Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa slikom u reportu c#

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Problem sa slikom u reportu c#

[ Pregleda: 3330 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

marko v
programer
Šibenik

Član broj: 46810
Poruke: 109
*.adsl.net.t-com.hr.

Sajt: www.bono-husky.tk


Profil

icon Problem sa slikom u reportu c#16.02.2006. u 14:23 - pre 189 meseci
Visual Studio 2005 pro
C# aplikacija sa reportViewer kontrolom

Na report pokusavam dohvatiti sliku.
Source je podesen na external.
za Value unosim expression:
=String.Format("file:///{0}\{1}", System.IO.Path.GetDirectoryName
(System.Reflection.Assembly.GetExecutingAssembly().GetModule("NoviReport.exe").
FullyQualifiedName) , "parket.jpg")

ali nece da mi dohvati sliku

U cemu bi mogao biti problem
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1341
*.3dnet.co.yu.



+310 Profil

icon Re: Problem sa slikom u reportu c#16.02.2006. u 16:18 - pre 189 meseci
Probaj ovako:
Code:

String.Format("file:///{0}\\{1}", System.IO.Path.GetDirectoryName
(System.Reflection.Assembly.GetExecutingAssembly().GetModule("NoviReport.exe").
FullyQualifiedName), "parket.jpg");


ili ovako:
Code:

String.Format("{0}\\{1}", System.IO.Path.GetDirectoryName
(System.Reflection.Assembly.GetExecutingAssembly().GetModule("NoviReport.exe").
FullyQualifiedName), "parket.jpg");


[Ovu poruku je menjao dusans dana 16.02.2006. u 17:22 GMT+1]
 
Odgovor na temu

marko v
programer
Šibenik

Član broj: 46810
Poruke: 109
*.adsl.net.t-com.hr.

Sajt: www.bono-husky.tk


Profil

icon Re: Problem sa slikom u reportu c#16.02.2006. u 17:49 - pre 189 meseci
Pokusao sa oba prijedloga i nista.
Inace na samoj formi kad izvedem kod

string s = System.IO.Path.GetDirectoryName(System.Reflection.Assembly.GetExecutingAssembly()
.GetModule("NoviReport.exe").FullyQualifiedName);
textBox1.Text = s;


textBox ispise odgovarajucu putanju
C:\Documents and Settings\Marko\My Documents\Visual Studio 2005\Projects\NoviReport\NoviReport\bin\Debug

A ako putanju upisem direktno npr. String.Format("file:///{0}\{1}","C:\Documents and Settings\Marko\My Documents\Visual Studio 2005\Projects\NoviReport\NoviReport\bin\Debug","parket.jpg") sve radi uredno
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Problem sa slikom u reportu c#

[ Pregleda: 3330 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.