Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Borland BUILDER projekti...

[es] :: C/C++ programiranje :: Borland BUILDER projekti...

[ Pregleda: 4371 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

MixMaster

Član broj: 10076
Poruke: 323
*.crnagora.net.



+32 Profil

icon Borland BUILDER projekti...06.05.2006. u 01:44 - pre 221 meseci
Da ne zna neko, gdje bi mogli da se nadju neki projekti uradjeni u Borland BUILDER-u? Pokusao sam preko google...ne ide bas... Znaci, bilo kakvi programi, od kalkulatora, programa za vodjenje knjiga...

Zahvaljujem.
Vidi bako, DžEDAJ!
 
Odgovor na temu

NastyBoy
Bojan Nastic
UK

Član broj: 12041
Poruke: 895
*.plus.com.



+4 Profil

icon Re: Borland BUILDER projekti...06.05.2006. u 03:30 - pre 221 meseci
"Programi za vodjenje knjiga"...

Sve shto ti treba od primera se vec isporuchuje uz sam Builder, pogledaj u folderu (ako se dobro secam) "Examples"
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4903
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+639 Profil

icon Re: Borland BUILDER projekti...06.05.2006. u 08:13 - pre 221 meseci
Pored pomenutog Examples foldera, pogledaj i TOP temu u C++ za pocetnike:
http://www.elitesecurity.org/t...rce-Code-Links-to-be-continued
Moze se pronaci mnogo toga.
 
Odgovor na temu

MixMaster

Član broj: 10076
Poruke: 323
*.crnagora.net.



+32 Profil

icon Re: Borland BUILDER projekti...06.05.2006. u 16:05 - pre 221 meseci
Zahvaljujem. Nasao sam mnogo dobrih stvari.
Inace, koju knjigu preporucujete za BUILDER? Ja sam vec nekoliko njih procitao, imam vec nekoliko simpaticnih programa koje sam napravio, bice jos vise...
E da, i sta se to desava sa kompanijom Borland? Jesu li nasli kupce za BUILDER, Delphi...?


Pozdrav.

p.s. Znam za primjere koji dolaze sa BUILDER-om, moze se bas dosta nauciti i iz njih. Hvala ipak.
Vidi bako, DžEDAJ!
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4903
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+639 Profil

icon Re: Borland BUILDER projekti...06.05.2006. u 17:41 - pre 221 meseci
Mislis li na elektronske ili papirnate knjige?

Generalno, treba imati *sve* sto postoji, a to nije puno kada se radi o Borland C++ Builderu. Te knjige
uglavnom nisu pravljene u nekom maniru hronoloskog ucenja, vec se mogu citati i pojedinacna poglavlja.

Na primer, vidi ovde:
http://www.itlibitum.ru/library/BOOK/ENGLISH/THEMES/CPP/
http://anatolix.naumen.ru/Books/BCBDevGuide?v=qwt

Borland jous uvek niko nije kupio mada ima interesenata.
 
Odgovor na temu

MixMaster

Član broj: 10076
Poruke: 323
*.crnagora.net.



+32 Profil

icon Re: Borland BUILDER projekti...07.05.2006. u 16:46 - pre 221 meseci
Mislio sam na elektronske, jer mi se cini da na srpskom nema nista sto se tice BUILDER-a!?
Pregledao sam linkove koje si postavio, ima interesantnih knjiga...vec imam Developer's guide i jos par, ali evo snimicu jos 3-4 koje mi se cine interesantne.
Koju knjigu ti koristis?


Pozdrav.
Vidi bako, DžEDAJ!
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4903
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+639 Profil

icon Re: Borland BUILDER projekti...07.05.2006. u 17:15 - pre 221 meseci
Najvise su mi koristile:

Borland C++ Builder Unleashed (imam je u papirnom obliku)
Borland C++ 3 Builder Unleashed
Borland C++ 4 Builder Unleashed (imam je u papirnom obliku)

... mada, su mi u nekoj kasnijoj fazi razni FAQ, Articles i Tutorial sajtovi mnogo vise znacili.
 
Odgovor na temu

MixMaster

Član broj: 10076
Poruke: 323
147.91.168.*



+32 Profil

icon Re: Borland BUILDER projekti...15.05.2006. u 12:32 - pre 221 meseci
Imam jos jedno pitanje...kako bih mogao u tekst editor (koji sam vec napravio...koristio sam naravno RichEdit) da ubacim opcije Bold, Italic...kako i promjenu tipa fonta?


Zahvaljujem.
Vidi bako, DžEDAJ!
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4903
*.3dnet.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+639 Profil

icon Re: Borland BUILDER projekti...15.05.2006. u 13:03 - pre 221 meseci
Pogledaj EXAMPLES folder u BCB-u...

Nisam pri racunaru sa instaliranim BCB-om, ali znam da postoji ceo primer kako se to radi.
 
