Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

rastavljanje višeznamenkastog broja na znamenke

[es] :: C/C++ programiranje :: rastavljanje višeznamenkastog broja na znamenke

[ Pregleda: 4348 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon rastavljanje višeznamenkastog broja na znamenke18.02.2006. u 12:26 - pre 197 meseci
kako da iz nekog broja izvučem 5 znamenku npr broj je 513648
a peta znamenka je 4. Ne zanima mene sad 5. znamenka to je samo primjer zanima me kako svaku znamenku. RIJEŠENJA KOJA NISU PO ANSI STANDARDU NE DOLAZE U OBZIR. Ja sam pokušao da konvertiram broj u string pa onda da sa char[ i ] dobijem van određen broj no atoi ne spada u standard pa onda mi to i ne radi... možda postoji koja druga f-ja za to?

[Ovu poruku je menjao dado_k dana 18.02.2006. u 13:27 GMT+1]
 
Odgovor na temu

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon Re: rastavljanje višeznamenkastog broja na znamenke18.02.2006. u 12:33 - pre 197 meseci
ma riješeno sa %
jbg opće sam zaboravio na to...
 
Odgovor na temu

D3adly

Član broj: 43272
Poruke: 35
*.net.t-com.hr.

ICQ: 281458481


Profil

icon Re: rastavljanje višeznamenkastog broja na znamenke19.02.2006. u 17:43 - pre 197 meseci
atoi nije u standardu , ali sprintf jest.

Code:

sprintf (broj_str, "%d", broj);

#include <D3adly.h>
 
Odgovor na temu

NrmMyth
Ivan Maček
Split

Član broj: 63456
Poruke: 849
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: www.dump.hr


Profil

icon Re: rastavljanje višeznamenkastog broja na znamenke19.02.2006. u 19:07 - pre 197 meseci
Odakle ti to?
Citat:
atof <math.h> and <stdlib.h> ANSI, Win 98, Win Me, Win NT, Win 2000, Win XP
atoi <stdlib.h> ANSI, Win 98, Win Me, Win NT, Win 2000, Win XP
atol <stdlib.h> ANSI, Win 98, Win Me, Win NT, Win 2000, Win XP

Vjerojatno mislis na ltoa, i itoa koji ne postoje u standardu.
 
Odgovor na temu

chupcko
Ima
Beograd

Član broj: 5560
Poruke: 1138

Sajt: www.google.com


+63 Profil

icon Re: rastavljanje višeznamenkastog broja na znamenke21.02.2006. u 12:04 - pre 197 meseci
A sto lepo ne delis sa 10 nekoliko puta i onda uzmes ostatak pri deljenju sa 10 :).

Malo je neuobicajno da se cifre broje sa leve strane, ali ajde. Ako ti brojevi uvek imaju istu duzinu onda ces lako to da uradis :).

E sada, hoces brzo sa memorijom, ili sporo bez memorije ili ....

Za 100 E cu da ti napravim koju god zelis verziju :)))) .

Sto se tice standarda :)

Code:

ATOI(3)                    Linux Programmer's Manual                   ATOI(3)

NAME
       atoi, atol, atoll, atoq - convert a string to an integer

SYNOPSIS
       #include <stdlib.h>

       int atoi(const char *nptr);
       long atol(const char *nptr);
       long long atoll(const char *nptr);
       long long atoq(const char *nptr);

DESCRIPTION
       The  atoi() function converts the initial portion of the string pointed
       to by nptr to int.  The behaviour is the same as

              strtol(nptr, (char **)NULL, 10);

       except that atoi() does not detect errors.

       The atol() and atoll() functions behave the same as atoi(), except that
       they  convert the initial portion of the string to their return type of
       long or long long.  atoq() is an obsolete name for atoll().

RETURN VALUE
       The converted value.

CONFORMING TO
       SVID 3, POSIX.1, BSD 4.3, ISO/IEC 9899.  ISO/IEC  9899:1990  (C89)  and
       POSIX.1  (1996  edition)  include the functions atoi() and atol() only;
       C99 adds the function atoll().

