Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

table,query i osvezavanje (Interbase)

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: table,query i osvezavanje (Interbase)

[ Pregleda: 3458 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

overflow
Goran Milosavljević
Integration & Internet Senior
Engineer @ Telenor
Beograd

Član broj: 396
Poruke: 345
*.verat.net

ICQ: 106825659
Sajt: localhost


Profil

icon table,query i osvezavanje (Interbase)02.03.2002. u 12:23 - pre 267 meseci
Na jednoj formi (FORM1 recimo) imam dbgrid koji vuce podatke iz TTable.
Na drugoj (FORM2) imam query koji treba da upitom obrise neke podatke iz tabele. Kada pozovem query, i odmah potom odem na FORM1 (koja mi prikazuje podatke) nema nikakvih izmena, tabela je ostala nepromenjena sve do restarta aplikacije kada vise na FORM1 nema obrisanih podataka. Zasto se ovo desava?


(baza: Interbase)

Pomoc!
Sve sto je besmislenije, utoliko je bolje.
 
Odgovor na temu

Riste Pejov
Team Leader/Senior Software Developer @
Ein-Sof ltd Skopje
Skopje, Macedonia

Član broj: 128
Poruke: 571
212.110.78.*

Jabber: richie@bagra.net.mk
ICQ: 154236769
Sajt: riste.softver.org.mk


Profil

icon Re: table,query i osvezavanje (Interbase)02.03.2002. u 12:43 - pre 267 meseci
Samo ti jos fali:
Form1.Table1.refresh;

ali mozes iskomplikovati puno ako imas kod za OnClose ili OnOpen.
People who think they know everything tend to irritate those of us who do.
 
Odgovor na temu

overflow
Goran Milosavljević
Integration & Internet Senior
Engineer @ Telenor
Beograd

Član broj: 396
Poruke: 345
*.verat.net

ICQ: 106825659
Sajt: localhost


Profil

icon Re: table,query i osvezavanje (Interbase)02.03.2002. u 13:55 - pre 267 meseci
Citat:
Riste Pejov:
Samo ti jos fali:
Form1.Table1.refresh;


c c c ...


Sve sto je besmislenije, utoliko je bolje.
 
Odgovor na temu

masetrt
Marko Djurovic
Programer, Omni-Explorer
Beograd

Član broj: 3129
Poruke: 228
*.ptt.yu

Sajt: www.vast.com


+2 Profil

icon Re: table,query i osvezavanje (Interbase)03.04.2002. u 00:37 - pre 266 meseci
Probaj prost trik ako refresh ne pali
table.active:=false;
table.active:=true;
His majesty Grand Duke of Shumadija and Western Pomoravlje
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: table,query i osvezavanje (Interbase)

[ Pregleda: 3458 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.