Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sabiranje iz baze

[es] :: Visual Basic 6 :: Sabiranje iz baze

Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 8747 | Odgovora: 49 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nsofft
Aleksandar Nikolic
Majdanpek

Član broj: 51121
Poruke: 114
195.252.87.*

Jabber: nsofft@gmail.com


Profil

icon Sabiranje iz baze16.04.2005. u 21:58 - pre 216 meseci
Kako da u text1 povucem zbir cele kolone "SUMA"
- polje suma u bazi sam postavio kao broj
-Baza Access
Zdravo
 
Odgovor na temu

KiselinaXP
Crna rupa

Član broj: 54030
Poruke: 232
*.teol.net.

Jabber: kiselina@elitesecurity.org
ICQ: 226466859


Profil

icon Re: Sabiranje iz baze16.04.2005. u 22:36 - pre 216 meseci
Pogledaj temu:
" Opet problem sa tabelom! (sabiranje dva polja iz baze) "
A gde je moj moped ko da je u moravu propo!
Pero kojot genije!
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1345
*.com
Via: [es] mailing liste



+104 Profil

icon Re: Sabiranje iz baze16.04.2005. u 22:41 - pre 216 meseci
Code:

Text1.text = db.execute("Select sum(Suma) from tblNeka")(0)


Db je ADODB connection
Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

nsofft
Aleksandar Nikolic
Majdanpek

Član broj: 51121
Poruke: 114
195.252.87.*

Jabber: nsofft@gmail.com


Profil

icon Re: Sabiranje iz baze17.04.2005. u 10:49 - pre 216 meseci
vujkev
Hvala to sam trazio

Zdravo
 
Odgovor na temu

nsofft
Aleksandar Nikolic
Majdanpek

Član broj: 51121
Poruke: 114
195.252.87.*

Jabber: nsofft@gmail.com


Profil

icon Re: Sabiranje iz baze23.04.2005. u 17:50 - pre 216 meseci
Pokusavao sam danas da iskoristim ovaj kod
Code:

Text1.text = db.execute("Select sum(Suma) from tblNeka")(0)

Ali mi nonstop prikazuje gresku :
Code:
.execute

Kako to da izmenim.
Zdravo
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: Sabiranje iz baze23.04.2005. u 18:32 - pre 216 meseci
Šta koristiš, ADO ili DAO ?
I šta ti predstavlja db u tom kodu koji si ostavio.Znači, daj malo više detalja.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

nsofft
Aleksandar Nikolic
Majdanpek

Član broj: 51121
Poruke: 114
195.252.87.*

Jabber: nsofft@gmail.com


Profil

icon Re: Sabiranje iz baze23.04.2005. u 19:25 - pre 216 meseci
Db :
Code:
Set db = WS.OpenDatabase(App.Path & "\Internetadresar.mdb")

Zdravo
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: Sabiranje iz baze23.04.2005. u 19:45 - pre 216 meseci
Code:
Text1.Text = db.OpenRecordset("SELECT SUM(Suma) FROM tblNeka").Fields(0).Value

-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1345
*.bg.wifi.vline.verat.net.



+104 Profil

icon Re: Sabiranje iz baze23.04.2005. u 19:46 - pre 216 meseci
Probaj umesto Execute da stavis OpenRecordset
Code:

Set db = WS.OpenDatabase(App.Path & "\Internetadresar.mdb")  
Text1.Text = db.OpenRecordset("Select sum(Suma) from tblNeka")(0)

Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: Sabiranje iz baze23.04.2005. u 20:10 - pre 216 meseci
Takođe, ako imaš više polja koje želiš da sabiraš, bilo bi dobro napraviti funkciju za to i to iz sledećih razloga.Preglednije je, lakše za upotrebu, a i ne petljaš sa otvorenom objektom koji ti služi za pregled (mada ovo i nije toliko bitno).Znači ovako
Code:
Public Function SumaKolone(polje As String)
Dim baza As Database
Set baza = OpenDatabase([putanja do baze])
SumaKolone = baza.OpenRecordset("SELECT SUM(" & polje & ") FROM tblNeka").Fields(0).Value
baza.Close
End Function

to staviš recimo u modul i onda bilo gde iz tvog programa pozivaš sumu sa
Code:
Text1.Text = SumaKolone([ime polja za sabrati])

-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

nsofft
Aleksandar Nikolic
Majdanpek

Član broj: 51121
Poruke: 114
195.252.87.*

Jabber: nsofft@gmail.com


Profil

icon Re: Sabiranje iz baze24.04.2005. u 12:49 - pre 216 meseci
Marko_L
nonstop mi prijavljuje gresku :
Code:
Text1.Text = SumaKolone([ime polja za sabrati])

Naravno :
(ime polja za sabrati) sam zamenio Zbir
(putanja do baze) sa App.Path & "\Internetadresar.mdb"
(tblNeka) sa Internetadresar

Zdravo
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1345
*.bg.wifi.vline.verat.net.



