Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

A little help za Win 32 API?

[es] :: C/C++ programiranje :: A little help za Win 32 API?

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5248 | Odgovora: 21 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

plazma

Član broj: 2282
Poruke: 33
*.InfoSky.Net

ICQ: 121959775


Profil

icon A little help za Win 32 API?20.09.2002. u 00:20 - pre 245 meseci
Da li postoji neki dobar tutorial za win 32 api (cpp - c) najvise mi treba za smestanje vise vrsta podataka u listbox item(bitmap, float, integer, string) a da to sve bude u data fajlu koji ce biti permanent (svi podatci da budu snimljeni u taj fajl i kasnije procitani kada se program ponovo pokrene), moze i code takodje :)

[Ovu poruku je menjao plazma dana 02.10.2002. u 04:24 GMT]
:pLazma;
}
 
Odgovor na temu

doomed
NS/PO

Član broj: 736
Poruke: 180
*.ptt.yu



Profil

icon Re: A little help za Win 32 API?20.09.2002. u 17:11 - pre 245 meseci
pa stvarno ne vidim u cemu je problem....to sto trebas da dodas se nalazi kao txt u nekom fajlu pa kada se program pokrene ti to lepo iscitas iz fajla i dodajes rucno u listbox( mislim da je metoda AddString). a ako ti je i to malo mozes da mu dodelis i neki ID. Sta ce ti API? ili ja nisam dobro razumeo pitanje
Ako treba onda nema potrebe
 
Odgovor na temu

plazma

Član broj: 2282
Poruke: 33
*.InfoSky.Net

ICQ: 121959775


Profil

icon Re: A little help za Win 32 API?20.09.2002. u 23:35 - pre 245 meseci
Add string sluzi za dodavanje texta u listbox item, ali kako da otvorim file sa svim tim? fopen? snimim? a ja hocu jos i da kada user klikne na taj item da mu se pojavi u editboxu cifra real, int a i takodje da se otvori slika(koje je on prethodno uneo) ...
:pLazma;
}
 
Odgovor na temu

plazma

Član broj: 2282
Poruke: 33
*.dial.InfoSky.Net

ICQ: 121959775


Profil

icon Re: A little help za Win 32 API?21.09.2002. u 17:00 - pre 245 meseci
Sorry, greska, mislio sam float umesto real (real se koristi u pascalu!)...
:pLazma;
}
 
Odgovor na temu

doomed
NS/PO

Član broj: 736
Poruke: 180
*.ptt.yu



Profil

icon Re: A little help za Win 32 API?21.09.2002. u 21:12 - pre 245 meseci
Citat:
plazma:
Add string sluzi za dodavanje texta u listbox item, ali kako da otvorim file sa svim tim? fopen? snimim? a ja hocu jos i da kada user klikne na taj item da mu se pojavi u editboxu cifra real, int a i takodje da se otvori slika(koje je on prethodno uneo) ...


plazmoni ja te opet nisam razumeo...ti zelis da kada user klikne na odredjni item da mu se u nekom edit box-u pojavi broj...na primer u listbox stoji '56' a da ti se u editboxu pojavi broj 56 ( pa konvertuj broj u string i obrnuto ).......................
sta ti je taj fajl majke ti ...baza? sta li je?.....
posto nisam razumeo mozda ce ti sledece razmisljanje da ti pomogne.....
napravi jednu obicnu listu koja ce kao elemente da ima sturkturu sa svime onime sto ti treba...za svaki element liste asociraj po jedan string ( ti vec znas kako ces to uraditi) i te stringove prikazi u ListBox-.Kada user klikne na taaj string a ti ga potrazi u listi ili realizuj 1-1 preslikavanje indeksa CListItem-a i svoje liste i iz liste uzimaj sta ti treba i ispisuj sta ti treba.....
ne znam da li dam pogodio sta ti treba...a mozda bi moglo i jedno malo opsirnije objasnjenje sta ti u stvari treba.....sta to konkretno prikazujes npr...
pozdrav
Ako treba onda nema potrebe
 
Odgovor na temu

plazma

Član broj: 2282
Poruke: 33
*.dial.InfoSky.Net

ICQ: 121959775


Profil

icon Re: A little help za Win 32 API?21.09.2002. u 21:40 - pre 245 meseci
Ahem ovako, trebas da imas listbox, ciji se itemi i svi podatci koji se nalaze u itemu cuvaju u fajlu, iteme mora user sam da stvori iz drugog prozora, u jedan item mozes da smestis bmp int float i string, a kada dodjes u drugi dijalog tu treba da bude ta lista sa svim tim itemovima i kada user klikne na neki item u okolnim poljima treba da se pojavi data tih itemova... jel sam sad otprilike jasno objasnio, ako jos nisam kazi pa cu da pokusam da opisem ovo sto bolje... :)

