Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

De ima da se nađe skripta da prebacim sajt na ćirilicu???

[es] :: Web aplikacije :: De ima da se nađe skripta da prebacim sajt na ćirilicu???

Strane: 1 2

[ Pregleda: 8907 | Odgovora: 33 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

KarakorukaJapan
Kući sam

Član broj: 49449
Poruke: 351
212.200.69.*



Profil

icon De ima da se nađe skripta da prebacim sajt na ćirilicu???24.04.2005. u 09:28 - pre 185 meseci
Znam da je ranije bilo ono "ĆIRILIZATOR" na SerbianCafe, pa je l' ima da se nađe negde takva skripta?

Sajt je na latinici i nije moguće da se sve prebacuje na ćirilicu jer radi po principu nekog foruma.
Evo, pogledajte: www.manemoj.com

Treba mi neka skripta koja može da se doda na sajt i da automatski prebacuje latinicu u ćirilicu. Naravno, mora da postoji opcija da se bira između ćirilice i latinice.
Pozdravljam ve svi
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*



+10 Profil

icon Re: De ima da se nađe skripta da prebacim sajt na ćirilicu???24.04.2005. u 11:32 - pre 185 meseci
Ja bih voleo, jedan skrpt, koji ce da mi sajt sa srpskog prevodi na engleski, ali obavezno da se snalazi ako neko pise bez nasih slova, latinicom i cirilicom. Treba da prevodi i tekst u slikama.
 
Odgovor na temu

KarakorukaJapan
Kući sam

Član broj: 49449
Poruke: 351
212.200.69.*



Profil

icon Re: De ima da se nađe skripta da prebacim sajt na ćirilicu???24.04.2005. u 11:43 - pre 185 meseci
Ovamo niko ne može da piše bez naših slova (osim na forumu i na chatu).
Sav tekst koji korisnici šalju na sajt pregleđuje lektor pre objavljivanja
Pozdravljam ve svi
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*



+10 Profil

icon Re: De ima da se nađe skripta da prebacim sajt na ćirilicu???24.04.2005. u 18:06 - pre 185 meseci
E ako lekor pregledjuje to je onda nesto drugo.

Mene kolege ispravise, treba nam i da, ako moze, skript pregleda audio zapise na srpskom (i cirilicne i latinicne) u mp3 formatu i da ih prevodi na engleski, isto u audio, u mp3, a moze i neki drugi. Format, ne jezik.
 
Odgovor na temu

euripyd

Član broj: 10884
Poruke: 1069
*.swipnet.se.



+7 Profil

icon Re: De ima da se nađe skripta da prebacim sajt na ćirilicu???25.04.2005. u 13:44 - pre 185 meseci
De facto, sajt treba da bude text based, i naravno da koristi analogna slova cirilica-latinica, tj cevapcici bi u tom slucaju bili cevapcici.<<< sta?!? ne radi cirilica u read??? ah gojko gojko...

Takav sajt je RTS, automatski se prebacuje na cirilicu. video sam tu skriptu negde ali sam zaboravio gde je....

Zna li neko?????
Sunca li ti žarevog!!
 
Odgovor na temu

euripyd

Član broj: 10884
Poruke: 1069
*.kmh.se.



+7 Profil

icon Re: De ima da se nađe skripta da prebacim sajt na ćirilicu???28.04.2005. u 16:32 - pre 184 meseci
Citat:
broker: E ako lekor pregledjuje to je onda nesto drugo.

Mene kolege ispravise, treba nam i da, ako moze, skript pregleda audio zapise na srpskom (i cirilicne i latinicne) u mp3 formatu i da ih prevodi na engleski, isto u audio, u mp3, a moze i neki drugi. Format, ne jezik.



hehe, broker, umesto da dajes ovako glupave postove mogao bi da se potrudis da odgovoris. ako ne znas, bolje ni ne odgovaraj.

Dakle zna li neko kako se prebacuje sajt cir-lat??
Sunca li ti žarevog!!
 
Odgovor na temu

byM4k5

Član broj: 22363
Poruke: 428
*.blic.net.



Profil

icon Re: De ima da se nađe skripta da prebacim sajt na ćirilicu???29.04.2005. u 01:13 - pre 184 meseci
Ja bih to uradio sa PHP f-jom str_replace

http://www.php.net/manual/en/function.str-replace.php

Imas samo 60 kombinacija...
 
