Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

DELETE - ADOQuery, mala pomoć?!

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: DELETE - ADOQuery, mala pomoć?!

[ Pregleda: 2533 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Miloš Baić
Miloš Baić
ERP (Dynamics NAV) programer
Beograd

Član broj: 72468
Poruke: 1155
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon DELETE - ADOQuery, mala pomoć?!11.03.2006. u 14:29 - pre 189 meseci
Imam tabelu sa licima. Kad isfiltriram određeno lice u gridu se prikaže vrednost njegovih kolona. Kako bi mogao obrisati samo lice koje je isfiltrirano pomoću SQL-a i ADOQuery-ja?
Znači, kod koji briše lice SQL upitom?! Ali samo isfiltrirano lice?!
Drugo, da li će taj kod koji navedete, ako navedete, moći i da izbriše dva, tri reda istovremeno. Kad recimo za SQL upit izbaci lica čije ime počinje na "M" i tad na DBGrid-u ,omogućim opciju MultiSelect, i on izbriše samo selektovana lica?!
Nadam se da čete razumeti moje pitanje...
Someone's sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.
 
Odgovor na temu

Miloš Baić
Miloš Baić
ERP (Dynamics NAV) programer
Beograd

Član broj: 72468
Poruke: 1155
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: DELETE - ADOQuery, mala pomoć?!12.03.2006. u 13:49 - pre 189 meseci
Kad isfiltriram podatak sa ADOTable kod za brisanje je, meni dovoljan:
Code:
ADOTable1.Delete;


U SQL-u to otprilike ide ovako:
Code:
DELETE FROM Naziv_Tabele
WHERE Naziv_Kolone =  'Neka_Vrednost';


A meni treba da isfiltriran podatak u DBGrid-u izbrišem koristeći ADOQuery u Delphi - ju?! Pokušao sam i preko pretrage foruma, ali nisam našao nešto slično. Znači, treba izbrisati jedan isfiltriran red u DBGrid-u?
Nešto tipa:
Code:
ADOQuery.Close;
ADOQuery.SQL.Clear;

ADOQuery.SQL.Add('DELETE FROM Osoba ');
ADOQuery.SQL.Add('WHERE ???');
ADOQuery.Open;


Help if you can?!

P.S. probao sam u HELP-u da vidim ali nisam skontao...

[Ovu poruku je menjao loshmiscg dana 12.03.2006. u 14:53 GMT+1]
Someone's sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: DELETE - ADOQuery, mala pomoć?!13.03.2006. u 07:28 - pre 189 meseci
Umesto ADOQuery.Open napisi ADOQuery.ExecSQL. Mozda ti to pomogne.
 
Odgovor na temu

badam

Član broj: 78553
Poruke: 97
*.stcable.co.yu.



+2 Profil

icon Re: DELETE - ADOQuery, mala pomoć?!13.03.2006. u 10:41 - pre 189 meseci
Nisam siguran da sam dobro razumeo pitanje, ali evo kako ga ja vidim:

Code:

  for i:=0 to DBGrid1.SelectedRows.Count-1 do
  begin
    DBGrid1.DataSource.DataSet.GotoBookmark(pointer(DBGrid1.SelectedRows.Items[i]));
    ADOQuery1.Close;
    ADOQuery1.SQL.Clear;
    ADOQuery1.SQL.Append('Delete from Tabela where Kolona='''+DBGrid1.DataSource.DataSet.Fields[0].AsString+'''');
    ADOQuery1.ExecSql
  end;
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: DELETE - ADOQuery, mala pomoć?!

[ Pregleda: 2533 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.