Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Postepeni prikaz teksta.

[es] :: Visual Basic 6 :: Postepeni prikaz teksta.

[ Pregleda: 6007 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

KiselinaXP
Crna rupa

Član broj: 54030
Poruke: 232
*.teol.net.

Jabber: kiselina@elitesecurity.org
ICQ: 226466859


Profil

icon Postepeni prikaz teksta.08.04.2006. u 11:04 - pre 189 meseci
Cao svima!

Da li mi ikako mozete pomoci da resim jedan problem koji me muci vec nekoliko dana.
O cemu se radi. Zeleo bi da mi neki tekst sad naprimer "Stranica Elitesecyritu.org"
ispisuje na Form1 ali slovo po slovo. Znaci kada startujem program da mi ispisuje
ovaj tekst polako slovo po slovo.

Pomozite mi ako ikako mozete. Hvala vam unapred.
A gde je moj moped ko da je u moravu propo!
Pero kojot genije!
 
Odgovor na temu

samke
RS BIH

Član broj: 35675
Poruke: 68
*.do.pttrs.net.



Profil

icon Re: Postepeni prikaz teksta.08.04.2006. u 12:34 - pre 189 meseci
Da vidimo da li sam ja nesto naucio na ovom forumu
Pokusaj sa ovim kodom :

Code:

Private Declare Function SetTimer Lib "user32" _
(ByVal hwnd As Long, ByVal nIDEvent As Long, ByVal uElapse As Long, ByVal lpTimerFunc As Long) As Long
Private Declare Function KillTimer Lib "user32" _
(ByVal hwnd As Long, ByVal nIDEvent As Long) As Long

Private GInt, PreLen, SufLen As Integer
Const MyMessage As String = "Hello World sta se radi tamo kod vas  "

Public Sub MoveTicker()
If GInt = Len(MyMessage) Then GInt = 1
PreLen = Len(MyMessage) - GInt
SufLen = Len(MyMessage) - PreLen
Form1.Caption = Mid(MyMessage, GInt, PreLen) & Left(MyMessage, SufLen)
GInt = GInt + 1
End Sub

Private Sub Form_Load()
SetTimer Me.hwnd, 50, 200, AddressOf TimerHandler
GInt = 1
End Sub


u modul ubaci ovo:

Code:

Public Sub TimerHandler(ByVal hwnd As Long, ByVal uMsg As Integer, _
ByVal idEvent As Integer, ByVal dwTime As Long)
Form1.MoveTicker
End Sub



EDIT: ubaceni code tagovi

[Ovu poruku je menjao mladenovicz dana 10.04.2006. u 16:34 GMT+1]
 
Odgovor na temu

KiselinaXP
Crna rupa

Član broj: 54030
Poruke: 232
*.teol.net.

Jabber: kiselina@elitesecurity.org
ICQ: 226466859


Profil

icon Re: Postepeni prikaz teksta.10.04.2006. u 16:05 - pre 189 meseci
samke znao sam za ovo, ali mi to nije potrebno. Mozda me niste dobro shvatili ali probat cu da vam bolje objasnim:
evo ovako isto kad pisete neki tekst preko tastature, eto naprimer i sam kod u VB znaci da odredjeni tekst ispisuje slovo po slovo moze u Label1. Valjda sam sad bio malo jasniji. samke tebi u svakom slicaju hvala.

[Ovu poruku je menjao KiselinaXP dana 10.04.2006. u 17:05 GMT+1]
A gde je moj moped ko da je u moravu propo!
Pero kojot genije!
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Postepeni prikaz teksta.11.04.2006. u 01:37 - pre 189 meseci
trenutno mi jedino na pamet pada ovo:
Code:

Private Declare Sub Sleep Lib "kernel32" Alias "Sleep" (ByVal dwMilliseconds As Long)

Private Sub typeText(lbl As Label, Text As String, Delay As Long)
  Dim i As Long

  For i = 1 to Len(Text)
    lbl.Caption = lbl.Caption & Mid$(Text, i, 1)
    Call Sleep(Delay)
  Next
End Sub

Private Sub From_Load()
  Me.Show
  DoEvents

  Call typeText(Label1, "Stranica Elitesecurity.org", 100) ' a ne 'Stranica Elitesecyritu.org'! :D
End Sub


to bi trebalo da radi posao ako sam te dobro razumeo sta ti treba...

ti samo promeni Delay (u milisekundama) ja sam otprilike stavio 100 jer nisam uopste testirao ovaj kod...

poz.