+104 Profil

icon Re: Sabiranje iz baze24.04.2005. u 16:31 - pre 216 meseci
A koju grešku prijavljuje?

Jesi li napisao ovako

Code:

Text1.Text = SumaKolone(Zbir)


ili ovako

Code:

Text1.Text = SumaKolone("Zbir")



Ispravan je drugi primer. Ako nije problem u ovome onda ces morati da napises malo vise detalja o greski
Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: Sabiranje iz baze24.04.2005. u 16:50 - pre 216 meseci
vujkev je u slovo napisao ono što sam i ja hteo :)
Dakle, ako to ne radi, postuj tačno koju ti grešku javlja.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

nsofft
Aleksandar Nikolic
Majdanpek

Član broj: 51121
Poruke: 114
195.252.87.*

Jabber: nsofft@gmail.com


Profil

icon Re: Sabiranje iz baze24.04.2005. u 20:15 - pre 216 meseci
Hvala
ja sam pisao :

Code:
Text1.Text = SumaKolone(Zbir)


I u tome je bila greska
Zdravo
 
Odgovor na temu

nsofft
Aleksandar Nikolic
Majdanpek

Član broj: 51121
Poruke: 114
195.252.87.*

Jabber: nsofft@gmail.com


Profil

icon Re: Sabiranje iz baze24.04.2005. u 20:19 - pre 216 meseci
I imam jos jedno pitanje :
Dali bi moglo da ako je
text2.text = "10.4.2005"
Da mi u polje text1 sabere samo kolone iz baze sa tim datumom
kolona sa datumom se zove Date
Zdravo
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: Sabiranje iz baze24.04.2005. u 20:30 - pre 216 meseci
Može.Izmeni ovu liniju
Code:
SumaKolone = baza.OpenRecordset("SELECT SUM(" & polje & ") FROM tblNeka").Fields(0).Value

u ovo
Code:
SumaKolone = baza.OpenRecordset("SELECT SUM(" & polje & ") FROM tblNeka WHERE Date = #" & CDate(Text2.Text) & "#").Fields(0).Value

-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

nsofft
Aleksandar Nikolic
Majdanpek

Član broj: 51121
Poruke: 114
195.252.87.*

Jabber: nsofft@gmail.com


Profil

icon Re: Sabiranje iz baze24.04.2005. u 20:45 - pre 216 meseci
Marko_L
Probao sam da izmenim to ali mi prijavljuje gresku
i obelezi ceo red :
Code:
SumaKolone = baza.OpenRecordset("SELECT SUM(" & polje & ") FROM Internetadresar WHERE Date = #" & CDate(Text2.Text) & "#").Fields(0).Value

U bazi sam polje definisao kao
Date/time
Zdravo
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: Sabiranje iz baze24.04.2005. u 21:00 - pre 216 meseci
Napiši mi tačno koju grešku ti prijavljuje ?
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

nsofft
Aleksandar Nikolic
Majdanpek

Član broj: 51121
Poruke: 114
195.252.87.*

Jabber: nsofft@gmail.com


Profil

icon Re: Sabiranje iz baze24.04.2005. u 21:03 - pre 216 meseci
Evo ti slika u uploadu.
Zdravo
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: Sabiranje iz baze24.04.2005. u 21:12 - pre 216 meseci
Da li si taj kod stavio u modul ? Ako je odgovor "da", onda moraš ispred textbox-a da staviš ime forme kojoj pripada.Recimo, ako se nalazi na formi Form1, moraš umesto
Code:
CDate(Text2.Text)

da staviš
Code:
CDate(Form1.Text2.Text)

E sad, javi da li je to.Ako nije da idemo dalje.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Sabiranje iz baze

Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 8747 | Odgovora: 49 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.