Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pomoc za sortiranje baze opet

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Pomoc za sortiranje baze opet

[ Pregleda: 2877 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dejan jaksic

Član broj: 81328
Poruke: 17
*.ptt.yu.



Profil

icon Pomoc za sortiranje baze opet16.01.2006. u 19:42 - pre 194 meseci
Sada cu pokusati da budem malo jasniji. Sto se tice Delphi-ja pocetnik sam pa valjda zato i trazim pomoc.
uspeo sam da moju bazu tipa dbase sortiram pomocu IndexFieldNamesLK:='npr. Prezime' i to radi sto se tice dbGrid-a ali sam .dbf ostaje ne promenjen.
onda sam kreirao ADOTable i takodje uspeo da sortiram ADOTable.Sort:='Prezime ASC, Ime ASC' ali opet .mdb ostaje ne promenjen, pokusao sam stosta ali ne ide.

eto to je to, pomagajte
 
Odgovor na temu

Miloš Baić
Miloš Baić
ERP (Dynamics NAV) programer
Beograd

Član broj: 72468
Poruke: 1155
*.neobee.net.



Profil

icon Re: Pomoc za sortiranje baze opet16.01.2006. u 20:12 - pre 194 meseci
Probaj u Access-u napraviti bazu, pa preko ADOTable spoji delphi program spoji sa
Accessom.
Imas tutorial ADO gore, pa pogledaj kako sam ja resio nesto slicno:

http://www.elitesecurity.org/tema/154261-ADOTable-mala-pomoc
Someone's sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.
 
Odgovor na temu

dejan jaksic

Član broj: 81328
Poruke: 17
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: Pomoc za sortiranje baze opet16.01.2006. u 20:26 - pre 194 meseci
napokon je neko odgovorio, hvala

naravno da sam pokusao i tu varijantu napravio sam u accessu bazu i uspeo da je sortiram u QReportu, DBGridu itd ali sam file .dbf ili .mdb ostaje ne promenjen, u njemu su podaci onim redosledom kojim su uneseni. ja uporno pokusavm da to sto je sortirano upisem u bazu tj. da je overwrite ali bez uspeha
 
Odgovor na temu

Almedin

Član broj: 5895
Poruke: 411
*.dlp79.bih.net.ba.



+25 Profil

icon Re: Pomoc za sortiranje baze opet16.01.2006. u 20:57 - pre 194 meseci
Ne znam sta ce ti to, da nije iz clippera (SORT TO)?

Moras kreirati novu tabelu pa u nju upisivati podake redom kojim zelis.
 
Odgovor na temu

Bojan Kopanja
Bojan Kopanja
Senior Web Developer, ZeusSoftware
Stara Pazova

Član broj: 6155
Poruke: 507
80.93.238.*

ICQ: 346697685
Sajt: www.zeussoftware.rs


Profil

icon Re: Pomoc za sortiranje baze opet16.01.2006. u 21:15 - pre 194 meseci
Ja sam se bas ovih dana zezao sa bazama koje je koristio jedan clipper program i takodje sam zakljucio da je jedini nacin za ovakvo sortiranje prepisivanje podataka u novu tabelu... Ovo mozes jako lako da uradis po bilo kom polju ( ja sam recimo sortirao po polju "sifra" ) zahvaljujuci "Locate" ( pogledaj help ) funkciji tako da prepisivanje nece trajati dugo.

[Ovu poruku je menjao Strog dana 16.01.2006. u 22:16 GMT+1]
 
Odgovor na temu

dejan jaksic

Član broj: 81328
Poruke: 17
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: Pomoc za sortiranje baze opet16.01.2006. u 21:46 - pre 194 meseci
posto sam se zaludeo ceo dan 'ajde opet pomoc. npr. izgled baze

grad opstina
beograd cukarica
beograd n. beograd
beograd cubura
beograd dorcol


meni treba

beograd cubura
beograd cukarica
beograd dorcol itd

kako da kreiram novu tabelu tj. bazu?
 
Odgovor na temu

Miloš Baić
Miloš Baić
ERP (Dynamics NAV) programer
Beograd

Član broj: 72468
Poruke: 1155
*.neobee.net.



Profil

icon Re: Pomoc za sortiranje baze opet16.01.2006. u 23:49 - pre 194 meseci
Evo ti kod za sortiranje 1 polja u tabeli ( npr. ADOTable1 ):

Code:
ADOTable1.Sort:= 'Grad ASC';


Mozes postaviti i ADOQuery i spojiti s npr. Access BP i izvrsiti sortiranje
po odredjenom polju u BP:

Code:

with ADOQuery1 do begin
  Close;
  SQL.Text := 'SELECT polje_1, polje_2 FROM naziv_tabele ORDER BY polje_1 ';
  Open;
end;


Imas i ovde nekih stvari koje bi mozda pomogle:

http://www.elitesecurity.org/t...26-Delphi-Aplikacije-SQL-upiti



[Ovu poruku je menjao loshmiscg dana 17.01.2006. u 01:14 GMT+1]
Someone's sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.
 
Odgovor na temu

nikola.j
Nikola Janković

Član broj: 15712
Poruke: 85
*.com
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Pomoc za sortiranje baze opet17.01.2006. u 01:06 - pre 194 meseci
>

ubura nije optina. Ona je svet za sebe :)
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Pomoc za sortiranje baze opet

[ Pregleda: 2877 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.