Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Win 32 API odbc programerski

[es] :: C/C++ programiranje :: Win 32 API odbc programerski

[ Pregleda: 3768 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sucur
Miljan Sucur
Web developer
Istocno Sarajevo

Član broj: 50035
Poruke: 411
*.telekomsrpske.com.



+1 Profil

icon Win 32 API odbc programerski08.04.2006. u 12:56 - pre 219 meseci
Dakle interesuje me kako mogu da kreiram programerski odbc User Data Source.
Znaci kada hocu da se povezem na recimo Access bazu preko odbc-a, prvo treba da odem na control panel->administrative tool-> pa odbc i da kreiram jedan Data Source preko kojeg ce ici konekcija na Access, e meni treba znaci kod kojim cu programerski kreirati taj data source, jer priznat cete da nije bas lijepo da nekome dajete aplikaciju sa bazom podataka sa upustvom kako prvo treba da kreira odbc data source, vec jednostavno da to sam program odmah uradi prilikom pokretanja.
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4902
*.ptt.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+638 Profil

icon Re: Win 32 API odbc programerski08.04.2006. u 17:06 - pre 219 meseci
Za svoje potrebe sam razvio celo resenje ukljucujuci i GUI za dinamicko kreiranje
ODBC-a. Medjutim, kako je sve za BCB, ne bi ti puno vredelo cak i da postujem ceo
kod.

Najbolje je kreni sa Google-om. Znam da ima puno gotovog koda, jer sam i ja sa njime
poceo.

Na primer, treba da trazis funkciju:
SQLConfigDataSource()

koja se nalazi u:
#include <odbcinst.h>

... ali ces morati da ukljucis u projekat i Lib:
odbccp32.lib

Na primer, pogledaj ovde:
http://msdn2.microsoft.com/en-US/library/ck4z6wwt(VS.80).aspx
http://www.codeguru.com/cpp/da...osoftaccess/article.php/c1135/
http://www.codeguru.com/cpp/da...osoftaccess/article.php/c4345/

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

sucur
Miljan Sucur
Web developer
Istocno Sarajevo

Član broj: 50035
Poruke: 411
*.telekomsrpske.com.



+1 Profil

icon Re: Win 32 API odbc programerski08.04.2006. u 18:18 - pre 219 meseci
E hvala na postu, pogledat cu sta ovdje ima.
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4902
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+638 Profil

icon Re: Win 32 API odbc programerski08.04.2006. u 19:42 - pre 219 meseci
Takodje, trebace ti jos par sitnica, na primer provera da li je nalog Adiministratorski,
jer u suprotnom neces moci da napravis ODBC.

Evo ti jos par sitnica za razmisljanje:

* npr, ako ODBC ne postoji a baza se nalazi u default folderu (na primer tako gde je
EXE), mozes da napravis ODBC bez pitanja korisnika

* ako ODBC ne postoji a baza se ne nalazi u tom root-u, pitaj korisnika da sam pronadje
(browse for file) bazu

* cak i ako je ODBC napravljen, prethodno proveri da li putanja ZAISTA pokazuje na
bazu, jer nije redak slucaj da neko bazu premesti na drugu lokaciju i sl, pa program
"pukne"...


itd...

Ako budes imao problema, javi...


P.S.

Secam se da sam pronasao i jedan suptilni (bezopasan) bug prilikom programskog
kreiranja ODBC-a. Naime, tada se u relevantnom Registry upisu u jednom stringu javlja
"tačka zarez" na kraju stringa, što se ne događa prilikom kreiranja te iste konekcije
preko Windows interfejsa...

 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Win 32 API odbc programerski

[ Pregleda: 3768 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.