Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Suma kolone u tabeli ?!

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Suma kolone u tabeli ?!

[ Pregleda: 3916 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Miloš Baić
Miloš Baić
ERP (Dynamics NAV) programer
Beograd

Član broj: 72468
Poruke: 1155
*.neobee.net.



Profil

icon Suma kolone u tabeli ?!24.01.2006. u 10:26 - pre 201 meseci
Npr. za ADOTable1:

Hteo bih napraviti za Button proceduru koja izracunava sumu kolone
i da se rezultat ispise u npr. Edit1.Text?!
Da li kolona treba biti posebnog tipa, npr. FLOAT?

Dalje, kako bi se moglo izvesti to da suma neke kolone iz jedne
tabele bude upisana u neku kolonu druge tabele. Npr. suma NETO
plata svih radnika (suma kolone) za jedan mesec bude upisana u
drugu tabelu? Pa u drugoj tabeli cemo citati npr. "za mesec maj suma
neto plata svih zaposlenih je bila 100 000". Znaci iz jedne tabele se racuna suma
kolone a u drugu upisuje.


Someone's sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.
 
Odgovor na temu

Miloš Baić
Miloš Baić
ERP (Dynamics NAV) programer
Beograd

Član broj: 72468
Poruke: 1155
*.neobee.net.



Profil

icon Re: Suma kolone u tabeli ?!24.01.2006. u 16:21 - pre 201 meseci
U ADOTable1 uspeo sam izracunati sumu kolone npr. Plata i to prikazati
u Edit1.Text?!
Code:
procedure TFPlata.SumaButtonClick(Sender: TObject);
var
  Bookmark: TBookmarkStr;
  Total: Double;
begin
  Bookmark := ADOTable1.Bookmark;
  ADOTable1.DisableControls;
  Total := 0;
  try
    ADOTable1.First;
    while not ADOTable1.EOF do
    begin
      Total := Total + ADOTable1Plata.Value;
      ADOTable1.Next;
    end;
  finally
    ADOTable1.Bookmark := Bookmark;
    ADOTable1.EnableControls;
  end;
  begin
    Edit1.Text:= Format ('%m', [Total]);
  end;
end;


Jos mi preostaje da se to direktno upise u drugu tabelu? Kako?
Someone's sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.
 
Odgovor na temu

mzarko

Član broj: 33636
Poruke: 80
*.bisinter.net.



Profil

icon Re: Suma kolone u tabeli ?!24.01.2006. u 16:28 - pre 201 meseci

procedure Form1.Button1Click(Sender: TObject);
var
izn : real;
begin

/// Za dobijanje zbira
izn :=0;
ADOTable1.First;
while not ADOTable1.Eof do
begin
izn := izn + ADOTable1.fieldbyname('Iznos').AsFloat;
ADOTable1.Next;
end;
Label1.Caption := FloatToStr(izn);


/// Za upis u drugu bazu
ADOTable2.Insert;
ADOTable2.fieldbyname('Ukupno').AsString := FloatToStr(izn);
ADOTable2.fieldbyname(Mesec).AsString := 'Januar';
ADOTable2.Post;
end;

 
Odgovor na temu

Miloš Baić
Miloš Baić
ERP (Dynamics NAV) programer
Beograd

Član broj: 72468
Poruke: 1155
*.neobee.net.



Profil

icon Re: Suma kolone u tabeli ?!25.01.2006. u 00:19 - pre 201 meseci
unos u drugu tabelu sam resio:

Code:
with ADOTable2 do
      begin
        Insert;
        FieldByName('Ukupno').Value := Edit1.Text;
        FieldByName('Mesec').Value := ComboBox1.Text;
        FieldByName('Datum').Value := Edit2.Text;
        ADOTable2.Post;
        ADOTable2.FindFirst;          
      end;


Hvala na pomoci...
Someone's sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Suma kolone u tabeli ?!

[ Pregleda: 3916 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.