Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Postavljanje i promjena lozinke na formu!!!

[es] :: Visual Basic 6 :: Postavljanje i promjena lozinke na formu!!!

[ Pregleda: 5192 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ex-baccko

Član broj: 73210
Poruke: 144
*.dlp53.bih.net.ba.



Profil

icon Postavljanje i promjena lozinke na formu!!!02.03.2006. u 10:37 - pre 198 meseci
Kako da napišem cod u V.B. gdje će se lozinke da mijenjeju NP:stara*nova*potrvdi novu lozinku=Nova lozinka.sa MSG. Box-ovima o tačnosti i greške unosa lozinki...Bok...
 
Odgovor na temu

sqlprogramer
Leon Ljubic
Kragujevac

Član broj: 73800
Poruke: 37
*.verat.net.

Sajt: www.bid.co.yu


Profil

icon Re: Postavljanje i promjena lozinke na formu!!!04.03.2006. u 08:38 - pre 198 meseci
Objasni malo bolje sta hoces...
 
Odgovor na temu

marko_403188

Član broj: 72120
Poruke: 30
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Postavljanje i promjena lozinke na formu!!!12.03.2006. u 16:33 - pre 198 meseci
Napraviš 2 forme
1. će biti jedna vrsta Login forme u kojoj će se korisnik prijavljivati.
U tu formu moraš učitati lozinku iz neke datoteke.
Code:
Dim intKanal As Integer
    Dim strNaziv As String
    
    intKanal = FreeFile
    Open "putanja do datoteke" For Input As #intKanal
    Input #intKanal, strNaziv
    txtbox.text = strNaziv
    Close #intKanal

Znači prvo učitaš lozinku u neki txtBox kojeg postaviš da je nevidljiv! (txtbox.visible=false)
i u txtbox u koji će korisnik morati unijeti lozinku upišeš
Code:
 if txtboxlozinka.text=txtbox then cmdPrijava.enabled=true else cmdPrijava.enabled=false

txtboxlozinka je txtbox u koji če KORISNIK upisivati lozinku!
cmdPrijava je tipka kojoj postaviš svojstvo ENABLED na false
Na formu postaviš još jednu tipku cmdpromjenalozinke koja će otvarati formu u kojoj češ promjeniti lozinku!

Uostalom pogledaj prilog koji sam ti uploadao!
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

ex-baccko

Član broj: 73210
Poruke: 144
*.222.36-130.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Postavljanje i promjena lozinke na formu!!!31.05.2006. u 13:49 - pre 195 meseci
E stari evo ja tek sada ovo pregledao bio sam odsutan.Ma super si ovo izveo samo što sam se ja zeznuo pošto meni treba u aplikaciji u accessu 2003 pomoću V.B COD-a da ovako isto napravim kao što si ti u V.B.
Pokušao sam da nešto tvog koda ubacim ali mi ne ide učitavanje lozinke iz tabele pa ako si upućen u to da mi pomogneš a ako nisi još jednom ti hvala pa se čujemo BOK...
S poštovanjem "Backo" !!!
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Postavljanje i promjena lozinke na formu!!!

[ Pregleda: 5192 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.