Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

VB.NET i DataGrid kontrola

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: VB.NET i DataGrid kontrola

[ Pregleda: 2260 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Gosovic
Sasa Gosovic
Beograd

Član broj: 24224
Poruke: 68
*.sezampro.yu.



Profil

icon VB.NET i DataGrid kontrola08.04.2004. u 21:43 - pre 192 meseci
Imam tabelu u DataSetu koja se prikazuje preko DataGrid-a. Sad mi treba da
mogu da obrisem oznaceni red iz tabele i to se postize sa:

Ds1.ime_tabele.Rows.Item(dg.CurrentRowIndex).Delete()

i to sve radi kako treba jer dg.CurrentRowIndex vraca index (broj)
selektovanog reda.

Problem nastaje kad se tabela sortira pre prikaza, recimo sa:

Ds1.ime_tabele.DefaultView.Sort = "neka_kolona"

ili se to uradi direktno na DataGridu. Tada prilikom brisanja DataGrid ne
vraca dobar index reda jer tabela ima drugi redosled u prikazu u odnosu na
originalni pa bi brisanjem obrisao pogresnu stavku. Kako ovo moze da se
resi, da dobijem originalni broj reda bez obzira na sortiranje?
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1324
*.bisinter.net



+306 Profil

icon Re: VB.NET i DataGrid kontrola13.04.2004. u 11:20 - pre 192 meseci
Ctype(dg.BindingContext, System.Windows.Forms.CurrencyManager).Current.Row.Delete
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: VB.NET i DataGrid kontrola

[ Pregleda: 2260 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.