Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem prilikom konverzije html koda u cirilicu (automatski)

[es] :: PHP :: Problem prilikom konverzije html koda u cirilicu (automatski)

[ Pregleda: 2824 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

NikolaVeber
NikolaVeber
neradnik na porodiljskom bolovanju
Karlsruhe

Član broj: 5115
Poruke: 1254
*.rz.uni-karlsruhe.de

Jabber: nikolaveber@jabber.org
ICQ: 121532865


Profil

icon Problem prilikom konverzije html koda u cirilicu (automatski)06.03.2004. u 10:50 - pre 214 meseci
Pozdrav!

Na jednom cms-u prilikom unosa sadrzaja (vesti) automatski vrsim konverziju iz lat. u cir. ili obrnuto i obe vrednosti cuvam u bazi za prikaz.

Medjutim, za formatiranje teksta (prilikom unosa) koristim htmlArea, tako da imam problem prilikom konverzije tog dela unesenog teksta (koji je zapravo html kod), jer se i html tagovi konvertuju u cirilicu.

strip_tags() u cirilicnoj verziji resava problem, ali onda ostajem bez formatiranja.
Mislio sam da na neki nacin napravim niz u kojem ce se nalaziti odvojeni tekst od tagova, pa da konverziju izvrsim nad tekstom i da sve ponovo sklopim.
Zanima me da li je neko radio nesto slicno.

Hvala.
Pop Servis "Paradise Tours"
Java User Group Karlsruhe
IT Dan - Srbija

Officer, I saw the driver who hit me - his name was Johnny Walker.
 
Odgovor na temu

_owl_

Član broj: 318
Poruke: 1042
*.vdial.verat.net



+3 Profil

icon Re: Problem prilikom konverzije html koda u cirilicu (automatski)06.03.2004. u 14:46 - pre 214 meseci
Pa tebi u stvari treba nacin na koji ces da detektujes HTML tagove,
koje neces prebacivati u cirilicu. Na svu srecu htmlArea (koji
predstavlja JS WYSIWYG editor za formatiranje teksta unutar
textarea tagova -- za one koji ne znaju iil ih mrzi da traze) u tekst
moze da ubaci samo 5-10 tagova tako da ne vidim problem da ih
pronadjes u unetom tekstu i da ih zaobidjes.
Owl
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.beotel.net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Problem prilikom konverzije html koda u cirilicu (automatski)07.03.2004. u 08:05 - pre 214 meseci

http://zombie.codewalkers.com/...1/preg_replace_of_text_in_html

 
Odgovor na temu

NikolaVeber
NikolaVeber
neradnik na porodiljskom bolovanju
Karlsruhe

Član broj: 5115
Poruke: 1254
213.20.214.*

Jabber: nikolaveber@jabber.org
ICQ: 121532865


Profil

icon Re: Problem prilikom konverzije html koda u cirilicu (automatski)07.03.2004. u 13:31 - pre 214 meseci
Hvala!
Pop Servis "Paradise Tours"
Java User Group Karlsruhe
IT Dan - Srbija

Officer, I saw the driver who hit me - his name was Johnny Walker.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Problem prilikom konverzije html koda u cirilicu (automatski)

[ Pregleda: 2824 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.