Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Mogucnost stampanja podataka sa forme

[es] :: .NET :: Mogucnost stampanja podataka sa forme

[ Pregleda: 3340 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

patak_daca

Član broj: 72199
Poruke: 418
*.80.EUnet.yu.



+1 Profil

icon Mogucnost stampanja podataka sa forme09.12.2005. u 13:28 - pre 193 meseci
Da li je moguce stampanje podataka sa forme (iz Texboxova, listboxova...) pomocu DataReporta u Visual Basic-u .NET-u?
Hvala unapred!
 
Odgovor na temu

Markotron
Marko Bozic
Hrvatska

Član broj: 74444
Poruke: 109
*.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Mogucnost stampanja podataka sa forme09.12.2005. u 19:41 - pre 193 meseci
Rado bi ti pomogao vise ali ja programiram u C# pa ne znam za VB.NET
Ja sam to stampanje sredio sa klassom graphics. Malo sam se namucio ali radi....


Ako sam ti bio od pomoci dobro a ako ne nista.
 
Odgovor na temu

patak_daca

Član broj: 72199
Poruke: 418
*.204.EUnet.yu.



+1 Profil

icon Re: Mogucnost stampanja podataka sa forme09.12.2005. u 20:55 - pre 193 meseci
Hvala u svakom slucaju!
 
Odgovor na temu

Oliver Klaćik
Vice President, Thunder Road Software
Inc.
Stara Pazova

Član broj: 34059
Poruke: 242
80.93.231.*

Sajt: www.thunderroadsoftware.c..


Profil

icon Re: Mogucnost stampanja podataka sa forme11.12.2005. u 10:50 - pre 193 meseci
Citat:
Markotron: Rado bi ti pomogao vise ali ja programiram u C# pa ne znam za VB.NET
Ja sam to stampanje sredio sa klassom graphics. Malo sam se namucio ali radi....


Ako sam ti bio od pomoci dobro a ako ne nista.


Sve što možeš da uradiš i CSharpu, možeš i u VB.net-u, zato što koriste potpuno istu fondaciju klasa .NET Framework-a. Istina, postoje neke razlike, ali isključivo u sintaksi. Inače, ne znam kako stoje stvari sa štampanjem u .NET Framework-u 2.0, ali je ono u verziji 1.1, bar po mom skromnom mišljenju, bilo jako trapavo urađeno...
Oliver 'FAQ' Klaćik
 
Odgovor na temu

patak_daca

Član broj: 72199
Poruke: 418
*.186.EUnet.yu.



+1 Profil

icon Re: Mogucnost stampanja podataka sa forme11.12.2005. u 11:16 - pre 193 meseci
Markotrone da li mozes da mi posaljes code?

Hvala unapred!!

Hvala Olivere!
 
Odgovor na temu

Markotron
Marko Bozic
Hrvatska

Član broj: 74444
Poruke: 109
*.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Mogucnost stampanja podataka sa forme11.12.2005. u 14:02 - pre 193 meseci
Code:

                private void ispis_Click(object sender, System.EventArgs e)
        {    
            printanje.PrintPage += new PrintPageEventHandler(ispisi_stranicu);
            printanje.Print();
        }
                


printanje deklariraš ovako: PrintDocument printanje = new PrintDocument();

i sad ti treba procedura koju pokrece event (ispis_stranicu)

Code:

private void ispisi_stranicu(object sender, PrintPageEventArgs ePrint)
{
Font font = new Font("Arial", 18);
SolidBrush boja = new SolidBrush(Color.Black);
ePrint.Graphics.DrawString("tekst", font, boja, 76, 200, new stringFormat());
ePrint.HasMorePages = false
}


Kada pritisnes button ispis na papiru ce ti ispisati "tekst" na poziciji 76, 200.
 
Odgovor na temu

patak_daca

Član broj: 72199
Poruke: 418
*.20.EUnet.yu.



+1 Profil

icon Re: Mogucnost stampanja podataka sa forme11.12.2005. u 15:04 - pre 193 meseci
Hvala puno!!
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Mogucnost stampanja podataka sa forme

[ Pregleda: 3340 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.