Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da mi AUTONUMBER ne krece od broja 1 nego od nekog odredjenog broja?

[es] :: Access :: Kako da mi AUTONUMBER ne krece od broja 1 nego od nekog odredjenog broja?

[ Pregleda: 8729 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Pike79

Član broj: 52785
Poruke: 200
85.222.129.*



Profil

icon Kako da mi AUTONUMBER ne krece od broja 1 nego od nekog odredjenog broja?12.05.2005. u 00:25 - pre 199 meseci
Imam problem!
Potrebno mi je da mi autonumber krece od odredjenog broja,a ne od broja 1!
Sta treba da uradim da bi resio ovaj problem?
HVALA!
Bez muke nema nauke!!!
 
Odgovor na temu

mika
NBG-ML

Član broj: 55
Poruke: 640
*.privsav.co.yu.



+1 Profil

icon Re: Kako da mi AUTONUMBER ne krece od broja 1 nego od nekog odredjenog broja?12.05.2005. u 07:14 - pre 199 meseci
Ne znam za šta ti ovo treba ali upamti sledeće: ako će ti brojevi (koji su AutoNumber) služiti za nešto osim primarnog ključa, zaboravi na njih, već napravi sam ručno rutinu za povećavanje autonumber za 1! Ovo ti pričam zato što već kod prvog Compact&Repaira baze, svi ti brojevi koji su AutoNumber će ti se poremetiti i onda ništa od tvoje aplikacije.

Dakle: Ili koristi AutoNumber kako treba (tj. stavi da bude Autonumber samo polje za primarni ključ, i zaboravi na njega), ili pravi sopstvenu rutinu u VBA koja će da ubacuje nove brojeve povećane za 1.

Poz!
Bolje 100 godina biti milioner nego nedelju dana siromašak
(c) Alan ford
 
Odgovor na temu

Pike79

Član broj: 52785
Poruke: 200
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Re: Kako da mi AUTONUMBER ne krece od broja 1 nego od nekog odredjenog broja?12.05.2005. u 23:44 - pre 199 meseci
Pošto sam početnik u Accessu ne znam da napišem taj kod u VBA pa ako ti nije teško napiši mi ti ili mi daj uputstvo šta da radim.
HVALA!

Bez muke nema nauke!!!
 
Odgovor na temu

Simke
Marko Simic
Sandfield Associates (Solution
Developer)
Novi Zeland

Član broj: 1158
Poruke: 751
*.bitstream.orcon.net.nz.

ICQ: 71578686
Sajt: www.sandfield.co.nz


Profil

icon Re: Kako da mi AUTONUMBER ne krece od broja 1 nego od nekog odredjenog broja?13.05.2005. u 07:38 - pre 199 meseci
Koristi search funkciju na forumu, jer je nekoliko puta vec bilo pisano o ovoj temi.
All beer is good. Some beer is better.
 
Odgovor na temu

adenis
bih

Član broj: 24296
Poruke: 256
*.dlp456.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Kako da mi AUTONUMBER ne krece od broja 1 nego od nekog odredjenog broja?13.05.2005. u 09:28 - pre 199 meseci
nisam licno probao ali vjerovano radi:

http://allenbrowne.com/ser-26.html
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com.



+79 Profil

icon Re: Kako da mi AUTONUMBER ne krece od broja 1 nego od nekog odredjenog broja?13.05.2005. u 17:27 - pre 199 meseci
Ako posetis link koji je ostavio Adenis, tao kaze:

Da resetujes Autonumber na nulu, isprazni tabelu i uradi Compact.

Da pocnes autonumber od nekog broja, prvo ga resetuj, pa onda APPEND novi rekord u tabelu, gde ces za polje AutoNumber da posaljes zeljeni broj. Ovo mora kroz kveri, znaci, napravis APPEND kveri koji dodaje jedan rekord u tvoju tabelu sa AutoNumber poljem. Mozes i kod da upotrebis ali nema potrebe.
 
Odgovor na temu

Pike79

Član broj: 52785
Poruke: 200
213.137.102.*



Profil

icon Re: Kako da mi AUTONUMBER ne krece od broja 1 nego od nekog odredjenog broja?09.04.2006. u 02:04 - pre 188 meseci
Vracam ovu temu od pre skoro godinu dana.
Koristio sam ovaj kod za uformiranje rednih brojeva

Function NoviBrojFakture() As Long
'Namena: izracunavanje sledeceg broja za SifraFakture
'Poziva se sa Form_BeforeUpdate eventa ssa forme frmFakturisanje
'Napomena: ne mora da se koristi funkcija, moze izraz da se otkuca i direktno u before_Update
'Pozivanje: me!SifraFakture=NoviBrojFakture()

NoviBrojFakture = 1 + Nz(DMax("SifraFakture", "tblFaktura"), 0)


End Function

Ako neko ima kod koji ce da radi isto ovo ali da moze da se ubaci i neki redni broj koji je ovim kodom slucajno bio iz nekih razloga preskocen, a desavalo mi se da u radu preskoci neki redni broj.

Pozdrav!
Bez muke nema nauke!!!
 
Odgovor na temu

izonic
ishab zonic
Tuzla

Član broj: 38128
Poruke: 591
*.PPPoE-2028.sa.bih.net.ba.

