Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

php web forma - cijeli se proces treba odvijat na jednoj stranici??

[es] :: PHP :: php web forma - cijeli se proces treba odvijat na jednoj stranici??

Strane: 1 2

[ Pregleda: 7211 | Odgovora: 32 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

shx

Član broj: 41468
Poruke: 80
*.adsl.net.t-com.hr.



+1 Profil

icon php web forma - cijeli se proces treba odvijat na jednoj stranici??06.06.2005. u 21:52 - pre 210 meseci
pokusavam napraviti formu za unos podataka u bazu! uspijem to napravit ali kad imam jedan .htm i jedan .php file (ili 2 .php) - mogu li to napraviti sa samo jednim php fileom, tj. da mi se ne otvara php file za obradu??
...i da mi se prilikom uspjesno upisanih podataka u bazu na istoj stranici gdje je i forma ispise neki tekst da je upis u bazu obavljen!!

hvala
 
Odgovor na temu

01011011

Član broj: 561
Poruke: 2341
12.159.232.*



+2 Profil

icon Re: php web forma - cijeli se proces treba odvijat na jednoj stranici??06.06.2005. u 22:20 - pre 210 meseci
Nije bas najbolje napisana skripta ali evo:

Konekcija za bazu podataka nazoves je dbconnect.php

Code:

<? 
    // Konekcija
    mysql_connect("localhost", "imezamysql", "sifra") or
        die ("Can't Connect to the database.");
    mysql_select_db("imebazepodataka") or
        die ("Cant find the database.");
?>



I sada forma

Code:

<?
if(isset($Submit)) 
{
?>
Ovdje napises sta hoces ako je forma poslata .....

<?

// konekcija za bazu podataka
include "dbconnect.php";

$query = "INSERT INTO nekatabla (nesto, nesto) VALUES 
('$nesto', '$nesto')";
mysql_query($query);
}
else

?>
neka forma ovdje ide... [b]form.php[/b]
<form method="post" action="<?php echo $PHP_SELF;?>">
Ime:<input type="text" size="12" maxlength="12" name="ime">:<br />
Prezime:<input type="text" size="12" maxlength="36" name="prezime">:<br />
<?


echo "<center><input type='submit' value='Submit' name='Submit' type='submit'>";
echo "</form>";
?>

<?
}
?>



Nadam se da je pomoglo. Pozdrav.

PS. Ovdje nije uradjeno nikakva provjera da li su polja ispravna ili popunjena, dakle i ako zeli da posalje praznu formu osoba ot moze uratiti. Provjeru mozes uraditi ili sa php ili sa Java scripting.
 
Odgovor na temu

shx

Član broj: 41468
Poruke: 80
*.adsl.net.t-com.hr.



+1 Profil

icon Re: php web forma - cijeli se proces treba odvijat na jednoj stranici??07.06.2005. u 00:06 - pre 210 meseci
Nesto sam kao skuzio iz ovoga, ali nisam uspio dobiti ok rjesenje!
koje su posebne stvari na koje treba obratiti paznju, jeli mozda ovaj dio <form method="post" action="<?php echo $PHP_SELF;?>"> ?? $PHP_SELF se koristi kako bi se podaci iz forme poslali na stranicu koja je aktivna?

zasto se ispituje ovaj isset($Submit) na pocetku?
 
Odgovor na temu

01011011

Član broj: 561
Poruke: 2341
12.159.232.*



+2 Profil

icon Re: php web forma - cijeli se proces treba odvijat na jednoj stranici??07.06.2005. u 00:16 - pre 210 meseci
pa zato ukoliko nije kliknuto na submit onda prikaze formu, ako je kliknut submit ukuca sve u bazu podataka i onda pokaze to gore.
 
Odgovor na temu

flylord
Ilić Aleksandar
Simplicity d.o.o.
Nis/Uzice

Član broj: 2954
Poruke: 3859
212.62.53.*

ICQ: 4849714


+68 Profil

icon Re: php web forma - cijeli se proces treba odvijat na jednoj stranici??07.06.2005. u 09:19 - pre 210 meseci
I btw, taj skript ce da radi samo ako je u php.ini ukljucen globals na ON. Treba izbegavati tako raditi i koristiti super global nizove $_POST, $_GET, $_SESSION, $_COOKIE, $_SERVER.
Tako se izbegavaju greske koje ponekad mogu biti katastrofalne (sigurnosni propusti)
 
Odgovor na temu

01011011

Član broj: 561
Poruke: 2341
12.159.232.*



+2 Profil

icon Re: php web forma - cijeli se proces treba odvijat na jednoj stranici??07.06.2005. u 16:51 - pre 210 meseci
Umjesto toga samo stavis ime tog fajla u kome skriptu pises

nrp. forma.php

pozdrav
 
Odgovor na temu

shx

Član broj: 41468
Poruke: 80
*.adsl.net.t-com.hr.