:pLazma;
}
 
Odgovor na temu

doomed
NS/PO

Član broj: 736
Poruke: 180
*.ptt.yu



Profil

icon Re: A little help za Win 32 API?21.09.2002. u 22:41 - pre 245 meseci
Sorry, izgleda da se nisam skoncentrisao :))
koji alat koristis?...mislim da nesto slicno imas kod Brorland C++ Builder-a...za COmbo Box sam siguran da moze da prikaze sliku i tekst ali za List Box bas i nisam tako siguran....
e sada ako koristis MSVC ......................... :))
samo API :))))
Ako treba onda nema potrebe
 
Odgovor na temu

plazma

Član broj: 2282
Poruke: 33
*.dial.InfoSky.Net

ICQ: 121959775


Profil

icon Re: A little help za Win 32 API?21.09.2002. u 23:03 - pre 245 meseci
Koristim MSVC 6.0 i kada user selectuje item, treba real da mi se pokaze ne u listboxu, vec u odvojenom editboxu a bmp u contolu za bmp ... so, little help?
:pLazma;
}
 
Odgovor na temu

doomed
NS/PO

Član broj: 736
Poruke: 180
*.ptt.yu



Profil

icon Re: A little help za Win 32 API?22.09.2002. u 01:27 - pre 245 meseci
E pa onda ti u potpunosti zavrsava stvar onaj moj predlog sa listama.....
napravis neku strukturu tipa:
struct StruktZaListBox{
FILE * fajlIzKogaCitasPodatke;
BITMAPINFOHEADER zaglavljeBMP-a;
unsigned char *samaSlika;
int IntProm;
float FloatProm;
.......
char * ItemString; <- ovo generises na osnovu podataka koje citas iz fajla
int ItemID;-<ovo ti je za varijantu da svakom Item-u zelis da dodelis ID - sam ga odredjujes
};

Moraces da napravis zatim jednu klasu koja ce ti predstavljati listu ( sada je napravis lepo i imas je za vek i navek)
Kako citas iz fajla tako punis listu :

StruktZaListBox * elem = new StruktZaListBox;

pa lepo procitas jedan set podataka iz fajla i popunis elem
pa ga dodas u listu resimo metodom Add ( radi opstosti napravi da ti Add prihvata argument tipa void* )
i sve tako do kraja fajla.

Tu listu lepo prosledis (pokazivac naravno) dijalogu gde user bira sta mu treba
E sad kada user nesto izabere ti vidis koji Item je izabrao (znas kako si ih ubacivao -pazi: Ako ti je ukljucena opcija da ListBox automatski sortira redosled ItemStringova nece biti isti onaj kojim si dodavao Iteme ( zato su ti recimo dobrodosli ID-ovi) ) ti to nadjes u listi i prikazes sta ti i gde ti treba.

Ovo ti je "algoritam" u najgrubljim crtama
Ako treba onda nema potrebe
 
Odgovor na temu

plazma

Član broj: 2282
Poruke: 33
*.dial.InfoSky.Net

ICQ: 121959775


Profil

icon Re: A little help za Win 32 API?22.09.2002. u 20:04 - pre 245 meseci
Hvala za pomoc, isprobacu to pa cu ti javiti kako je islo, jos jednom hvala :))
:pLazma;
}
 
Odgovor na temu

plazma

Član broj: 2282
Poruke: 33
*.dial.InfoSky.Net

ICQ: 121959775


Profil

icon Re: A little help za Win 32 API?25.09.2002. u 19:37 - pre 245 meseci
Nesto bas i ne radi kako treba ... javlja mi za FILE -- unknown indentifier, ako mozes, objasni mi malo opsirnije sve ovo ili mi daj neki dobar tutorial ili downloadabilnu knjigu ...
:pLazma;
}
 
Odgovor na temu

doomed
NS/PO

Član broj: 736
Poruke: 180
*.ptt.yu



Profil

icon Re: A little help za Win 32 API?25.09.2002. u 19:56 - pre 245 meseci
pa vidi da li si ukljucio sve relavantne hedere....tj stdio.h
Ako treba onda nema potrebe
 
Odgovor na temu

plazma

Član broj: 2282
Poruke: 33
*.dial.InfoSky.Net

ICQ: 121959775


Profil

icon Re: A little help za Win 32 API?25.09.2002. u 20:43 - pre 245 meseci
Aha, ok, probacu to danas, ja sam probao sa stdlib i jos necim ali nisam se setio stdio, hvala. :)
:pLazma;
}
 
