Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

phpbb_users tabela - login skripta za ceo sajt

[es] :: PHP :: phpbb_users tabela - login skripta za ceo sajt

[ Pregleda: 3223 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

marcony86
Absolute Freelancer
Kapedunum/Singidunum

Član broj: 12256
Poruke: 225
*.vdial.verat.net.



+1 Profil

icon phpbb_users tabela - login skripta za ceo sajt18.07.2006. u 21:38 - pre 182 meseci
Da li je iko pokusavao da napravi user management sistem za sajt koji bi koristio tabelu sa korisnicima iz phpbb-a, tj. da se pri registraciji/logovanju negde na sajtu radi sa tabelom phpbb_users tako da nije neophodna posebna registracija na forumu. Laksi deo je manipulacija sa podacima u bazi upis/izmena/brisanje, ali ono sto me brine je istovremeni login/logout na sajtu i na forumu. Nasao sam klasu koja moze da odradi istovremeni login ili logout ali sa dve sinhronizovane tabele, sto je malo manje elegantno resenje, pa me zanima da li je neko pokusavao samo sa jednom tabelom ili ima ideju kako bi to moglo da funkcionise?
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4383
195.252.99.*

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: phpbb_users tabela - login skripta za ceo sajt18.07.2006. u 23:33 - pre 182 meseci
Nikad nisam radio nešto slično (samo sam izvlačio podatke iz baze kako bih napisao "Dobrodošao, $ulogovani_korisnik"), ali pogledaj MKPortal - http://www.mkportal.it/ - možda nađeš nešto zanimljivo (oni integrišu CMS sa forumom).
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

mulaz
Ljubljana

Član broj: 47602
Poruke: 2239
*.dial-up.dsl.siol.net.

Jabber: mulaz@elitesecurity.org
Sajt: www.mulaz.org


+184 Profil

icon Re: phpbb_users tabela - login skripta za ceo sajt19.07.2006. u 00:42 - pre 182 meseci
sto ne namestis da se kod registracije upisu podaci jos u drugu tabelu..

znaci kod registracije na sajt se upisu podaci jos u phpbb_users (pored one tabele od sajta). tako se istovremeno automatski registruje taj user i na forum.
Bolje ispasti glup nego iz aviona
http://www.mulaz.org/
 
Odgovor na temu

marcony86
Absolute Freelancer
Kapedunum/Singidunum

Član broj: 12256
Poruke: 225
*.vdial.verat.net.



+1 Profil

icon Re: phpbb_users tabela - login skripta za ceo sajt19.07.2006. u 14:08 - pre 182 meseci
Pokusacu ovo sa dve tabele, pa ako napravim da radi kako treba postovacu ovde objasnjenje.
 
Odgovor na temu

Jezdimir Lončar
Aka Blazeme
PHP/jQuery Dev, BildStudio
Crna Gora / Pljevlja

Član broj: 74833
Poruke: 674
*.smin.sezampro.yu.

Jabber: jezdonet@gmail.com


+4 Profil

icon Re: phpbb_users tabela - login skripta za ceo sajt24.07.2006. u 22:13 - pre 182 meseci
To mislim da nije problem.
Znaci, ti kad si instalirao phpBB forum, odabrao si prefix phpbb_ (pretpostavljam) ?
Sada je na tebi da, kada hoces nesta da radis sa tom bazom, ukljucis fajl config.php i ako vec nije konekcija sa bazom uspostavljena da je uspostavis.
Posle toga, pravis zasebnu login formu, tipa
Code:

<form name='login' method='post' action='proceed/login.php'>
<input type='text' name='username'>
<input type='password' name ='password'>
<input type='Submit'>
</form>

E sad, ide proceed/login.php :
Code:

<?php
$user = $_REQUEST['username'];
$pass = $_REQUEST['password'];
require("../forum/config.php"); // Ako ti se forum negdje drugo nalazi ovo promjeni ...
$pass=md5($pass); // enkriptujemo password

$login = mysql_query("SELECT * FROM phpbb_users WHERE password='".$pass."' AND username='".$user."'"); 
if(mysql_num_rows($results)) 

$userid = mysql_query("SELECT * FROM phpbb_users WHERE username='".$user."' LIMIT 1"); 
while($r=mysql_fetch_array($userid)){ 
$user = $r[id]; 

setcookie("login","$user",time()+3600000000000, "/", "", 0); // postavi cookie kakav ti zelis...
echo "Dobrodosli ".$user." ! <a href='../index.php'>Nastavite...</a>"; 

else { 
echo "Pogresni LogIn podaci!";
exit;


?>


Sad za registraciju i to... Pa ne mogu sve da pisem.
P.S. Veze nemam da li ce ova skripta raditi ali se iskreno nadam. Nisam je testirao!

“I never think of the future - it comes soon enough.” - Albert Anštajn (Albert Einstein)
 
Odgovor na temu

Jezdimir Lončar
Aka Blazeme
PHP/jQuery Dev, BildStudio
Crna Gora / Pljevlja

Član broj: 74833
Poruke: 674
*.smin.sezampro.yu.

Jabber: jezdonet@gmail.com


+4 Profil

icon Re: phpbb_users tabela - login skripta za ceo sajt24.07.2006. u 22:15 - pre 182 meseci
Takodje bi bilo ok ovo sa dve tabele. Medjutim ovo ti oduzima puno vremena.
A ti mozes da u phpbb_users da dodas jos koje polje .
Ostalo... Ma mozes da skontas
“I never think of the future - it comes soon enough.” - Albert Anštajn (Albert Einstein)
 
Odgovor na temu

duchess
Ivana Petrovic
In the middle of nowhere.

Član broj: 142670
Poruke: 132
*.adsl.beotel.net.

Sajt: ivona.stens-turs.com


Profil

icon Re: phpbb_users tabela - login skripta za ceo sajt01.12.2007. u 15:02 - pre 166 meseci
Zdravo

Kako ne bi bzvz otvarala novu temu, pishem ovde jer je slican problem.

Zanima me kako da, kad se korisnik uloguje na sajtu, i klikne na forum, bude i dalje ulogovan, i na forumu?
Kad se korisnik reguje na sajtu, njegovi podaci se ubacuju u _users tabelu od foruma. Znaci kad se ulogujem na sajtu sa username npr. Korisnik, i odem na forum i tamo mogu da se ulogujem kao Korisnik, jer i sajt i forum vuku podatke iz iste tabele.
E sad kako bi korisnik, kad se loguje na sajtu, i kad ode na forum i tamo bio ulogovan? Skontala sam da treba da nadjem cookie koji se pravi kad se korisnik loguje na forumu i taj isti cookie da napravim kad se neko loguje na sajtu. Ako gresim nek me neko ispravi.
Tek sam pocetnik u php-u, tako da mi je forum jos uvek delimicno konfuzan. Trazila sam po login.php i svim include-ovima ali nisam nasla tacno koji se cookie pravi i kako, kad se neko uloguje na forumu.

Help me please
Listen very carefully, I shall say this only once!
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: phpbb_users tabela - login skripta za ceo sajt

[ Pregleda: 3223 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.