[Ovu poruku je menjao krckoorascic dana 11.04.2006. u 02:38 GMT+1]
 
Odgovor na temu

KiselinaXP
Crna rupa

Član broj: 54030
Poruke: 232
*.teol.net.

Jabber: kiselina@elitesecurity.org
ICQ: 226466859


Profil

icon Re: Postepeni prikaz teksta.11.04.2006. u 14:41 - pre 189 meseci
krcko sa ovim kodom mi se samo za par sekundi pojavi odjednom citav tekst.
Evo ja sam ipak uspio ali opet to nije to sa ovim nema sanse neki veci tekst ispisivat.

Code:

Public load As Integer



Private Sub Timer1_Timer()  ' Interval sam stavio 200
Select Case load
Case 1
Label2.Caption = "K"
Case 2
Label2.Caption = "Ki"
Case 3
Label2.Caption = "Kis"
Case 4
Label2.Caption = "Kise"
Case 5
Label2.Caption = "Kisel"
Case 6
Label2.Caption = "Kiseli"
Case 7
Label2.Caption = "Kiselin"
Case 8
Label2.Caption = "Kiselina"
Case 9
Label2.Caption = "KiselinaX"
Case 10
Label2.Caption = "KiselinaXP"
Case 11
Label2.Caption = ""
End Select
load = load + 1
If load = 11 Then
load = 1
End If
End Sub


ovako treba da ispisuje, ali je ovaj kod mnogo naporan za duzi tekst.
A gde je moj moped ko da je u moravu propo!
Pero kojot genije!
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.ded.ameritech.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Postepeni prikaz teksta.11.04.2006. u 16:08 - pre 189 meseci
Evo sa istim tim timerom

Code:

Option Explicit

Private Const mcstrText As String = "Ovo je neki test text"

Private Sub Timer1_Timer()
    Static Cnt As Integer

    Cnt = Cnt + 1
    
    Label1.Caption = Left(mcstrText, Cnt)
    
    If Cnt = Len(mcstrText) Then Cnt = 0
End Sub

 
Odgovor na temu

KiselinaXP
Crna rupa

Član broj: 54030
Poruke: 232
*.teol.net.

Jabber: kiselina@elitesecurity.org
ICQ: 226466859


Profil

icon Re: Postepeni prikaz teksta.11.04.2006. u 18:15 - pre 189 meseci
Hvala mladenovicz to je to. Zelim stvarno da ti zahvalim za sve odgovore i strpljenje da nam pomazes oko Visual Basic-a.
Stvarno si legenda.
A gde je moj moped ko da je u moravu propo!
Pero kojot genije!
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Postepeni prikaz teksta.11.04.2006. u 19:45 - pre 189 meseci
eto zaboravih za timer kontrolu :)
posto sam odavno prestao da je koristim....

elem sad kad pogledam kod koji sam ti nocas napisao vidim da ce zaista da izbaci ceo tekst za nekoliko sekundi. to je zato sto sam zaboravio DoEvents u For petlji, ali ovo sa tajmerom resava problem tako da ti onaj moj kod i ne treba :D

poz

p.s. samo da se nadovezem na ovo:
Citat:
Zelim stvarno da ti zahvalim za sve odgovore i strpljenje da nam pomazes oko Visual Basic-a.
Stvarno si legenda.

stvarno da nije bilo zeljka i jos nekih ljudi sa ovog foruma (shadowed i dr) ja ne bih (ili bih veoma tesko) ovladao programiranjem :D
u vb-u sam savladao osnove programiranja pa mi sad nije tesko da naucim ostale (savladao sam pascal/lazarus, php nesto malo cpp-a) a i da napravim svoje (za pocetak skript) jezike :D
 
Odgovor na temu

KiselinaXP
Crna rupa

Član broj: 54030
Poruke: 232
*.teol.net.

