Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako napravit refresh u PHP -u?

[es] :: Javascript i AJAX :: Kako napravit refresh u PHP -u?

[ Pregleda: 2973 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Frane Marinković
MNGR & Technical Support Dept.,
Get-Host.net Group
Hrvatska

Član broj: 23984
Poruke: 513
*.adsl.net.t-com.hr.

Jabber: frane.marinkovic@elitesecurity.org
Sajt: get-host.net


+1 Profil

icon Kako napravit refresh u PHP -u?02.01.2006. u 15:04 - pre 189 meseci
Treba mi kod kako da odradim refresh u php -u recimo dađe korisnik na tu php stranicu i gleda neku sliku koju ja zadam kao 1.jpg i onda nakon vremena koje se istotako odredi ta slika se refrešira i opet prikaže, kako to odradit?
 
Odgovor na temu

_owl_

Član broj: 318
Poruke: 1042
*.vdial.verat.net.



+3 Profil

icon Re: Kako napravit refresh u PHP -u?02.01.2006. u 15:33 - pre 189 meseci
Takve stvari ne bi trebalo raditi direktno iz PHP-a vec iz JavaScripta (ili koriscenjem iframe-a). Sto se PHP-a tice pogledaj sta pise u JM za funkciju header().
Owl
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.inabox.net.



+30 Profil

icon Re: Kako napravit refresh u PHP -u?06.01.2006. u 00:58 - pre 189 meseci
AKo je u PHP-u onda mozes ovako da uradis:

na stranici gde se slike prikazuju:

Code:

echo "<META http-equiv=\"refresh\" content= \"5;URL=http://www.site.com/putanja_do_doticne_slike\">";



5 - Predstavlja vreme u sec kad ce da se uradi refresh !!

ovo putanja_do_doticne_slike mozes da radis ovako slike.php?slika=1

Pa srecno !!!!!!

[Ovu poruku je menjao sale83 dana 06.01.2006. u 01:59 GMT+1]
Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

Frane Marinković
MNGR & Technical Support Dept.,
Get-Host.net Group
Hrvatska

Član broj: 23984
Poruke: 513
*.adsl.net.t-com.hr.

Jabber: frane.marinkovic@elitesecurity.org
Sajt: get-host.net


+1 Profil

icon Re: Kako napravit refresh u PHP -u?07.01.2006. u 10:58 - pre 189 meseci
evo kako sam ja napravio za sliku, za stranicu se izbaci mjenjanje.php i malo promjeni index.php
evo:

index.php
Code:

<?php
$vrijeme = $_GET['t']; // ne dirat //

echo "<META http-equiv='refresh' content='$vrijeme'>"; //ovde ništa ne mjenjat//
echo "<img src='mjenjanje.php?ime=web&tip=jpg&visina=500'>"; // ovo se mjenja ako se stranica učitava, trebalo i pomoču <iframe..
// ili ovo zadnje 500 se može isto tako preko $_GET, ali nije potrebno ako ovo stavljate u neki okvir 
//web i jpg mjenjate, zavisi od slike do slike, u ovom primjeru je bilo web.jpg

?>



mjenjanje.php - samo za slike // ništa ne mjenjat

Code:

<?php
$slika = $_GET['ime'];
$tip = $_GET['tip'];
$visina = $_GET['visina'];
$picname = resizepics("$slika.$tip", "$visina", "0");
function resizepics($pics, $newwidth, $newheight){
     if(preg_match("/.jpg/i", "$pics")){
           header('Content-type: image/jpeg');
     }
     if (preg_match("/.gif/i", "$pics")){
           header('Content-type: image/gif');
     } 
     list($width, $height) = getimagesize($pics);
     if($width > $height && $newheight < $height){
       $newheight = $height / ($width / $newwidth);
     } else if ($width < $height && $newwidth < $width) {
       $newwidth = $width / ($height / $newheight);    
     } else {
       $newwidth = $width;
       $newheight = $height;
   }
   if(preg_match("/.jpg/i", "$pics")){
   $source = imagecreatefromjpeg($pics);
   }
   if(preg_match("/.jpeg/i", "$pics")){
   $source = imagecreatefromjpeg($pics);
   }
   if(preg_match("/.jpeg/i", "$pics")){
   $source = Imagecreatefromjpeg($pics);
   }
   if(preg_match("/.png/i", "$pics")){
   $source = imagecreatefrompng($pics);
   }
   if(preg_match("/.gif/i", "$pics")){
   $source = imagecreatefromgif($pics);
   }
   $thumb = imagecreatetruecolor($newwidth, $newheight);
   imagecopyresized($thumb, $source, 0, 0, 0, 0, $newwidth, $newheight, $width, $height);
   return imagejpeg($thumb);
   if(preg_match("/.jpg/i", "$pics")){
   return imagejpeg($thumb);
   }
   if(preg_match("/.jpeg/i", "$pics")){
   return imagejpeg($thumb);
   }
   if(preg_match("/.jpeg/i", "$pics")){
   return imagejpeg($thumb);
   }
   if(preg_match("/.png/i", "$pics")){
   return imagepng($thumb);
   }
   if(preg_match("/.gif/i", "$pics")){
   return imagegif($thumb);
   }
 }
?> 


[Ovu poruku je menjao Frane Marinković dana 07.01.2006. u 11:59 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Frane Marinković
MNGR & Technical Support Dept.,
Get-Host.net Group
Hrvatska

Član broj: 23984
Poruke: 513
*.adsl.net.t-com.hr.

Jabber: frane.marinkovic@elitesecurity.org
Sajt: get-host.net


+1 Profil

icon Re: Kako napravit refresh u PHP -u?07.01.2006. u 11:01 - pre 189 meseci
i za nekog ko se dobro ne razumije u PHP za uspješno otvaranje ukuca se www.nešto.com/index.php?t=5 za refresh 5 sec
 
Odgovor na temu

[es] :: Javascript i AJAX :: Kako napravit refresh u PHP -u?

[ Pregleda: 2973 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.