Odgovor na temu

doomed
NS/PO

Član broj: 736
Poruke: 180
*.ptt.yu



Profil

icon Re: A little help za Win 32 API?25.09.2002. u 22:51 - pre 245 meseci
pa imas MSDN i samo polako...sve ti je tu.......
Ako treba onda nema potrebe
 
Odgovor na temu

plazma

Član broj: 2282
Poruke: 33
*.dial.InfoSky.Net

ICQ: 121959775


Profil

icon Re: A little help za Win 32 API?30.09.2002. u 20:03 - pre 245 meseci
Ma ok je sve, presaltao sam se na VB za api, nigde na netu ne mogu da nadjem dobar tut za api, a MSDN me veoma zbunjuje... Sve u svemu sad mi javlja
LIBCD.lib(wincrt0.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol [email protected]
Debug/prog.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals
Error executing link.exe.
prog.exe - 2 error(s), 0 warning(s)

Nemam MSDN instaliran pa moram da trazim sve na netu, ali do sad sam nasao gomilu stvari koje mi ne trebaju i to bas obeshrabruje ...
:pLazma;
}
 
Odgovor na temu

doomed
NS/PO

Član broj: 736
Poruke: 180
*.ptt.yu



Profil

icon Re: A little help za Win 32 API?02.10.2002. u 01:20 - pre 245 meseci
:) prijatelju a koji tip projekta si napravio? jer ove greske ti se javljaju kada zabrljas tip projekta i nacin na koji programiras......hoces win32 aplikaciju a program pocinjes sa void main(void) ima da ti se javlja ili slicna greska.....inace nabavi MSDN.......nije tako strasan kao sto izgleda mada mi nije jasno zasto MS nije platio momcima iz borlanda da mu odrade taj posao oko dokumentacije :))
Ako treba onda nema potrebe
 
Odgovor na temu

doomed
NS/PO

Član broj: 736
Poruke: 180
*.ptt.yu



Profil

icon Re: A little help za Win 32 API?02.10.2002. u 01:22 - pre 245 meseci
Citat:
plazma:
Ma ok je sve, presaltao sam se na VB za api, nigde na netu ne mogu da nadjem dobar tut za api, a MSDN me veoma zbunjuje...


:)))))))) pogodi gde ti se nalazi dokumentacija za VB :)


Ako treba onda nema potrebe
 
Odgovor na temu

plazma

Član broj: 2282
Poruke: 33
*.InfoSky.Net

ICQ: 121959775


Profil

icon Re: A little help za Win 32 API?02.10.2002. u 02:00 - pre 245 meseci
Waaahhhh, programirao sam po tutorialu jednog coveka u win32, taj nacin ni meni nije bio bas jasan, ovo sa struct deluje sasvim logicno... i kod tog programa samo sam ubacio stdio i struct na pocetku koda i kad ono bam error, grr secam se da sam nekada imao borland builder na kompu, ali tad nisam radio cpp, brzo mi je pao disk i ja ga naravno formatiram celog :))). Kada sam uzeo cd svi su kao imali visual studio ali niko borland builder, i tako ja uzmem cd sa foxom, visual cpp i basic i paf, a taman sam lepo krenuo i "odomacio se sa cpp om" i onda je dosao ovaj covek i totalno me zbunio, ako imas neki dobar tutorial kazi, ali znam da ce odgovor biti - "pa rekao sam ti MSDN", nego jel mogu nekako da ga nabavim putem cd - ova, negde u BG???
:pLazma;
}
 
Odgovor na temu

Milan Aksic

Član broj: 412
Poruke: 1053
*.beotel.net



Profil

icon Re: A little help za Win 32 API?02.10.2002. u 03:02 - pre 245 meseci
A sto izbegavas da, exploatises google.com ;o)
Konkretno, sve sto za pocetak trebas da uradis, je da u search polje ukucas 'Forger's Win32 API tutorial'.
To je ipak tutorial, znaci ne previse detaljan, ako ti kasnije treba nesto ozbiljnije/detaljnije, pogledaj da nabavis MSDN.

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

doomed
NS/PO

Član broj: 736
Poruke: 180
*.ptt.yu



Profil

icon Re: A little help za Win 32 API?02.10.2002. u 22:52 - pre 245 meseci
elem..........ipak ostaje MSDN takav kakav je...stvar navike
Ako treba onda nema potrebe
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: A little help za Win 32 API?

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5248 | Odgovora: 21 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.