NOTES
       The non-standard atoq() function is not present in libc 4.6.27 or glibc
       2, but is present in libc5 and libc 4.7 (though only as an inline func-
       tion in <stdlib.h> until libc 5.4.44).  The atoll() function is present
       in glibc 2 since version 2.0.2, but not in libc4 or libc5.

SEE ALSO
       atof(3), strtod(3), strtol(3), strtoul(3)

GNU                               2000-12-17                           ATOI(3)


CHUPCKO
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4890
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+634 Profil

icon Re: rastavljanje višeznamenkastog broja na znamenke21.02.2006. u 17:41 - pre 197 meseci
atoi() postoji jos od vremena kada sam koristio AztecC i LatticeC kompajlere
na Amiga 500 racunarima.

Stvarno nisam gledao standard, ali verujem da to jeste po standardu.
 
Odgovor na temu

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon Re: rastavljanje višeznamenkastog broja na znamenke21.02.2006. u 20:53 - pre 197 meseci
ma zamjenio atoi i itoa mislim dobro mislio krivo napisao
@chupcko
reko sam da sam riješio sa % to sam mislio baš kao što si ti rekao....
 
Odgovor na temu

chupcko
Ima
Beograd

Član broj: 5560
Poruke: 1138

Sajt: www.google.com


+63 Profil

icon Re: rastavljanje višeznamenkastog broja na znamenke21.02.2006. u 23:04 - pre 197 meseci
Eh, nikada necu zaraditi pare :). Ajde za domaci napisi formulu koja jednim izrazom izvlaci n-tu cifru :).

Hint: linkuje se sa -lm.

Mislim sumnjam da ce iko tako to raditi, ali je lepo za igranje :).
CHUPCKO
 
Odgovor na temu

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon Re: rastavljanje višeznamenkastog broja na znamenke22.02.2006. u 14:23 - pre 197 meseci
u jednom izrazu?
npr

broj/(pow(10,(n-1)))%10
to sam sad napisal nabrzinu nisam sprobal možda je glupost... :D
 
Odgovor na temu

chupcko
Ima
Beograd

Član broj: 5560
Poruke: 1138

Sajt: www.google.com


+63 Profil

icon Re: rastavljanje višeznamenkastog broja na znamenke22.02.2006. u 15:47 - pre 197 meseci
Da da, to je :) Nekada u FORTRANU lepo radilo :).

Da li ima jos neka funkcija , hm, i ova je lepa :). A kako bi izracunao duzinu broja isto jednim izrazom :).
CHUPCKO
 
Odgovor na temu

idb
Ivan Bulic
Beograd

Član broj: 4436
Poruke: 402



Profil

icon Re: rastavljanje višeznamenkastog broja na znamenke22.02.2006. u 16:45 - pre 197 meseci
Code:
int length = 1+(int)log10((i>0)?i:1);

ili ako si siguran da je i iz "bezbednog" opsega vrednosti

Code:
int length = 1+(int)log10(i);


[Ovu poruku je menjao idb dana 22.02.2006. u 17:54 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao idb dana 22.02.2006. u 17:55 GMT+1]
 
Odgovor na temu

chupcko
Ima
Beograd

Član broj: 5560
Poruke: 1138

Sajt: www.google.com


+63 Profil

icon Re: rastavljanje višeznamenkastog broja na znamenke23.02.2006. u 08:50 - pre 197 meseci
Eto cisto u navali raznih string resenja, cisto da se ljudi podsete kako se to isto moze uraditi, naravno moze da se sada izracuna efikasnost.

Ajde jel neko ima jos neku blesavu ideju racunanja broja cifara. Evo meni pada jedna bas blesava: da se otvori temp file, i ispise u njega broj :).
E sada ako ste ocekivali da sa fseek i ftell odredim velicinu fajla ili da pak na neki drugi nacin ... necu, setite se fprintf vraca broj ispisanih karaktera :).

Naravno ajde jos jedno resenje, sprintf u neki string, isto vraca broj ispisanih karaktera :).

Eto, sezona lova na otkaceni kod je otvorena :)

CHUPCKO
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: rastavljanje višeznamenkastog broja na znamenke

[ Pregleda: 4348 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.