+1 Profil

icon Re: php web forma - cijeli se proces treba odvijat na jednoj stranici??07.06.2005. u 16:59 - pre 210 meseci
jel pri tome mislis da i ovaj if (isset($Submit)) treba pisati kao if(isset($_POST_VARS['submit']) ??
 
Odgovor na temu

01011011

Član broj: 561
Poruke: 2341
12.159.232.*



+2 Profil

icon Re: php web forma - cijeli se proces treba odvijat na jednoj stranici??07.06.2005. u 17:17 - pre 210 meseci
Ne,

ovaj slucaj
Code:

 if (isset($Submit))


ti radi sa svim verzijama php

Ukoliko su global variables ukljucene na serveru global_variables = on

onda ukoliko je php verzija straija od 4.1.0 i prije ide

Code:

  if (isset($HTTP _POST_VARS['Submit']))


a ako je verzija poslije ove onda ides

Code:

 if(isset($_POST['submit'])) 


Pozdrav
 
Odgovor na temu

flylord
Ilić Aleksandar
Simplicity d.o.o.
Nis/Uzice

Član broj: 2954
Poruke: 3859
212.62.53.*

ICQ: 4849714


+68 Profil

icon Re: php web forma - cijeli se proces treba odvijat na jednoj stranici??07.06.2005. u 17:25 - pre 210 meseci
Sve hosting kompanije su presle na nove verzije PHP-a 4.3.x. Tako da koristi slobodno samo $_POST ... , tj skracene verzije.
 
Odgovor na temu

shx

Član broj: 41468
Poruke: 80
*.adsl.net.t-com.hr.



+1 Profil

icon Re: php web forma - cijeli se proces treba odvijat na jednoj stranici??07.06.2005. u 18:47 - pre 210 meseci
a izgleda da mi ovo nikako ne proradi! evo kod - pa da netko baci oko??

hvala

Code:

<?
    if (isset($_POST['submit'])){
        
        echo mysql_affected_rows().'stavki ubaceno u bazu';
            
        
        $_POST['ime'] = addslashes($_POST['ime']);
        $_POST['prezime'] = addslashes($_POST['prezime']);
        $_POST['grad'] = addslashes($_POST['grad']);
    
        $link = @mysql_connect ("localhost", "user", "pass");
    
        if (!$link) {
            echo 'ERROR: Nemoze se spojit sa bazom!';
            exit;
        }
        
        mysql_select_db('slavisa');
    
        $query = "insert into ekipa values (NULL, '".$_POST['ime']."', '".$_POST['prezime']."', '".$_POST['grad']."')";
        $result = mysql_query($query);
        
    }
    else {
            

    echo ' <form name="form1" method="post" action="kombiniranunos.php">

  <table width="75%" border="0">
    <tr> 
      <td width="13%">Ime:</td>
      <td width="87%"><input name="ime" type="text" id="ime" size="20" maxlength="15"></td>
    </tr>
    <tr> 
      <td>Prezime:</td>
      <td><input name="prezime" type="text" id="prezime" size="20" maxlength="15"></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Grad:</td>
      <td><input name="grad" type="text" id="grad" size="25" maxlength="20"></td>
    </tr>
    <tr> 
      <td>&nbsp;</td>';

        
    
    echo '<td><input name="Submit" type="submit" id="Submit" value="Submit"></td>';
    echo '</tr> </table> </form>';


    }
?>

 
Odgovor na temu

01011011

Član broj: 561
Poruke: 2341
12.159.232.*



+2 Profil

icon Re: php web forma - cijeli se proces treba odvijat na jednoj stranici??07.06.2005. u 19:06 - pre 210 meseci
Mala greska a stvara dosta problema, isset submit treba S biti veliko, kopiraj ovaj code.

