Odgovor na temu

CtrlAltDel
Beograd

Član broj: 96286
Poruke: 325
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: Kako napraviti ovo u php28.07.2006. u 23:14 - pre 186 meseci
e zavisi sta hoces , meni su ovi ok - uniwebhosting.com
bronse paket je vec vise nego veliki

ima i u hr :
Uni Web Hosting HR
Mihanoviceva 12
1000 Zagreb
Croatia, Europe

vidi i baner su stavili na ES :)

odosmo u offtopic, dosta informacija imas na hosting forumu
nemoj ovde da pravimo kupus...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Kako napraviti ovo u php

Strane: 1 2

[ Pregleda: 8189 | Odgovora: 29 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.