Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Crystal report iz dataseta

[es] :: .NET :: Crystal report iz dataseta

[ Pregleda: 2032 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

darko222
Banjaluka

Član broj: 78618
Poruke: 11
*.office.pttrs.net.



Profil

icon Crystal report iz dataseta14.03.2006. u 12:03 - pre 193 meseci
Tek se upoznajem sa crystal reportom i imam jedan problem. Koristim dataset sa dvije tabele i kad zelim da prikazem podatke iz dataseta otvara mi se "database login" prozor, a ja to naravno ne zelim. Kad prikazujem podatke iz tabele direktno iz baze sve funkcionise kako treba. Vec je bilo rijeci o ovom problemu ali mi se cini da odgovori nisu bili najkonkretniji pa vas molim za pomoc.

Promijenio sam data source i stavio ADO.NET(xml) i sad radi ali mi u izvjestaju prikazuje samo nazive kolona, bez podataka. Nastavicu dalje da kopam, svaka pomoc je dobrodosla.

[Ovu poruku je menjao darko222 dana 14.03.2006. u 15:28 GMT+1]
POČETNIK
 
Odgovor na temu

darko222
Banjaluka

Član broj: 78618
Poruke: 11
*.office.pttrs.net.



Profil

icon Re: Crystal report iz dataseta15.03.2006. u 14:41 - pre 193 meseci
Hm, da malo pojasnim. Imam alikacijicu u kojoj koristim ACCESS bazu i VB.NET . Koristim adaptere, dataset, datagrid i sve to ide tj. za sad uspjesno manipulisem podacima. Sad zelim da prikazem odredjene podatke iz dataseta u crystal reportu. Napravio sam crystalreport1 gdje mi je datasource dataset koji koristim u aplikaciji. Klikom na odredjeno dugme otvara mi se nova forma na koju sam stavio crystalreportviewer i report document, tj. cini mi se da sam sve uradio kako treba. Prvo napunim dataset pa kliknem na dugme ali dobijem viewer u kojem imam datum i nazive kolona iz data seta. U details sekciji nista. Ne znam zasto, HELP!!!

POČETNIK
 
Odgovor na temu

negyxo
Aleksandar Perkuchin

Član broj: 29751
Poruke: 898
*.sksyu.net.



+171 Profil

icon Re: Crystal report iz dataseta15.03.2006. u 22:55 - pre 193 meseci
Najverovatnije da je problem kod prosledjivanja podataka izmedju dataset-a i crystal reporta. Trebao si postovati code koji ti povezuje podatke, tj. ucitava u dataset i dalje prosledjuje crystal report-u.
 
Odgovor na temu

darko222
Banjaluka

Član broj: 78618
Poruke: 11
*.office.pttrs.net.



Profil

icon Re: Crystal report iz dataseta20.03.2006. u 07:40 - pre 192 meseci
Napravio sam novi dataset i nove adaptere i uspio sam prevuci podatke u izvjestaj. Jedva!!!
POČETNIK
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Crystal report iz dataseta

[ Pregleda: 2032 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.