Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Štampanje iz PHP-a?

[es] :: PHP :: Štampanje iz PHP-a?

[ Pregleda: 4034 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Not now, John!

Član broj: 231
Poruke: 1317
*.dialup.blic.net



+4 Profil

icon Štampanje iz PHP-a?14.07.2003. u 21:51 - pre 211 meseci
Kako napraviti neki složen izvještaj (sa slikama u visokoj rezoluciji, sa tekstom...) i kako ga odštampati?
Da li je jedino rješenje napraviti .PDF ili .PS fajl, pa ga pomoću neke shell komande odštampati?
"I'd take the awe of understanding over the awe of ignorance any day."
- Douglas Adams
 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.red.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: Štampanje iz PHP-a?14.07.2003. u 23:45 - pre 211 meseci
Hmmm, prvo šta mi palo napamet jeste strip_tags($string,<a>);



~Say FiQ
 
Odgovor na temu

Not now, John!

Član broj: 231
Poruke: 1317
*.dialup.blic.net



+4 Profil

icon Re: Štampanje iz PHP-a?15.07.2003. u 11:35 - pre 211 meseci
Citat:

CONFIQ
Hmmm, prvo šta mi palo napamet jeste strip_tags($string,<a>);

A?
"I'd take the awe of understanding over the awe of ignorance any day."
- Douglas Adams
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Štampanje iz PHP-a?15.07.2003. u 13:07 - pre 211 meseci
Zavisi kako koristis PHP.
Ako koristis PHP kao skript jezik (znaci PHP CLI), na lokalnoj masini, onda mozes lako da odradis stampu (da picis na /dev/lpt). Ako koristis PHP za web programiranje (znaci neka web aplikacija), onda tu se vec stvari dodatno "mute". Nisam siguran, ali mislim da bi trebalo da postoji neki nacin da se odradi i tamo (na web serveru) neka vrsta lokalne stampe. Najgori/najtezi slucaj je ako zelis da iz svoje web aplikacije odradis stampu na masini (mrezi) klijenta. Ovo poslednje je skoro nemoguce, bez neke generacije PDF-a.
Ono sto mi pada na pamet za proste formulare je da pomocu PHP-a kreiras HTML (sa tabelama), a onda iskoristis JavaScript i da "uhvatis" OnLoad dogadjaj i kad se on desi odstampas dokument (valjda sa window.print(), tako nesto, ja se odavno nisam bavio ovim stvarima...).
Naravno, ako neko ima neko drugo, bolje resenje, ja jedva cekam da ga procitam! :)
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.red.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: Štampanje iz PHP-a?15.07.2003. u 13:55 - pre 211 meseci
Ahhh tek sada kontam šta želi...
Moraću da te rastužim ali jedini način da se to uradi preko PHP-a jeste u windows-u, odnosno sa funkcijom printer_draw_bmp ali pošto to radi samo za windows, jedini način u unix-u ti je exec('lp file.txt'); koji naravno ne bi mogao da bude sa slikom.
Tako da ako hoćeš sa slikama ostaje ti da koristiš PDF biblioteke.

~Say FiQ
 
Odgovor na temu

Shinhan
PHP programmer
Subotica

Član broj: 12327
Poruke: 372
195.252.100.*

Jabber: shinhan@elitesecurity.org
ICQ: 400847988


+4 Profil

icon Re: Štampanje iz PHP-a?21.07.2003. u 11:51 - pre 211 meseci
Ili da generišeš html i pozoveš OnLoad window.print.
Da li ima problema sa ovim pristupom na drugim platformama, ili browserima?
Za sada meni ovo izgleda kao jedino jednostavno rešenje.
"Common sense is not so common." - Voltaire
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Štampanje iz PHP-a?21.07.2003. u 17:19 - pre 211 meseci
Shinhan citaj malo moj prethodni tekst i ne ponavljaj sta ljudi kucaju... :)
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

dr ZiDoo
Banja Luka

Član broj: 189
Poruke: 1728
*.teol.net

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
ICQ: 299539598
Sajt: zidoo.geek.rs.ba


Profil

icon Re: Štampanje iz PHP-a?22.07.2003. u 01:37 - pre 211 meseci
Citat:
Not now, John!:
Kako napraviti neki složen izvještaj (sa slikama u visokoj rezoluciji, sa tekstom...) i kako ga odštampati?
Da li je jedino rješenje napraviti .PDF ili .PS fajl, pa ga pomoću neke shell komande odštampati?


Ako želiš da to baš fino izgleda onda je najbolje da koristiš pdf. HTML nije baš pogodan, štampa dosta zavisi od postvka browsera itd...
tu nema kašike....
 
Odgovor na temu

d.acha
Germany

Član broj: 4799
Poruke: 26
*.dip.t-dialin.net.



Profil

icon Re: Štampanje iz PHP-a? (PDF file direkt na printer)23.03.2007. u 08:02 - pre 166 meseci
hello,

ova tema je bila davno aktuelna, tj. datira od 2003, ali je jedina koju sam na ES pronasao koja ima nekakve slicnosti sa mojim pitanjem. zapravo, nisam skroz ni siguran da li se odgovor na moje pitanje vec vidi iz gore navedenog.

ja nemam nikakvog iskustva sa PHP-om, vec radim u ColdFusion-u. potrebno mi je resenje za coldfusion, ali me ovde prvobitno interesuje da li je to uopste moguce u radu sa PHP, ASP, CF..........potrebno mi je da postojeci PDF fajl posaljem direktno na stampac pored mene (lokalni/mrezni). skript koji bi to uradio moze da bude na udaljenom serveru, a moze da bude i na localhost-u. isto tako PDF file je na udaljenom serveru, ali je moguce da prvo bude svucen i snimnjen na lokalni disk pa onda da ga neki lokalni skript salje na stampac.

ono sto sada kao resenje imam jeste da kliknem na link ka PDF fajlu, otvori se file u Acrobat Reader-u, zatim file/print/ok (ctrl+P+enter), ali je potrebno da se ta procedura skrati

hvala unapred,

d.acha
Dacha
 
Odgovor na temu

cartmanlee
cartmanlee
FLEX/PHP specijalist, Adobe UG Manager
Zagreb

Član broj: 50997
Poruke: 436
*.xnet.hr.

Sajt: www.zgflex.org


+1 Profil

icon Re: Štampanje iz PHP-a?25.03.2007. u 19:25 - pre 166 meseci
Nedavno sam nadograđivao neku aplikaciju u koju je trebalo nabrzinu ugraditi ispis već gotovih stranica.

Dakle, u PHP skriptu sam na početak stavio:

header('Cache-control: private');
header('Content-type: application/msword');
header('Content-Disposition: attachment; filename=export.rtf');

Onda sam generirao HTML, a za sve slike sam podesio da path ide na server, tako da kada se downloada RTF slike se ne gledaju lokalno nego se povlače sa servera.

Htio bih samo napomenuti da je ovdje naveden msword, samo zato što se aplikacija vrti na Windows serveru, te je zahtjev bio da se aplikacija mora pokretati u Internet Exploreru. Nije da to ima veze s Wordom, ali samo želim naglasiti da su tehničku specifikaciju definirali ljudi koji ne znaju baš puno o ITju
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Štampanje iz PHP-a?

[ Pregleda: 4034 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.