Odgovor na temu

JovanT
Jovan Turanjanin
Niš

Član broj: 35633
Poruke: 473
213.244.208.*

Jabber: Zeus@elitesecurity.org
ICQ: 263033789
Sajt: www.turanjanin.net


+17 Profil

icon Re: De ima da se nađe skripta da prebacim sajt na ćirilicu???29.04.2005. u 09:27 - pre 184 meseci
Ili koristi već gotovu skriptu c2l koju možeš naći ovde
Nije znanje samo znati, već je znanje - znanje dati.

Piši ćirilicom! | Surfujte brže, sigurnije i lakše | Najveća niška online zajednica

 
Odgovor na temu

Radovan__III
Radovan__III
Beograd

Član broj: 15669
Poruke: 1245
*.vdial.verat.net.



+26 Profil

icon Re: De ima da se nađe skripta da prebacim sajt na ćirilicu???29.04.2005. u 12:07 - pre 184 meseci
Imam ja neku svoju koja radi posao, naravno u php-u, ako neko zeli neka mi posalje pp pa cu mu poslati.
Aj sad svi u biblioteku da nesto pojedemo i popijemo ...
--------------------------------
Knjigovodstvo

 
Odgovor na temu

euripyd

Član broj: 10884
Poruke: 1069
*.yubc.net.



+7 Profil

icon Re: De ima da se nađe skripta da prebacim sajt na ćirilicu???28.06.2005. u 23:09 - pre 182 meseci
da li su svi nacini vezani za skripte (..takav je naslov) ili ima varijanti da se obradjuje html stranica nezavisno. Tj mora li biti php dokumenat koji se obradjuje???

I jos nesto, c2l ne mogu da namestim, verovatno nesto pogresno radi. A nema ni uputstvo o istome...
Sunca li ti žarevog!!
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*



+10 Profil

icon Re: De ima da se nađe skripta da prebacim sajt na ćirilicu???29.06.2005. u 00:28 - pre 182 meseci
Ona strana o C2L je istovremeno i uputstvo i trebalo bi da je dovoljno iole upucenom u PHP. no, to je ionako zastarela verzija, nova je na http://www.datavoyage.com/ult/ sa poboljsanim mogucnostima.

Medjutim te skripte rade konverziju iz cirilice u latinicu a ne obrnuto. upsut pogledaj ko ih je napisao pa se podseti kome si u ovoj temi rekao da je glup i da cuti ako ne zna.

Kvaka je u tome sto ti pokazujes toliko nizak nivo znanja i zelju da ti neko da gotovo resenje tako da dobijas odgovarajuce odgovore.

Inace, postoji program koji moze delimicno da prevede latinicne strane (i PHP i HTML) u cirilicu ali jednokratno, offline, a ne u letu na samom serveru. Zasto kazem delimicno, moraces sam da otkrijes, a naravno da ti necu reci ni koji je to program posto sam ja glup i ne znam. Vise puta smo ga pominjali na EliteSecurity tako da bi bi red da malo pronjuskas i sam.

S obzirom da jos uvek nisi resio problem, jasno je koliko si spreman da se potrudis.
 
Odgovor na temu

euripyd

Član broj: 10884
Poruke: 1069
*.yubc.net.



+7 Profil

icon Re: De ima da se nađe skripta da prebacim sajt na ćirilicu???08.07.2005. u 00:27 - pre 182 meseci
Eh broker broker,

tvoj post na koji sam ti odgovorio da je glup, on je glup i tacka, odnosno pokusaj da bude duhovit. pazi, ako se zezamo onda ok, ali ako neko moli za pomoc a pomoc do tog posta nije data onda stvarno....
A sa druge strane, JA nisam neki majstor i ne bavim se programskim jezicima. Moji jezici su neke druge naravi, tako da to sto nemam pojma i sam vidis da nemam pojma pa zato nemoj da se sladis, jer svako zna nesto drugo, i pametniji je u nekim drugim stvarima. Da sam toliko pametan, ne bi te ni pitao, ali sa druge strane nisam ni nezahvalan. No hvala ti na pomoci. Ako nesto zapne opet cu da pitam, a ako te mrzi da odgovaras opet, nemoj.

svako dobro
Sunca li ti žarevog!!
 
Odgovor na temu

flylord
Ilić Aleksandar
Simplicity d.o.o.
Nis/Uzice

Član broj: 2954
Poruke: 3859
212.62.53.*

ICQ: 4849714


+68 Profil

icon Re: De ima da se nađe skripta da prebacim sajt na ćirilicu???08.07.2005. u 17:03 - pre 182 meseci
Ne mojte da se svadjate na forumima gde sam ja moderator.
 
Odgovor na temu

euripyd

Član broj: 10884
Poruke: 1069
*.yubc.net.



