Prvo da ti kazem da nisam imao prilike da isprobam Lucky Star TV kartice, ali ono prozorce je isto kao na genius video wonder-u tako da je verovatno i software isti.
Sto se tice problema, cim sam video snapshot-ove koje si prilozio znao sam sta te muci.
PRVO prekontrolisi kablove jer slicne smetnje se javljaju i kada je poremecena impedansa u vodu, tj. ako si nastavljao kablove ili razvodio kabl na vise prijemnika bez odgovarajucih razdelnika koji omogucavaju da se zadrzi odgovarajuca impedansa u svakoj grani. Ako je impedansa poremecena i signal opada, znaci potrebni su ti aktivni razdelnici koji podnose
visok nivo signala na ulazu.
Vertikalne linije koje ti stvaraju problem ces tesko da ispravis na strani racunara i same kartice zato sto je problem u stvari taj RF signal koji nije dovoljnog nivoa. Takodje je resenje je da kupis neko kablovsko pojacalo,
koje trpi visok nivo signala na ulazu (bar 90 dB) , a jos ima i dobro 'upeglano' pojacanje i za VHF i UHF opseg.
Kada ovo uradis imaces veci nivo signala pa ce i kartica da radi bolje - bice bolja slika bez onih vertikalnih 'prugica'.
Ovo sve sto sam ispricao vazi samo ako su signali 'osrednje' jacine (bar 45-50 dB)i nema mnogo shuma u signalu. Ako je nivo shuma previsok, pojacalo nece mnogo biti od pomoci i pojacace se i shum pa se sve to opet svede na isto ili se dobije slika bez 'snega' ali je nekako mutna. Znaci odnos signal/sum mora biti veliki da bi pojacavac imao efekat.
I na kraju, pre nego sto ulozis pare u pojacavac, preporucujem ti da kontaktiras firmu Dipol, koja se bavi ovakvim stvarima. Zatrazi da dodju i izmere nivo svih signala u tvom antenskom vodu (ne verujem da je vise od 10 dm), pa ces onda znati da li bi pojacalo pomoglo ili ne.
pozdrav
fire, walk with me