Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Lociranje podataka u Query

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Lociranje podataka u Query

[ Pregleda: 3185 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

XGhost

Član broj: 33279
Poruke: 331
*.pppoe1613.bih.net.ba.



+1 Profil

icon Lociranje podataka u Query14.12.2005. u 22:24 - pre 201 meseci
Kako da u DB Grid npr koji je povezan sa komponentom Query lociram podatak
npr ako je DBGrid povezan sa Table komponentom koristim
Table2.FindNearest ([Edit1.Text]);
sta bi trebao da uradim za Query, dakle ne da ga filtriram vec samo lociram i prebacim se na njega.

 
Odgovor na temu

Relaja
Relja Petrovic
Krusevac

Član broj: 48066
Poruke: 111
*.internet.krstarica.net.

ICQ: 393683437


Profil

icon Re: Lociranje podataka u Query14.12.2005. u 23:02 - pre 201 meseci
Query1.Locate[u Helpu ostalo]
Ljubav je kad ja prdnem a njoj ne smrdi.
 
Odgovor na temu

XGhost

Član broj: 33279
Poruke: 331
*.pppoe1832.bih.net.ba.



+1 Profil

icon Re: Lociranje podataka u Query21.12.2005. u 11:28 - pre 201 meseci
Pokusao sam i sa Table mi radi , jel imate neki primjer sa Query?
 
Odgovor na temu

marcha
Nikola Marcic
Beograd/Leskovac

Član broj: 6454
Poruke: 108
*.135.eunet.yu.

ICQ: 156892888


+1 Profil

icon Re: Lociranje podataka u Query21.12.2005. u 16:46 - pre 201 meseci
Ako trazis po jednom polju:
if Query1.Locate('POLJE_1',Vrednost1,[])
then ShowMessage('Nadjeno');

Ako hoces po vise polja od jednom:
if Query1.Locate('POLJE_1;POLJE_2;POLJE_n',VarArrayOf([Vrednost_1,Vrednost_2,Vrednost_n],[]) then ShowMessage('Nadjeno');

[Ovu poruku je menjao marcha dana 21.12.2005. u 17:47 GMT+1]
Marcha
-----------------------------------
Pretpostavka je majka zajeba.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Lociranje podataka u Query

[ Pregleda: 3185 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.