Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da procitam ser.num harda (using Delphi)?

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Kako da procitam ser.num harda (using Delphi)?

[ Pregleda: 4652 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

djnesha
nenad cvetkovic
nis

Član broj: 16569
Poruke: 184
*.dial.InfoSky.Net



Profil

icon Kako da procitam ser.num harda (using Delphi)?10.01.2004. u 14:16 - pre 213 meseci
kako da preko delpija procitam serijski broj nekog hardvera na racunaru (hd, graficke)? naravno, zbog zastite programa od kloniranja hd-a.
mess with the best?
 
Odgovor na temu

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Re: Kako da procitam ser.num harda (using Delphi)?11.01.2004. u 09:56 - pre 213 meseci
Evo ti za HDD:
Code:

function GetDiskSerialNumber(Disk: char): string;
var
VolumeSerialNumber,
MaximumComponentLength,
FileSystemFlags: DWORD;
SerialNumber: string;
begin

GetVolumeInformation(PChar(Disk + ':\'),
nil,
0,
@VolumeSerialNumber,
MaximumComponentLength,
FileSystemFlags,
nil,
0);
SerialNumber := Format('%.4X-%.4X', [HiWord(VolumeSerialNumber), LoWord(VolumeSerialNumber)]);

Result := SerialNumber;

end;


Nadam se da ce pomoci... ;-)
 
Odgovor na temu

djnesha
nenad cvetkovic
nis

Član broj: 16569
Poruke: 184
*.dial.InfoSky.Net



Profil

icon Re: Kako da procitam ser.num harda (using Delphi)?11.01.2004. u 13:42 - pre 213 meseci
sad cu da ga kompajliram. hvala!
mess with the best?
 
Odgovor na temu

dRock9
Kragujevac - Beograd

Član broj: 4217
Poruke: 54
62.108.111.*



Profil

icon Re: Kako da procitam ser.num harda (using Delphi)?12.01.2004. u 15:08 - pre 213 meseci
Odmah da ti kazem nece ti mnogo pomoci ovo objasnjenje.
Ja sam se patio sa tim (naravno znog zastite od kopiranja svog software-a) i na kraju u se i u svoje kljuse.

Navedeno resenje cita samo dodeljeni serijski broj particije (koju dodeljuje format u windozetu ili bese fdisk, zaboravio sam). Uzmes diskedit ili lican program i izmenices ga vrlo jednostavno.

Ja sam napravio komponentu (koju planiram da izbacim na net kao freeware) koja cita Firmware diska (znaci podatke proizvodjaca : model, proizvodjac, revizija, velicina diska, velicina kesa i naravno HDD serial), samo sto sam ostao bez neta i sve sto radim radim u net cafe-u gde ne mogu nista da prebacim od podataka.

Baci mi mail na [email protected] ili privatnu poruku pa da ti nekako posaljem na mail, ali ces morati da pricekas par dana dok negde ne nadjem normalan pristup netu. Glupo mi je da saljem attachment na forum i da nepotrebno zauzimam prostor.
 
Odgovor na temu

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Re: Kako da procitam ser.num harda (using Delphi)?13.01.2004. u 18:24 - pre 213 meseci
daj onda posalji i meni... ;-) (imas tu negde mail)

BTW, evo neka moja amaterska komponenta, ali radi, ono...

P.S. Ako nekome treba demo... nek se snadje... ;-)
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

dRock9
Kragujevac - Beograd

Član broj: 4217
Poruke: 54
217.26.76.*



Profil

icon Re: Kako da procitam ser.num harda (using Delphi)?19.01.2004. u 13:56 - pre 213 meseci
Nisam bas stigo da upakujem u neki lep VCL to ce malko kasnije ali verzija koju ja koristim se nalazi na sledecoj adresi:

http://galeb.etf.bg.ac.yu/~nine/HDInfo.zip

Procitajte readme.txt za detalje a tu je i source pa se nadam da ce sve biti jasno.

Pozdrav !
 
Odgovor na temu

Bojan Kopanja
Bojan Kopanja
Senior Web Developer, ZeusSoftware
Stara Pazova

Član broj: 6155
Poruke: 507
*.ptt.yu.

