Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Dinamicaka promena dataseta ili datasourca kod reporta u VB.

[es] :: .NET :: Dinamicaka promena dataseta ili datasourca kod reporta u VB.

[ Pregleda: 3686 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

derrad

Član broj: 642
Poruke: 7
*.panet.co.yu



Profil

icon Dinamicaka promena dataseta ili datasourca kod reporta u VB.18.11.2002. u 13:13 - pre 227 meseci
Crystal Reports

Kada se promeni racunar ili izvor podataka a struktura tabele ili upita ostaje
ista trebao bi promenom izvora podataka da dobijem regularnu stampu.
Međutim ja nikako ne uspevam da dinamicki promenim izvor podataka
Ovako jos i prodje kada je baza MSSQL.
Ovaj kod se nalazi u nekavom dugmeti

Dim rptExpensiveProducts As New ReportDocument()
Dim tbCurrent As CrystalDecisions.CrystalReports.Engine.Table
Dim tliCurrent As CrystalDecisions.Shared.TableLogOnInfo

Try
' Load the report
rptExpensiveProducts.Load("..\CRArtKlasa.rpt")

'Set the connection information for all the tables used in the report
'Leave UserID and Password blank for trusted connection
For Each tbCurrent In rptExpensiveProducts.Database.Tables
tliCurrent = tbCurrent.LogOnInfo
With tliCurrent.ConnectionInfo
.ServerName = ServerName
.UserID = ""
.Password = ""
.DatabaseName = "ImeDatabase"
End With
tbCurrent.ApplyLogOnInfo(tliCurrent)
Next tbCurrent

' Set the report source for the crystal reports
' viewer to the report instance.
crvBasic.ReportSource = rptExpensiveProducts
' Zoom viewer to fit to the whole page so the user can see the report
crvBasic.Zoom(2)

Catch Exp As LoadSaveReportException
MsgBox("Incorrect path for loading report.", _
MsgBoxStyle.Critical, "Load Report Error")

Catch Exp As Exception
MsgBox(Exp.Message, MsgBoxStyle.Critical, "General Error")

End Try

Ali ako je baza Access onda nikako ne upsevam da je promenim.
 
Odgovor na temu

Deep|Blue
Srce Srbije

Član broj: 631
Poruke: 1431
*.ptt.yu

ICQ: 101830817


+314 Profil

icon Re: Dinamicaka promena dataseta ili datasourca kod reporta u VB.29.01.2003. u 00:55 - pre 225 meseci
koje podatke prikazuje izvestaj, kako ih preuzima?
"Hmmm", rekao je, "...suprostavlja se nadrealizmu prikrivene metafore..." Razmišljao je tome na trenutak, a onda je zatvorio beležnicu s mrkim osmehom.
"I smrt je za njih suviše dobra"
 
Odgovor na temu

SamSvojDžigibaja
AnonimniSamSvojDžigibaja
Mostar

Član broj: 7552
Poruke: 15
*.tel.net.ba



Profil

icon Re: Dinamicaka promena dataseta ili datasourca kod reporta u VB.30.01.2003. u 21:48 - pre 225 meseci
Nakon što se to sve odradi, čeka nas bug pri printanju Crystal Reportsa na 98 klijentima. Jeste li ga doživjeli?
 
Odgovor na temu

veljaradenkovic
Velja Radenkovic
Beograd

Član broj: 2977
Poruke: 281
*.ptt.yu

ICQ: 147120023


Profil

icon Re: Dinamicaka promena dataseta ili datasourca kod reporta u VB.31.01.2003. u 00:04 - pre 225 meseci
offTopic:
Hteo sam samo da pitam jel potrebno licenciranje CrystalReportsa ako se dalje distribuira kao sastavni deo projekta. Moj sef kaze da jeste...!?
 
Odgovor na temu

Deep|Blue
Srce Srbije

Član broj: 631
Poruke: 1431
..g.yu.59.240.213.in-addr.arpa

ICQ: 101830817


+314 Profil

icon Re: Dinamicaka promena dataseta ili datasourca kod reporta u VB.07.02.2003. u 13:53 - pre 225 meseci
O da.....
Zamislite Crystal Report trazi licenciranje pri daljnjoj distribuciji jer nece da uredno registruje sve .dll-ove potrebne za rad.
pod 98, me .. moze i da se rucno registruje ali i dalje ponekad zeza.

Da li je iko pokusavao da odvoji instalaciju crystal reporta od instalacije aplikacije. tj da li moze da se iskoristi odvojena instalacije crystrep-a a da sve to na kraju ipak funkcionise???

"Hmmm", rekao je, "...suprostavlja se nadrealizmu prikrivene metafore..." Razmišljao je tome na trenutak, a onda je zatvorio beležnicu s mrkim osmehom.
"I smrt je za njih suviše dobra"
 
Odgovor na temu

veljaradenkovic
Velja Radenkovic
Beograd

Član broj: 2977
Poruke: 281
*.ptt.yu

ICQ: 147120023


Profil

icon Re: Dinamicaka promena dataseta ili datasourca kod reporta u VB.08.02.2003. u 02:09 - pre 225 meseci
Ja sam dobio instrukciju da Izvestaj dajem u browseru. Kolega mi je napravio jScript da ne sece strane nego da u zavisnosti od kolicine sadrzaja to lepo izdeli... i kolko ja mogu da primetim radi OK i nema mnogo posla ... i sto je najbitnije DOBRO SE STAMPA!!
Ne mozemo da teramo nekog da kupi win 2000... napravili smo razuman spisak OS-ova mislim razuman i za nas i za partnere.
Cim zavrsim ovo sto radim bacicu neki screenShot da vidite kako izgleda.
 
Odgovor na temu

derrad

Član broj: 642
Poruke: 7
*.bozic.co.yu



Profil

icon Re: Dinamicaka promena dataseta ili datasourca kod reporta u VB.10.02.2003. u 07:26 - pre 225 meseci
Ljudi mi se javljaju oko problema koji sam imao u oktobru 2002.
Do tada sam razvijajuci VB NET aplikaciju došao do nekih rešenja.
Mucilo me je u pocetku a sada ljudima prikazujem rešenje do koga sam
došao. Mada sada postoji i klasa koja to i odradjuje.
A za pocetak evo osnovnog primera:
Napravim prvo tipizirani dataset. Na osnovu njega kreiramo report.
A u run time ovo je kod koji menja podatke na štampi :

Dim DSetVl As System.Data.DataSet
Dim bVl As Bizzness.vlasnik
bVl = New Bizzness.vlasnik()
DSetVl = bVl.GetData

Dim dsPomoc As New DataSet()
dsPomoc.Tables.Add(oStavkeView.Table.Copy)


Dim rpt As New frmCrPreview() - froma sa kontrolom za pregled reporta
Dim crKarP As New crKarticePartnera() - sam report
crKarP.SetDataSource(dsPomoc) - promena

crKarP.OpenSubreport("crVlasnik.rpt").SetDataSource(DSetVl) - zaglavlje reporta podaci o vlasniku

rpt.crViewer.ReportSource = crKarP
rpt.ShowDialog()

DSetVl = Nothing
dsPomoc = Nothing

Moze da priprema potraje duze. ako se reportu pusta da formira relacije.
Preporuka sve što se moze treba se odraditi u dsPomoc.
Pozdrav od Raleta
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Dinamicaka promena dataseta ili datasourca kod reporta u VB.

[ Pregleda: 3686 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.