Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Potrebna mi je pomoc, mozda ima veze sa SQL-om

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Potrebna mi je pomoc, mozda ima veze sa SQL-om

[ Pregleda: 4136 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

reiser

Član broj: 7895
Poruke: 2314



+102 Profil

icon Potrebna mi je pomoc, mozda ima veze sa SQL-om09.07.2004. u 00:00 - pre 226 meseci
Imam jedan Query na formi i jedan DataSet. DataSet je povezan sa Query-em, a sve to sa DBGrid-om. Baza podataka je Paradox 7.
Kako da napravim da mi u DBGrid-u prikaze sve CD-ove izdate od, recimo 01/01/2004 do 02/02/2004 ?
Probao sam sa Query1.Filter, ali mi ne da da koristim aritmeticke operatore (>, >=, <, <=), valjda zato sto radim sa Paradox 7 bazama.
Moze li da se resi preko Query.SQL, i ako moze, kako glasi ta SQL linija ?
(SELECT * FROM bases\MemberCard.db ORDER BY CDID {i sta ovde treba da ide... ?})
 
Odgovor na temu

overflow
Goran Milosavljević
Integration & Internet Senior
Engineer @ Telenor
Beograd

Član broj: 396
Poruke: 345
*.vdial.verat.net

ICQ: 106825659
Sajt: localhost


Profil

icon Re: Potrebna mi je pomoc, mozda ima veze sa SQL-om09.07.2004. u 11:48 - pre 226 meseci
Pogledaj SQL operator "BETWEEN".
Sve sto je besmislenije, utoliko je bolje.
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
62.108.100.*

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: Potrebna mi je pomoc, mozda ima veze sa SQL-om09.07.2004. u 14:02 - pre 226 meseci
A ako ne onda sa DatePart valjda postoji u Paradoxu rashchlani datume pa ih onda uporedjuj kao integere.
 
Odgovor na temu

reiser

Član broj: 7895
Poruke: 2314



+102 Profil

icon Re: Potrebna mi je pomoc, mozda ima veze sa SQL-om10.07.2004. u 02:52 - pre 226 meseci
Ovako, SQL string glasi :
Code:
'SELECT * FROM bases\MemberCard.db WHERE RentDate BETWEEN' + MaskEdit1.Text + ' AND ' + MaskEdit2.Text + 'ORDER BY CDID'


MaskEdit su u formatu DD/MM/YYYY
Cim pokusam da kreiram formu, izbaci gresku :
Citat:
Type mismatch in expression
 
Odgovor na temu

neuromancer
Darko Todorovic

Član broj: 2889
Poruke: 120
*.ptt.yu

Jabber: neuromancer@elitesecurity.org
ICQ: 347089233


Profil

icon Re: Potrebna mi je pomoc, mozda ima veze sa SQL-om10.07.2004. u 08:43 - pre 226 meseci
RentDate ti je tipa Date, dok je MaskEdit1.text tipa string tako da nije ni cudo sto ti javlja gresku, ja sam to resavao sa dva DateTimePicker-a, U kojima korisnik bira datume za filtritranje... probaj to ili konvertuj string u Date format.
poz
MacBook Pro or iMac (intel Core Duo edition) user wannabe!!!
Uz malo srece i malo vise para... heh...
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
62.108.100.*

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: Potrebna mi je pomoc, mozda ima veze sa SQL-om10.07.2004. u 12:52 - pre 226 meseci
Valjda je SQL expression za datume #datum#. Probaj.
 
Odgovor na temu

reiser

Član broj: 7895
Poruke: 2314



+102 Profil

icon Re: Potrebna mi je pomoc, mozda ima veze sa SQL-om10.07.2004. u 13:15 - pre 226 meseci
@neuromancer
Da, ali kad ja umesto MaskEdit1.Text stavim StrToDate(MaskEdit1.Text) compiler mi javi gresku "Incompatible types - Date and String". Query.SQL.Add se poziva sa string parametrom, zar ne ? Isti slucaj je i za DateTimePicker, ne mogu da stavim
Code:
SQL.Add('....' + DateTimePicker1.Date + '....');


@byTer
Ne razumem ? Kako to funkcionise ?

Poz, Marko.
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
*.info-net.co.yu

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: Potrebna mi je pomoc, mozda ima veze sa SQL-om10.07.2004. u 15:34 - pre 226 meseci
Pa
Code:

'SELECT * FROM Tabela WHERE Datum = #'+ dateTimePicker1.date+'#'

na primer.
 
Odgovor na temu

reiser

Član broj: 7895
Poruke: 2314



+102 Profil

icon Re: Potrebna mi je pomoc, mozda ima veze sa SQL-om10.07.2004. u 16:04 - pre 226 meseci
Nece. Probao sam i RentDate = #...# i WHERE RentDate BETWEEN #...# AND #...#.
U oba slucaja javlja 'Invalid use of keyword #...#'.
(tri tacke su u stvari datum)
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
*.info-net.co.yu

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: Potrebna mi je pomoc, mozda ima veze sa SQL-om10.07.2004. u 16:44 - pre 226 meseci
A jesi li probao da ih stavis izmedju navodnika

datum = '#..#'
 
Odgovor na temu

reiser

Član broj: 7895
Poruke: 2314



+102 Profil

icon Re: Potrebna mi je pomoc, mozda ima veze sa SQL-om10.07.2004. u 17:26 - pre 226 meseci
Tad javlja Type mismatch gresku...
 
Odgovor na temu

slavica2000
Slavica jovanovic
Uzice

Član broj: 31101
Poruke: 55
*.ptt.yu



+1 Profil

icon Re: Potrebna mi je pomoc, mozda ima veze sa SQL-om31.07.2004. u 18:25 - pre 225 meseci
Dacu ti jednostavan primer a ti pokusaj da ga primenis mislim da ce sigurno raditi.
Dakle kreirao si Query1, DataSource, DBGrid1, MaskEdit1, MaskEdit2.
U Query1 u Object Inspectoru u DatabaseName uneses Alijasa na pr: DBDemos.
U njegovom SQL uneses kod:

Select * from Employee
Where HireDate >=:dat1
And HireDate <=:dat2

Zatim u njegovom Params odredis tip podatka za dat1 I dat2 tj. DataType –ftDate.
(Podrazumeva se da za MaskEdit odradis njegov InputMask odredis SampleMasks na pr:Date).A potom , recimo na dogadjaju OnExit komponente MaskEdit2 uneses ovaj kod:
Query1.Params[0].AsDate := strToDate(MaskEdit1.Text);
Query1.Params[1].AsDate:= strToDate(MaskEdit2.Text);
Query1.Close;
Query1.Open;
Dakle primeni:

SELECT * FROM bases\MemberCard.db
WHERE RentDate >=:dat1
AND RentDate <=:dat2
ORDER BY CDID
Pozdrav!!!

vuka
 
Odgovor na temu

reiser

Član broj: 7895
Poruke: 2314



+102 Profil

icon Re: Potrebna mi je pomoc, mozda ima veze sa SQL-om31.07.2004. u 19:46 - pre 225 meseci
Hvala, zaboravio sam da napisem da sam prolem resio jos poodavno - na isti nacin kao sto si opisala.

poz
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Potrebna mi je pomoc, mozda ima veze sa SQL-om

[ Pregleda: 4136 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.