+7 Profil

icon Re: De ima da se nađe skripta da prebacim sajt na ćirilicu???08.07.2005. u 19:10 - pre 182 meseci
ok, flylord.

Nego, uspeo sam sa onim c2l. Medjutim ono stomene interesuje jeste sledeci problem, kada prebacim stranicu na latinicu, sve se izvrsi kako valja ali ako odem na neku drugu stranicu (isto php) vrati se nazad staro pismo.

Da li ova druga skripta resava taj problem ili se svaka stranica pojedinacno mora prebacivati na drugo pismo?

Inace, stranica je u kodu na cirilici ali se pojavi latinica na pocetku. Koje je resenje?
Sunca li ti žarevog!!
 
Odgovor na temu

JovanT
Jovan Turanjanin
Niš

Član broj: 35633
Poruke: 473
213.244.208.*

Jabber: Zeus@elitesecurity.org
ICQ: 263033789
Sajt: www.turanjanin.net


+17 Profil

icon Re: De ima da se nađe skripta da prebacim sajt na ćirilicu???09.07.2005. u 16:28 - pre 182 meseci
Vidim da nisi mnogo upućen u PHP.

Ako želiš da ti ćirilica bude podrazumevano pismo, onda stranu pozivaj sa http://server.com/skripta.php?pismo=cirilica. Tako možeš i da napraviš da ti se po prelasku na sledeće stranice izabrano pismo održi. Samo na svaki link unutar sajta dodaj "?pismo=<?php echo $pismo; ?>" i problem je rešen.

Ovo još elegantnije može da se odradi i pomoću sesija ili kolačića mada je za početnika ovako lakše.
Nije znanje samo znati, već je znanje - znanje dati.

Piši ćirilicom! | Surfujte brže, sigurnije i lakše | Najveća niška online zajednica

 
Odgovor na temu

euripyd

Član broj: 10884
Poruke: 1069
*.yubc.net.



+7 Profil

icon Re: De ima da se nađe skripta da prebacim sajt na ćirilicu???14.07.2005. u 19:48 - pre 182 meseci
Citat:
JovanT:
Ovo još elegantnije može da se odradi i pomoću sesija ili kolačića mada je za početnika ovako lakše.


Jel moze malo instrukcije u vezi toga (cookies). Ovo dodavanje na lnkove mi se cini zamorno... Inace radi to sto si opisao odlicno... Hvala
Sunca li ti žarevog!!
 
Odgovor na temu

Radovan__III
Radovan__III
Beograd

Član broj: 15669
Poruke: 1245
*.vdial.verat.net.



+26 Profil

icon Re: De ima da se nađe skripta da prebacim sajt na ćirilicu???14.07.2005. u 21:33 - pre 182 meseci
Citat:
euripyd: Jel moze malo instrukcije u vezi toga (cookies). Ovo dodavanje na lnkove mi se cini zamorno... Inace radi to sto si opisao odlicno... Hvala



1. Korisnik klikne na link za promenu na cirilicu
2. das mu cookie a vrednoscu npr cirilica
3. posle citas samo taj cookie i ispisujes stranicu na cirilici

parce pite :)

mozes i preko sesija ...

Aj sad svi u biblioteku da nesto pojedemo i popijemo ...
--------------------------------
Knjigovodstvo

 
Odgovor na temu

euripyd

Član broj: 10884
Poruke: 1069
*.yubc.net.



+7 Profil

icon Re: De ima da se nađe skripta da prebacim sajt na ćirilicu???15.07.2005. u 00:42 - pre 182 meseci
E burazeru, jeste da sve razumem ali ne umem...
Znam kako da unesem da mu se unese cookie, ali sta u cookie da pise i kako da se stranica poziva na njega??
Sunca li ti žarevog!!
 
Odgovor na temu

flylord
Ilić Aleksandar
Simplicity d.o.o.
Nis/Uzice

Član broj: 2954
Poruke: 3859
212.62.53.*

ICQ: 4849714


+68 Profil

icon Re: De ima da se nađe skripta da prebacim sajt na ćirilicu???15.07.2005. u 09:28 - pre 182 meseci
http://www.php.net/setcookie
 
Odgovor na temu

euripyd

Član broj: 10884
Poruke: 1069
*.yubc.net.



+7 Profil

icon Re: De ima da se nađe skripta da prebacim sajt na ćirilicu???15.07.2005. u 23:53 - pre 182 meseci
hvala
Sunca li ti žarevog!!
 
Odgovor na temu

[es] :: Web aplikacije :: De ima da se nađe skripta da prebacim sajt na ćirilicu???

Strane: 1 2

[ Pregleda: 8907 | Odgovora: 33 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.