Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Jednostavan DELETE

[es] :: Baze podataka :: Jednostavan DELETE

[ Pregleda: 3000 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

lakishone
Novi Sad

Član broj: 31156
Poruke: 11
*.141.eunet.yu.



Profil

icon Jednostavan DELETE20.10.2004. u 21:37 - pre 206 meseci
DELETE * FROM KUPAC WHERE SIFRA='" & TEXTBOX1.TEXT & "'

DELETE * FROM KUPAC WHERE SIFRA='" & CTYPE(TEXTBOX1.TEXT,INTEGER) & "'

Nista mi od ovog pomenutog nece da primi. Radim u VB.NET i pri pozivu executenonquery zakucava se a sve je ostalo dobro jer kad upisem
WHERE sifra=151 obrise se slog sa tom sifrom. (Baza je access 2003)
POMOC!!!!!!!
 
Odgovor na temu

akrosoft
Dusan Mihajlovic
Beograd

Član broj: 31201
Poruke: 129
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.

Sajt: www.RoditeljPortal.com


Profil

icon Re: Jednostavan DELETE20.10.2004. u 23:12 - pre 206 meseci
Ako ti je sifra nekog numerickog tipa, ne trebaju ti jednostruki navodnici posle SIFRA=.


Edited by StRiPy: Obrisan citat.


[Ovu poruku je menjao StRiPy dana 21.10.2004. u 13:04 GMT+1]
 
Odgovor na temu

lakishone
Novi Sad

Član broj: 31156
Poruke: 11
*.45.EUnet.yu.



Profil

icon Re: Jednostavan DELETE21.10.2004. u 10:19 - pre 206 meseci
Da je moglo where=broj ja bi to i uradio ali sam rekao da nije hteo da mi prihvati.
Pokusao sam da napravim promenjivu integer i da u uslovu pitam

delete from kupac where sifra = broj ali NECEEE

Resio sam sa sintaksom where=?

a u parametru UPDATE komande dodao vrednost koja mi treba.
 
Odgovor na temu

Simke
Marko Simic
Sandfield Associates (Solution
Developer)
Novi Zeland

Član broj: 1158
Poruke: 751
*.dialup.xtra.co.nz.

ICQ: 71578686
Sajt: www.sandfield.co.nz


Profil

icon Re: Jednostavan DELETE21.10.2004. u 11:41 - pre 206 meseci
Prva stvar je da kazes koju gresku izbacuje... ovako moze do prekosutra da se nagadja.
Koja je greska?
Kako izvrsavas query?
Kako se konektujes na database?
Daj malo koda...
All beer is good. Some beer is better.
 
Odgovor na temu

JogyII

Član broj: 29257
Poruke: 623
*.SMIN.panline.net.



Profil

icon Re: Jednostavan DELETE21.10.2004. u 11:50 - pre 206 meseci
probaj ovo :
Code:

"DELETE * FROM KUPAC WHERE SIFRA=" & CStr(TEXTBOX1.TEXT)


So Long, and Thanks for All the Fish


 
Odgovor na temu

lakishone
Novi Sad

Član broj: 31156
Poruke: 11
*.253.EUnet.yu.



Profil

icon Re: Jednostavan DELETE21.10.2004. u 15:14 - pre 206 meseci
Ovo je kod koji konacno radi :

Dim delete As OleDbCommand = cnn.CreateCommand
delete.CommandType = CommandType.Text
delete.CommandText = "delete from porudzbenica_z where idporudzbenice=?"
dadelete.UpdateCommand = delete
Dim workParm As OleDbParameter = dadelete.UpdateCommand.Parameters.Add("@idporudzbenice", OleDbType.Integer)
workParm.SourceColumn = "idporudzbenice"
workParm.SourceVersion = DataRowVersion.Original

dadelete.Fill(dss1, "porudzbenica_z")
Dim dr As DataRow

For Each dr In dss1.Tables("porudzbenica_z").Rows
If dr(0) = CType(TextBox4.Text, Integer) Then

dr("idporudzbenice") = CType(TextBox4.Text, Integer)
dadelete.Update(dss1, "porudzbenica_z")

Exit For
End If
Next
 
Odgovor na temu

[es] :: Baze podataka :: Jednostavan DELETE

[ Pregleda: 3000 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.