Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

da li klasa, objekat za prenos podataka sa forme na formu

[es] :: .NET :: da li klasa, objekat za prenos podataka sa forme na formu

[ Pregleda: 3619 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

kristian!

Član broj: 8348
Poruke: 150
*.zrlocal.net.

Sajt: www.linkoovi.net


+1 Profil

icon da li klasa, objekat za prenos podataka sa forme na formu09.01.2006. u 09:36 - pre 200 meseci
Imam formu1 sa koje selektovani red iz listView treba da prenesim na form2, ima oko 10 podataka (imenik je u pitanju). Kako je najbojle preneti podatke, da li da napravim objekat Kontakt ili po ID da ponovo izvadim iz baze na form2 ili da prenesem sve podatke onako najbrutalnije.

ps Kako se pravi ovakav objekat.
 
Odgovor na temu

erkan
Sarajevo

Član broj: 12339
Poruke: 267
*.bstelecom.ba.

ICQ: 238530669


Profil

icon Re: da li klasa, objekat za prenos podataka sa forme na formu09.01.2006. u 09:42 - pre 200 meseci
Zasto ne bi formi 2 proslijedio referencu
na formu 1, a u formi 1 napisao PUBLIC metode za dobijanje
podataka sa te forme (forme1).
Na taj nacin jednostavno mozes sa forme 2 pristupati
svim public metodama definisanim u klasi forme1
Samo se budala saplice na kamen iza sebe.
 
Odgovor na temu

kristian!

Član broj: 8348
Poruke: 150
*.zrlocal.net.

Sajt: www.linkoovi.net


+1 Profil

icon Re: da li klasa, objekat za prenos podataka sa forme na formu09.01.2006. u 10:29 - pre 200 meseci
hm, ovo mi je prvi proekat u c# (seminarski), tako da sam skroz pocetnik!
nisam siguran bas na sta mislis. => ne znam ni kako da to uradim :)

 
Odgovor na temu

Fedya
Fedor Hajdu
Solution Architect
Emaratech
Dubai, UAE

Član broj: 28246
Poruke: 790
*.leased.neobee.net.

Jabber: fedya@elitesecurity.org
Sajt: devtechgroup.com


+34 Profil

icon Re: da li klasa, objekat za prenos podataka sa forme na formu09.01.2006. u 10:43 - pre 200 meseci
Predlog koji je dao erkan mozda jeste najjednostavniji ali nije u skladu sa Best-Practise prvailima koji kazu da treba imati sto manje javnih objekata.

Po meni bi najbolje resenje bilo bas ono sto si sam ponudio kao predlog, tj da imas neku entity klasu (npr. Kontakt) i da nju predas kao parametar nekoj metodi na drugoj formi.

Citat:
kristian!: ps Kako se pravi ovakav objekat.


Code:

public class Kontakt
{
    private string _podatak = "";

    public string Podatak
    {
        get
        {
            return _podatak;
        }
        set
        {
            _podatak = value;
        }
    }
}


public class Form1
{
    public void nekiMetod()
    {
        Kontakt noviKontakt = new Kontakt();

        Form2.MetodaKojaObradjujeKontakt(noviKontakt);
    }
}

public class Form2
{
    public static void MetodaKojaObradjujeKontakt(Kontakt parametar)
    {
        UradiNestoSaPodatkomIzKontakta(parametar.Podatak)
    }
}


Ovo je krajnje banalan kod ali bi trebalo da ti da osnovnu ideju sta sam zamislio.
Every hamster has his day.
 
Odgovor na temu

kristian!

Član broj: 8348
Poruke: 150
*.zrlocal.net.

Sajt: www.linkoovi.net


+1 Profil

icon Re: da li klasa, objekat za prenos podataka sa forme na formu09.01.2006. u 16:27 - pre 200 meseci
To je to, ispalo je jednostavnije nego sto sam mislio.

HVALA
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: da li klasa, objekat za prenos podataka sa forme na formu

[ Pregleda: 3619 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.