ICQ: 346697685
Sajt: www.zeussoftware.rs


Profil

icon Re: Kako da procitam ser.num harda (using Delphi)?23.01.2004. u 10:13 - pre 213 meseci
Koristio sam ovu tvoju komponentu za jedan program i mogu ti reci da radi odlicno, sve do jednom... Naime na jednom kompu nece da procita ser. br. HDD-a. Nemam pojma zasto, komp nije nimalo "egzotican" u pitanju je najobicniji hardver, koji je svojevremeno bio najprodavaniji (komp je u klasi PII tako da hardver datira iz tog doba od kada uostalom datira i moj komp, tj. komp na kojem sam pravio taj program).

Any hints?
 
Odgovor na temu

dRock9
Kragujevac - Beograd

Član broj: 4217
Poruke: 54
217.26.76.*



Profil

icon Re: Kako da procitam ser.num harda (using Delphi)?03.02.2004. u 17:36 - pre 213 meseci
Tek sad sam video odgovor.

Ne verujem da je hardver u pitanju. Reci mi koji je sistem na njemu (9x ili NT) i kako se tacno manifestuje. Vrlo me zanima, obzirom da i ja koristim modul koji sam poslao i do sada nisam imao problema, ali ne bih zeleo da ih nabavljam. Cela stvar je jos uvek u test verziji tako da je svasta moguce.

Mala napomena: Nadam se da si stavio ide21201.vxd u isti direktorijum ako je u pitanju Win 95/98/Me ili sta vec postoji na 9x arhitekturi. Ja licno sam modul testirao na Win2000, XP, 98 i Me i svuda je radio. Ukoliko je u pitanju bilo koja NT arhitektura (Win NT, 2K, XP) molim te mi reci da li si imao administratorske privilegije pri pokretanju programa.

Uz poruku sam prikacio dva programcica, molim te iprobaj da li ti daju potrebne informacije. HDInfoT koristi moj modul i prikazuje samo ser. num, a DiskID32.exe je originalni program koji je izbacila firma WinSim (autor Lynn McGuire) koji sam koristio pri izradi modula i daje detaljne podatke. ZA WIN9X sisteme IDE21201.VXD je OBAVEZAN !!!! Uskoro cu poraditi na izbegavanju vxd-a, odnosno implementiranju ovih rutina u delphi-u.

Obavezno mi javi da bih nasao gresku, ako je ima.

Hvala na informaciji,
Pozdrav !
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Vdjuric
Vladimir Djuric
student
Beograd

Član broj: 20863
Poruke: 64
*.mobtel.co.yu

Sajt: www.marettasoftware.com


Profil

icon Re: Kako da procitam ser.num harda (using Delphi)?16.02.2004. u 01:01 - pre 212 meseci
Ako nije problem posalji i meni taj freeware code za firmware hdda :)


pozdrav
 
Odgovor na temu

Bojan Kopanja
Bojan Kopanja
Senior Web Developer, ZeusSoftware
Stara Pazova

Član broj: 6155
Poruke: 507
*.ptt.yu

ICQ: 346697685
Sajt: www.zeussoftware.rs


Profil

icon Re: Kako da procitam ser.num harda (using Delphi)?16.02.2004. u 15:29 - pre 212 meseci
E, sorry, tek sada sam smogao malo vremena da se posvetim ovome malo ozbiljnije ( znate kako je, pritegli ispiti ;) )... Sto se tice onog kompa na kom nije citao serijski HDD-a, nemam pojma sta se deslo taj put, posto mi je drugi put sve OK procitao ( znaci false allarm :) )...

Jos jednom sorry sto mi je ovoliko trebalo da odgovorim, i hvala na odlicnoj komponenti!
 
Odgovor na temu

Bojann
Zrenjanin

Član broj: 13255
Poruke: 217
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Kako da procitam ser.num harda (using Delphi)?17.02.2004. u 01:53 - pre 212 meseci
evo ti link bas za seriial number:

http://greatis.com/delphi/drives-hddserial.html
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Kako da procitam ser.num harda (using Delphi)?

[ Pregleda: 4652 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.