Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako da izbacim korisniku poruku posle Respons.Redirect()

[es] :: .NET :: kako da izbacim korisniku poruku posle Respons.Redirect()

[ Pregleda: 3319 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vekica
Veroljub Zmijanac
beograd

Član broj: 29640
Poruke: 128
*.ppp-bg.sezampro.yu.

ICQ: 330192115
Sajt: www.veroljub.blogspot.com


Profil

icon kako da izbacim korisniku poruku posle Respons.Redirect()06.03.2006. u 22:18 - pre 189 meseci
a da ne koristim queryString

znaci (pseudo kod by me :) )
1.akcija
2. labelPoruka.text = ubaceno
3. response.redirect

i meni ne ostane ova poruka. napominjem da posle toga nigde nije menjana vrednost ove labele


p.s. procitaj prvu liniju. jel ima drugog resenja?


 
Odgovor na temu

bunker
Srđan Savković
Smederevo

Član broj: 4495
Poruke: 239
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: kako da izbacim korisniku poruku posle Respons.Redirect()07.03.2006. u 02:09 - pre 189 meseci
Code:
labelPoruka.text = ubaceno

to bi trebalo da ubacis u Page_Load

[Ovu poruku je menjao bunker dana 07.03.2006. u 03:09 GMT+1]
Nije važno stići prvi. Važno je prvo da stigneš.
 
Odgovor na temu

ntadic
bg

Član broj: 38173
Poruke: 75
194.106.174.*

ICQ: 317199697


Profil

icon Re: kako da izbacim korisniku poruku posle Respons.Redirect()07.03.2006. u 11:47 - pre 189 meseci
Ne kontam. Preformulishi pitanje. Napisacu ti moje vidjenje rjeshenja problema, mada nisam bash shvatio koji je problem u pitanju (budi malo detaljniji drugi put).

Response.Redirect(string url) je metoda za redirektovanje sa jedne strane na drugu. I na kojoj stranici ti je ta labela?

Ako je na onoj na kojoj pozivash redirekciju, normalno je da se nece vidjeti zato sto si vec otisao na drugu stranu. A ako je na ovoj drugoj onda na njoj moras da prikazes label. A vrijednost mozes da proslijedis preko sessiona. Ako ne znas kako se radi sa sessionom, eve ti:

strana1 kod:

this.Session["kao"] = "jes/nije uspjelo";
Response.Redirect("strana2.aspx");

strana2 kod:

//ovo ide u onload
if(this.Session["kao"]!=null){

label1.text = this.Session["kao"].ToString();
}
I tako...
 
Odgovor na temu

vekica
Veroljub Zmijanac
beograd

Član broj: 29640
Poruke: 128
*.dialup.sezampro.yu.

ICQ: 330192115
Sajt: www.veroljub.blogspot.com


Profil

icon Re: kako da izbacim korisniku poruku posle Respons.Redirect()10.03.2006. u 21:07 - pre 189 meseci
hvala ntadicu na odgovoru...

ipak je najjednostavnije uraditi redirect (na tu istu stranicu) i odatle citati parametar.

a session nije prihvatljiv u aplikaciji na kojoj radimo jer se u njemu cuvaju userID i jos neki vazni podaci pa bi bilo debilno ubacivati u aplikaciju neki nebitno string polje.

ipak kao ideja stoji


@bunker: pa to se i radi u onLoad... ali kasnije tacnije na postBAck ja mu proverim da li je proslednjen parametar i ako jeste ehstrahujem ga iz url i upisem u labelu

u svakom slucaju hvala
 
Odgovor na temu

Dejan Vesic
Dejan Vesic
CEO
IGT Ogranak Beograd
Beograd

Član broj: 84929
Poruke: 217
*.ptt.yu.

Sajt: www.vesic.org


+1 Profil

icon Re: kako da izbacim korisniku poruku posle Respons.Redirect()12.03.2006. u 23:26 - pre 188 meseci
Citat:
vekica: a da ne koristim queryString

p.s. procitaj prvu liniju. jel ima drugog resenja?


1. Preko Session-a

2. Preko Cookies (ostaviš poruku u Cookie)

 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: kako da izbacim korisniku poruku posle Respons.Redirect()

[ Pregleda: 3319 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.