Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Rezultat modalne forme...?

[es] :: .NET :: Rezultat modalne forme...?

[ Pregleda: 2051 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

aleksandarpopov
IT consultant
Senta

Član broj: 57172
Poruke: 484
*.yunord.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/aleks..


Profil

icon Rezultat modalne forme...?07.11.2005. u 12:37 - pre 183 meseci
Kako najjednostavnije da kreiram instancu modalne forme sa new nekaforma() i zatim prikazem neku formu modalno sa nekaforma.showdialog();//
ovo do sada nije problem da uradim vec kako da bez delegata i eventa :
Pokupim neke podatke sa te forme (npr. iz baze podataka) i vratim neki podatak (promenljivu, npr sifru artikla) u glavnu formu gde pravim i pozivam modalnu formu....? Znaci ta modalna forma mi sluzi za pretragu i kada se odabere artikal da mi se kao rezultat vrati sifra artikla?
Hvala, poz

[Ovu poruku je menjao aleksandarpopov dana 07.11.2005. u 13:40 GMT+1]
RTFM
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+709 Profil

icon Re: Rezultat modalne forme...?07.11.2005. u 12:54 - pre 183 meseci
Na modalnoj formi deklarišeš jednu public (ili internal) promenljivu u kojoj ćeš vratiti rezultat. Kad se zatvori modalna forma, iz osnovne forme možeš pristupiti tom polju i pokupiti vrednost. Simple as that.
 
Odgovor na temu

Milos Stojanovic
Belgrade

Član broj: 10343
Poruke: 1864
195.252.90.*

ICQ: 282954730
Sajt: www.sietf.org


+7 Profil

icon Re: Rezultat modalne forme...?07.11.2005. u 12:59 - pre 183 meseci
U klasi modalne forme
Code:
public int ShowWindow()
        {
            this.ShowDialog();
            return this.NekaPromenljiva;
        }

I onda u glavnom programu
Code:
int rezultat = nekaForma.ShowWindow();


edit: heh, neko me preteče

[Ovu poruku je menjao trooper dana 07.11.2005. u 14:00 GMT+1]
ex. trooper
Oh goody... it's my Illudium PU-36 Explosive Space Modulator!
Softversko Inženjerstvo
♪♫♪
 
Odgovor na temu

aleksandarpopov
IT consultant
Senta

Član broj: 57172
Poruke: 484
*.yunord.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/aleks..


Profil

icon Re: Rezultat modalne forme...?07.11.2005. u 21:00 - pre 183 meseci
Hvala vam obojici na brzom odgovoru
poz :)
RTFM
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Rezultat modalne forme...?

[ Pregleda: 2051 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.