Sajt: www.icentar.ba


+2 Profil

icon Re: Kako da mi AUTONUMBER ne krece od broja 1 nego od nekog odredjenog broja?09.04.2006. u 14:20 - pre 188 meseci
Ja bih ovdje postavio jedno dodatno pitanje a to je ako teoretski napravimo neko polje u kome cemo upisivati od 1... do cemu ce nam to polje sluziti.
Uvijek pitamo kako nesto da napravimo ali ne kazemo kakve su nam namjere i jeli nasa ideja ispravna.

zxz
 
Odgovor na temu

mkaras
Marko Karas
Beograd

Član broj: 66087
Poruke: 427



+19 Profil

icon Re: Kako da mi AUTONUMBER ne krece od broja 1 nego od nekog odredjenog broja?10.04.2006. u 15:02 - pre 187 meseci
draki.mpek:


Citat:

NoviBrojFakture = 1 + Nz(DMax("SifraFakture", "tblFaktura"), 0)



Ovo moze da bude veoma opasan nacin odredjivanja broja nove fakture ako se

radi u visekorisnickom rezimu. Ako dva korisnika istovremeno obradjuju dve

razlicite fakture i istovremeno zele da ih snime na disk oba ce dobiti isti

broj ako koristis metod koji sam citirao.

Mnogo je cistiji metod sa upotrebom pomocne tabele koja cuva prvi naredni

redni broj i koju u momentu upisa zakljucas i drzis zakljucanu sve dok ne

obavis upis. Tek onda je otkljucas i stavis ostalima na raspolaganje.

Gornji metod koristi samo ako radis plikaciju za jednokorisnicki pristup.
 
Odgovor na temu

Pike79

Član broj: 52785
Poruke: 200
213.137.102.*



Profil

icon Re: Kako da mi AUTONUMBER ne krece od broja 1 nego od nekog odredjenog broja?10.04.2006. u 17:03 - pre 187 meseci
Ovaj nacin dodeljivaja rednog broja mi koristi da bih vodio evidenciju o izdatim racunima koji moraju da imaju neki hronoloski red. Aplikacija ce mi sluziti samo u jednokorisnickom sistemu.
Interesuje me kako to da izvedem sa dodatnom tabelom za cuvanje rednog broja, mozda moze neko da uradi jednostavan primer ili mozda postoji neki jednostavniji metod.
Napominjem da ovaj kod sto sam naveo ima mane zato sto u nekim trenucima hoce da preskoci redni broj, a ja ne mogu selektovanjem tog polja i rucnim unosenjem ubacim redni broj koji mi fali.
Nadam se da je jos nekome trebalo ovakvo odredjivanje rednog broja, a ne klasicno sa autonumberom koji isto hoce da preskoci kada neko krene da unosi zapis pa prekine na pola unosenja.
Pozdrav!
Bez muke nema nauke!!!
 
Odgovor na temu

Pike79

Član broj: 52785
Poruke: 200
213.137.102.*



Profil

icon Re: Kako da mi AUTONUMBER ne krece od broja 1 nego od nekog odredjenog broja?14.04.2006. u 21:33 - pre 187 meseci
Jel neko ima ideju za ovo resenje, mozda je neko imao slican problem pa ga resio?

Pozdrav!
Bez muke nema nauke!!!
 
Odgovor na temu

jill_surfer
Zagreb

Član broj: 25103
Poruke: 2
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Kako da mi AUTONUMBER ne krece od broja 1 nego od nekog odredjenog broja?01.05.2006. u 14:42 - pre 187 meseci
Imao sam isti problem sa radnim nalozima koji su trebali jrenuti od 60000 da bih popratio one stare papirnate :)
buduci da sam imao posla sa 7-8 racunala u pazom na serveru uhvatio sam se autonumbera, jednostavno sam ukinuo sve veze, izgenerirao u stupac 1 do 5999 te ubacio prisilno u autonumber, i jos funkcionira nakon unesenih par tisuca novi naloga.

Ako ti nije prevelik broj unesi prazne dokumente.
Znam da je rjesenje glupo i glupo rjeseno ali kod mene funkcionira ;)

Have nice day
Hvala
 
Odgovor na temu

Pike79

Član broj: 52785
Poruke: 200
213.137.102.*



Profil

icon Re: Kako da mi AUTONUMBER ne krece od broja 1 nego od nekog odredjenog broja?02.05.2006. u 18:14 - pre 187 meseci
Znam da tako mogu da resim problem, ali sam mislio da se ne mucim da unesem par hiljada recorda.
U svakom slucaju hvala!
Najveci problem mi je sto kod autonumbera moze da se preskoci neki record sto mi uopste ne odgovara, ne bih treba da imam preskocene redne brojeve.
Preskoceni redni brojevi mi se desavaju kada krenem sa unosenjem u nekoj formi pa nasilno prekinem, pri sledecem unosenju vise nije isti redni proj koji bi trebao da je za jedan veci od zadnjeg unetog recorda.
Pozdrav!
Bez muke nema nauke!!!
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Kako da mi AUTONUMBER ne krece od broja 1 nego od nekog odredjenog broja?

[ Pregleda: 8729 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.