Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako sa fread() samo 3 reda da procitam

[es] :: PHP :: kako sa fread() samo 3 reda da procitam

[ Pregleda: 2545 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

deki_bg

Član broj: 3334
Poruke: 244
*.tehnicom.net



Profil

icon kako sa fread() samo 3 reda da procitam19.01.2003. u 16:51 - pre 235 meseci
kako sa fread() da iscitam samo prva (tj. gornja) 3 ili 4 reda nekog txt fajla??
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: kako sa fread() samo 3 reda da procitam19.01.2003. u 17:20 - pre 235 meseci
Code:

$intMax    = 3;
$strFile     = 'fajl.txt';

$strString='';
$pFile = fopen ( $strFile, 'r' );
while ( $i < $intMax+1 ) {
    $strString .= fgets($pFile, 4096);
}
fclose ($pFile);

echo( $strString );


Sada to ubaciš u funkciju sa ona dva parametra, kao return stavip $strString i počneš da pišeš svoju biblioteku.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.176.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: kako sa fread() samo 3 reda da procitam20.01.2003. u 11:34 - pre 235 meseci
Code je ok, ali ne moras da se zezas tako, tekst fajlovi ne mogu biti preveliki, zbog performansi bolje je ucitaj ceo file sa fread($strFile, filesize($strFile)); pa onda procesiraj redove kako hoces.
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

deki_bg

Član broj: 3334
Poruke: 244
*.tehnicom.net



Profil

icon Re: kako sa fread() samo 3 reda da procitam20.01.2003. u 11:56 - pre 235 meseci
a kako da procitam redove kako ocu??

tj meni treba da je u jednom fajlu uvek upisano samo 3 reda, ne vise...
i da se novi red dodaje od gore i samim tim onaj dole da se izbrise...

 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.176.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: kako sa fread() samo 3 reda da procitam20.01.2003. u 12:31 - pre 235 meseci
Pazi, 3 reda je nista, citanje i pisanje iz/u takav file traje nekoliko milisekundi. Ti mozes da citas i sadrzaj u neki niz, pa umesto kao u Go1 X code da stavis
Code:

$strString='';
$pFile = fopen ( $strFile, 'r' );
while ( $i < $intMax+1 ) {
    $strString .= fgets($pFile, 4096);
}

stavi
Code:

$arrString= array();
$pFile = fopen ( $strFile, 'r' );
while ( $i < $intMax+1 ) {
    $arrString[] = fgets($pFile, 4096);
}

i onda dobijas sadrzaj celog file-a kao niz gde je
$arrString[0] - prvi red
$arrString[1] - drugi red
$arrString[2] - treci red

Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.176.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: kako sa fread() samo 3 reda da procitam20.01.2003. u 12:35 - pre 235 meseci
onda sa svakim redom radi sta ti treba, a kada pises u file pises sa
Code:

foreach ($arrString as $jedanRed)
     {
     $bytesWritten = fputs($pFile, $jedanRed);
     if ($butesWritten == -1)
          die ("Neko s***** se desilo");
     }
fclose ($pFile);

ali prethodno si morao da otvoris file sa "r+" umesto "r" jer je "r" samo za citanje, a "r+" citanje i pisanje, znaci:
Code:

$pFile = fopen ( $strFile, 'r+' );


Nadam se da je jasno. Ja ne mogu da ti pisem kako da procesiras kada ne znam za sta ti taj ucitani niz treba :-)
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: kako sa fread() samo 3 reda da procitam

[ Pregleda: 2545 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.