Odgovor na temu

MixMaster

Član broj: 10076
Poruke: 323
*.crnagora.net.



+32 Profil

icon Re: Borland BUILDER projekti...15.05.2006. u 15:03 - pre 221 meseci
Postovao sam sa fakulteta...ali evo sada sam pogledao kod mene...EXAMPLES\Doc\TextEdit projekat, ali ipak nema. Hmm, bas cudno. Zar nema vec nesto ugradjeno sto bi moglo da se iskoristi? Usput, pogledacu malo one linkove koje si postovao...mozda i tamo nadjem nesto. Ti ako se sjetis, ili ako imas jos neki link, ostavi ovdje.


Pozdrav!
Vidi bako, DžEDAJ!
 
Odgovor na temu

MixMaster

Član broj: 10076
Poruke: 323
*.crnagora.net.



+32 Profil

icon Re: Borland BUILDER projekti...20.05.2006. u 22:21 - pre 221 meseci
Izvinjavam se sto ovoliko kasnim sa javljanjem, nisam mogao ranije da ti kazem da sam pronasao rjesenje.
Sledeci problem koji imam je opcija "Search", naime citao sam malo ovih nekoliko knjiga ali ne mogu da nadjem rjesenje za to. Znaci, znam da moram na preko for petlje recimo prodjem kroz cio tekst...ali, da li je text u stvari niz stringova ili...kako vec? I kako da oznacim da petlja ide OD POCETKA niza, i kako da joj kazem gdje je KRAJ niza?! Rjesenje cu traziti i dalje kroz knjige...predlozi su vise nego dobro dosli.

Zahvaljujem.
Vidi bako, DžEDAJ!
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4903
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+639 Profil

icon Re: Borland BUILDER projekti...21.05.2006. u 16:37 - pre 221 meseci
Postoji vise nacina "prolaska kroz" tekst koji je smesten u TRichEdit objekat.

Code:

// OVDE NA PRIMER IDEM LINIJU PO LINIJU
void __fastcall TForm1::Button1Click(TObject *Sender)
{
   for ( int i=0; i<RichEdit1->Lines->Count; i++ )
   {
      ShowMessage( RichEdit1->Lines->Strings[i] );
   }
}


Code:

// OVDE IDEM LINIJU PO LINIJU I SLOVO PO SLOVU U TRENUTNOJ LINIJI
void __fastcall TForm1::Button2Click(TObject *Sender)
{
   for ( int i=0; i<RichEdit1->Lines->Count; i++ )
   {
      for ( int j=1; j<=RichEdit1->Lines->Strings[i].Length(); j++ )
      {
         ShowMessage( RichEdit1->Lines->Strings[i][j] );
      }
   }
}


Code:

// OVDE NE IDEM PREKO LINIJA, NEGO KORISTIM Text PROPERTY,
// ALI CE TI ON DATI I KONTROLNE KODOVE \r\n KOJI SU NA KRAJU SVAKOG REDA
void __fastcall TForm1::Button3Click(TObject *Sender)
{
   for ( int i=1; i<=RichEdit1->Text.Length(); i++ )
   {
      ShowMessage( RichEdit1->Text[i] );
   }
}
 
Odgovor na temu

MixMaster

Član broj: 10076
Poruke: 323
*.crnagora.net.



+32 Profil

icon Re: Borland BUILDER projekti...21.05.2006. u 23:12 - pre 221 meseci
Hmm, ok...prvo i trece izgleda ne mogu da upotrijebim (ali cu ih zapisati ipak), dok bih drugo vec nekako i mogao.
Reci mi, ima li neka opcija da mi ide rijec po rijec...jer zelim da tu rijec koju trazim uporedim sa TRENUTNOM, na kojoj je for petlja, i da tu TRENUTNU selektujem, ako se podudara sa trazenom naravno.
Pokusacu da nesto iskombinujem i sa drugim od ova tvoja tri rjesenja.
Puno mi pomazes...hvala ti.
Vidi bako, DžEDAJ!
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4903
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+639 Profil

icon Re: Borland BUILDER projekti...22.05.2006. u 20:22 - pre 220 meseci
Sve sto ti je potrebno za Find/Replace imas u:

c:\Program Files\Borland\CBuilder6\Examples\Apps\FindRep\
 
Odgovor na temu

MixMaster

Član broj: 10076
Poruke: 323
*.crnagora.net.



+32 Profil

icon Re: Borland BUILDER projekti...24.05.2006. u 22:18 - pre 220 meseci
Zavrsio sam citav projekat, sve je proslo savrseno...zelio sam da odradim Find/Replace funkcije sam (to mi je jos bilo ostalo), ali kako nije bilo previse vremena...ipak sam upotrijebio vec postojece iz programa koji si i sam naveo.

Hvala i pozdrav!
Vidi bako, DžEDAJ!
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Borland BUILDER projekti...

[ Pregleda: 4371 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.