Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako sačuvati podatke popunjene u formi prilikom vraćanja na istu

[es] :: PHP :: kako sačuvati podatke popunjene u formi prilikom vraćanja na istu

[ Pregleda: 3272 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

cyvan

Član broj: 6132
Poruke: 7
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon kako sačuvati podatke popunjene u formi prilikom vraćanja na istu05.11.2002. u 15:43 - pre 239 meseci
Situation :

Sa forme na kojoj su vec ispunjena neka polja pozivam drugu formu,
u istom prozoru browser-a.
Zatim tamo nesto uradim i zelim da se vratim na pocetnu formu.

Pitanje:

Kako da mi ono sto sam popunio na pocetnoj formi, pre pozivanja
druge forme, ponovo bude vidljivo ?


Zahvaljujem unapred :-)

[Ovu poruku je menjao Go! X dana 23.11.2002. u 00:56 GMT]
 
Odgovor na temu

Pajer
Software Designer
Vienna

Član broj: 6176
Poruke: 56
*.wise.edt.ericsson.se



Profil

icon Re: problem sa formama07.11.2002. u 15:25 - pre 239 meseci
Ovo je verovatno pitanje koje se ne odnosi na PHP?

jedini nacin je BACK. Ali opet se nece vratiti sva polja. Password (ako je input tipa password) onda se nece vratiti.

Ako forma o kojoj pricas nije tvoja onda je druga stvar. Sta i zasto je tako moze se odgovoriti tek kad se vidi code jer programer je svakako ima neki razlog za to.
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net



+256 Profil

icon Re: problem sa formama07.11.2002. u 15:54 - pre 239 meseci
Ma ne, odnosi se sigurno na php :) Tako nesto je moguce - jedan nacin je onaj koji ti je naveden gore - ali tako neces nista uraditi sto si hteo. Drugi nacin je da citas promenljive koje si prosledio, i da ih smestas u polje nove forme, samo sa atributom hidden. Nesto kao:
U prvoj formi:
Citat:

<? if ($prosledjeno !="2") { ?>
<input type="hidden" name="prosledjeno" value="1">
<input type="text" name="polje">
<? } else { ?>
<input type="hidden" name="prosledjeno" value="3"> // ili 1 ako hoces opet na drugu formu, a ako ides na neku trecu stranicu - moze 3-ka
<input type="text" name="polje" value="<? echo $polje; ?>">
<? } ?>

U drugoj:
Citat:

<? if ($prosledjeno=="1") { ?>
<input type="hidden" name="prosledjeno" value="2">
<input type="hidden" name="polje" value="<? echo $polje;?>">
<? } else {
echo "niste popunili prvu formu!";
exit ();
}?>

Nesto tako, naravno uz imene da bude onako kako tebi odgovara.

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

Pajer
Software Designer
Vienna

Član broj: 6176
Poruke: 56
*.wise.edt.ericsson.se



Profil

icon Re: problem sa formama08.11.2002. u 09:14 - pre 239 meseci
Hm,
prvo pitanje gore se odnosilo na FORME kako stoji, nigde PHP-a.

Ovo dole mi je sada jasno.

HTTP protokol nije dvosmeran niti je garantovano da ce da traje uvek veza izmedju servera i klijenta. Iz tog razloga su razvijene u slucaju interneta stvari kao: coockie, session, url rewriting.

Ja ti preporucujem php sessions.

U njoj mozes da "zapamtis" sve vrednosti koje ti trebaju i po potrebi da izcitas.

Ako mogu dalje da ti pomognem reci.
 
Odgovor na temu

goran33
Goran Milic
Beograd

Član broj: 6040
Poruke: 46
*.bitsyu.net

ICQ: 170738591


Profil

icon Re: problem sa formama20.11.2002. u 23:16 - pre 238 meseci
Da.

Sve te varijable registrujes u sesiji i onda ih "izvlacis" kad god ti treba i dokle god traje sesija...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: kako sačuvati podatke popunjene u formi prilikom vraćanja na istu

[ Pregleda: 3272 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.