Code:

<?
    if (isset($_POST['submit'])){
        
        echo mysql_affected_rows().'stavki ubaceno u bazu';
            
        
        $_POST['ime'] = addslashes($_POST['ime']);
        $_POST['prezime'] = addslashes($_POST['prezime']);
        $_POST['grad'] = addslashes($_POST['grad']);
    
        $link = @mysql_connect ("localhost", "user", "pass");
    
        if (!$link) {
            echo 'ERROR: Nemoze se spojit sa bazom!';
            exit;
        }
        
        mysql_select_db('slavisa');
    
        $query = "insert into ekipa values (NULL, '".$_POST['ime']."', '".$_POST['prezime']."', '".$_POST['grad']."')";
        $result = mysql_query($query);
        
    }
    else {
            

    echo ' <form name="form1" method="post" action="kombiniranunos.php">

  <table width="75%" border="0">
    <tr> 
      <td width="13%">Ime:</td>
      <td width="87%"><input name="ime" type="text" id="ime" size="20" maxlength="15"></td>
    </tr>
    <tr> 
      <td>Prezime:</td>
      <td><input name="prezime" type="text" id="prezime" size="20" maxlength="15"></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Grad:</td>
      <td><input name="grad" type="text" id="grad" size="25" maxlength="20"></td>
    </tr>
    <tr> 
      <td>&nbsp;</td>';

        
    
    echo '<td><input name="Submit" type="submit" id="Submit" value="Submit"></td>';
    echo '</tr> </table> </form>';


    }
?>


Ne znam jel insertuje u bazu podataka i da li to radi sve, jer nisam testirao sa bazom podataka.
 
Odgovor na temu

shx

Član broj: 41468
Poruke: 80
*.adsl.net.t-com.hr.



+1 Profil

icon Re: php web forma - cijeli se proces treba odvijat na jednoj stranici??07.06.2005. u 20:04 - pre 210 meseci
radi mi sad ok! stavio sam veliko S u 'submit'. zasto je to tako? zasto mora biti veliko s?
jos me zanima sljedece: kad stisnem submit dobijem prazan bijeli ekran, kako mogu dobiti da mi se ne izbrisu polja forme?

hvala puno
 
Odgovor na temu

01011011

Član broj: 561
Poruke: 2341
12.159.232.*



+2 Profil

icon Re: php web forma - cijeli se proces treba odvijat na jednoj stranici??07.06.2005. u 20:16 - pre 210 meseci
Code:
<?
    if (isset($_POST['submit'])){
        ?>
        OVDJE STAVI HTML ILI STA HOCES DA TI SE POJAVI NA STRANICI KAD JE FORMA POSLANA :)

        <?
        
        echo mysql_affected_rows().'stavki ubaceno u bazu';
            
        
        $_POST['ime'] = addslashes($_POST['ime']);
        $_POST['prezime'] = addslashes($_POST['prezime']);
        $_POST['grad'] = addslashes($_POST['grad']);
    
        $link = @mysql_connect ("localhost", "user", "pass");
    
        if (!$link) {
            echo 'ERROR: Nemoze se spojit sa bazom!';
            exit;
        }
        
        mysql_select_db('slavisa');
    
        $query = "insert into ekipa values (NULL, '".$_POST['ime']."', '".$_POST['prezime']."', '".$_POST['grad']."')";
        $result = mysql_query($query);
        
    }
    else {
            

    echo ' <form name="form1" method="post" action="kombiniranunos.php">

  <table width="75%" border="0">
    <tr> 
      <td width="13%">Ime:</td>
      <td width="87%"><input name="ime" type="text" id="ime" size="20" maxlength="15"></td>
    </tr>
    <tr> 
      <td>Prezime:</td>
      <td><input name="prezime" type="text" id="prezime" size="20" maxlength="15"></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Grad:</td>
      <td><input name="grad" type="text" id="grad" size="25" maxlength="20"></td>
    </tr>
    <tr> 
      <td>&nbsp;</td>';

        
    
    echo '<td><input name="Submit" type="submit" id="Submit" value="Submit"></td>';
    echo '</tr> </table> </form>';


    }
?>
 
Odgovor na temu

shx

Član broj: 41468
Poruke: 80
*.adsl.net.t-com.hr.



+1 Profil

icon Re: php web forma - cijeli se proces treba odvijat na jednoj stranici??07.06.2005. u 20:39 - pre 210 meseci
a evo sad sam uspio sve napravit kako sam zamislio, naravno bez vase pomoci nista!!
hvala svima
 
Odgovor na temu

01011011

Član broj: 561
Poruke: 2341
12.159.232.*



+2 Profil

icon Re: php web forma - cijeli se proces treba odvijat na jednoj stranici??07.06.2005. u 20:41 - pre 210 meseci
Nema na cemu, meni je na poslu ionako dosadno.
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu.