Jabber: kiselina@elitesecurity.org
ICQ: 226466859


Profil

icon Re: Postepeni prikaz teksta.12.04.2006. u 14:03 - pre 189 meseci
krcko hvala i tebi, i ti si mnogim ljudima, ukljucujuci i meni pomogao oko programiranja.
A gde je moj moped ko da je u moravu propo!
Pero kojot genije!
 
Odgovor na temu

KiselinaXP
Crna rupa

Član broj: 54030
Poruke: 232
*.teol.net.

Jabber: kiselina@elitesecurity.org
ICQ: 226466859


Profil

icon Re: Postepeni prikaz teksta.13.04.2006. u 13:43 - pre 189 meseci
Imam jos jedno interesantno pitanje:
imam tekst fajl u kojem pise:

<<Tekst>>
<Ispis1> kako si sta radis
<Ispis2> www.elitesecurity.org
je najbolji...
<Ispsi3>

e kako da mi isto onako ispisuje kao sto mi je mladenovic napisao, samo sto uzima tekst iz Text.txt fajla znaci <Ispsi1> ispisuje u lbl1, <Ispsi2> ispisuje u lbl2 i <Ispis3> u lbl3. Hvala vam unapred.
A gde je moj moped ko da je u moravu propo!
Pero kojot genije!
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Postepeni prikaz teksta.14.04.2006. u 12:31 - pre 189 meseci
pa format tog fajla ti nije bash standardan tako da bi morao da napises funkciju kojom bi ga parsirao.
ja ti preporucujem da koristis ini ili xml fajlove..

ini:
Code:

[Tekst]
Ispis1=kako si sta radis
Ispis2=www.elitesecurity.org je najbolji...

a za citanje ini fajlove pogledaj ovde:
http://vbcoding.org/topic.asp?TOPIC_ID=6
pogledaj moj post (drugi u toj temi) i prekopiraj taj kod u jedan modul.
posle samo pozoves iniread f-ju:
Code:

lbl1.caption=iniReadString("Text","Ispis1","C:\text.ini")


xml:
Code:

<Text>
  <Ispis>Kako si sta radis</ispis>
  <ispis>www.elitesecurity.org je najbolji...</ispis>
</Text>

za citanje xml-a mozes da koristis msxml ili SimpleXMLParser:
http://planet-source-code.com/...p?txtCodeId=64975&lngWId=1
(koji sam ja napisao :p)
sa SXP-om citao bi ovako:
Code:

Dim parser As New clsXMLParser
Dim node As clsXMLNode
Dim i As Long

call parser.Parse("C:\text.xml")
Set node = parser.ParentNode

For i=1 to node.ChildrenCount
  call setcaption(node.enumChild(i).text)
Next

e ti samo napishi setCaption metodu :P

pozz
 
Odgovor na temu

samke
RS BIH

Član broj: 35675
Poruke: 68
*.do.pttrs.net.



Profil

icon Re: Postepeni prikaz teksta.14.04.2006. u 15:05 - pre 189 meseci
i ja bih se zahvalio za svu pomoc koju mi pruzaju clanovi foruma vezano za temu vb-asp-programiranje
pozdrav Samke
 
Odgovor na temu

KiselinaXP
Crna rupa

Član broj: 54030
Poruke: 232
*.teol.net.

Jabber: kiselina@elitesecurity.org
ICQ: 226466859


Profil

icon Re: Postepeni prikaz teksta.17.04.2006. u 10:01 - pre 189 meseci
krcko hvala odradio sam sa INI fajlom koji mi se cini jednostavnije i bolje resenje.
A gde je moj moped ko da je u moravu propo!
Pero kojot genije!
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Postepeni prikaz teksta.

[ Pregleda: 6007 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.