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: php web forma - cijeli se proces treba odvijat na jednoj stranici??08.06.2005. u 09:19 - pre 210 meseci
Citat:
01011011: Nema na cemu, meni je na poslu ionako dosadno.

A jel' ? Pa daj, nacicu ti ja sta da radis :)))) Firma placa, tebi nije dosadno (a usput naucis nesto), ja dobijem kôd...svi srecni, debeli i zadovoljni :)))
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

Bojan Zivanovic
Freelance programer
Pančevo,Srbija

Član broj: 32974
Poruke: 146
*.bisinter.net.

Jabber: Bojan_Zivanovic@elitesecurity.org
Sajt: bojanz.blogspot.com


Profil

icon Re: php web forma - cijeli se proces treba odvijat na jednoj stranici??08.06.2005. u 11:26 - pre 210 meseci
Sto se koda gore tice, umesto addslashes() koristi mysql_real_escape_string(),
mnogo je vise friendly prema nasim slovima :)
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.inabox.net.



+30 Profil

icon Re: php web forma - cijeli se proces treba odvijat na jednoj stranici??08.06.2005. u 12:15 - pre 210 meseci
Cisto da se nadovezem " posto vidim da pocinjete sa mysql_real_escape_string()"
Zasto je Bojan Zivanovic spomenuo mysql_real_escape_string() ??
Upitanju je SQL Injection Attack - Zato obratite paznju na parametre $_POST, $_GET, $_COOKIE itd!!
http://php.planetmirror.com/ma...n.mysql-real-escape-string.php

Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

BodaTajson
student
Novi Sad

Član broj: 72752
Poruke: 18
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: php web forma - cijeli se proces treba odvijat na jednoj stranici??30.01.2007. u 11:08 - pre 190 meseci
Da ne bih otvarao novu temu, napisacu svoj problem ovde :)

Pocetnik sam u php-u, brljao sam, muljao, citao tutorijale i na kraju razlozio na tri fajla kako bih lakse nasao problem ali ne ide.

Kada pokrenem stranicu, pojavi se forma ali jednostavno se podaci ne upisuju u bazu.

index.php
Code:

<html>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<!--index.php-->

<body>

<h1>Index - test</h1>

<h5>
<form method="POST" action="uBazu.php">
Naslov:<br><input name="naslov" type="text">
<br><br>
Tekst:<br><textarea rows="8" cols="17" name="tekst" WRAP=no></textarea>
<br><br>
<input type="Submit" value="Potvrdi unos">
</form>
</h5>

</body>

</html>


Ubacivanje u bazu. Kad pokrenem samo ovaj fajl (iz Zenda) u bazu upise prazna polja(sem datuma, naravno). Tako da mi se cini da je ovde sve ok.

uBazu.php
Code:

<?php
    include "konekcija.php";
    $datum = date("Y-m-d");
    $sql="insert into novosti (naslov, tekst, datum) values ('$_POST[naslov]', '$_POST[tekst]', '$datum')";
    if (mysql_query($sql)) { 
        echo "Vest je ubacena u bazu";
    }
    else {
        echo "Some shit occured: ".mysql_error();
    }
?>


konektovanje

konekcija.php
Code:

<?php
    $konekcija [email protected]_connect("localhost", "root", "mojasifra");
    if (!$konekcija) {
        die("Some shit occured: ".mysql_error());
    }
    mysql_select_db("ucenje", $konekcija);
?>


Ocito mi ne radi spoj izmedju index.php i uBazu.php pa bih molio za pomoc :)

 
Odgovor na temu

mika
NBG-ML

Član broj: 55
Poruke: 640
*.adsl.static.sezampro.yu.



+1 Profil

icon Re: php web forma - cijeli se proces treba odvijat na jednoj stranici??30.01.2007. u 11:31 - pre 190 meseci
Posle:

Code:
$sql="insert into novosti (naslov, tekst, datum) values ('$_POST[naslov]', '$_POST[tekst]', '$datum')";


ubaci jedno:
Code:
echo $sql;


...pa ćeš videti gde je greška, tj. videćeš koji upit MySQL izvršava.
Bolje 100 godina biti milioner nego nedelju dana siromašak
(c) Alan ford
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: php web forma - cijeli se proces treba odvijat na jednoj stranici??

Strane: 1 2

[ Pregleda: 7211 | Odgovora: 32 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.