Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Nepravilni oblik forme

[es] :: C/C++ programiranje :: Nepravilni oblik forme

[ Pregleda: 2229 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.fsb.hr.



+9 Profil

icon Nepravilni oblik forme06.12.2005. u 10:15 - pre 194 meseci
Nepravilnu formu realiziran npr. ovako:

Code:
HRGN Regija;
Regija = CreateEllipticRgn(rand()%500, rand()%500, rand()%500, rand()%500);
SetWindowRgn(Regija, true);
DeleteObject(Regija);


Medjutim, meni treba da kada se program starta da svoj oblik uzima iz neke slike (bmp ili sl.). Znaci, trebalo bi ucitati sliku te nekako preuzeti (kreirati) regiju koja ju opisuje, te tu regiju primjeniti na prozor. Moze li itko napisati kod? Hvala
 
Odgovor na temu

NastyBoy
Bojan Nastic
UK

Član broj: 12041
Poruke: 895
*.dsl.pipex.com.



+4 Profil

icon Re: Nepravilni oblik forme06.12.2005. u 10:52 - pre 194 meseci
Nemam code pri sebi, ali glavni princip je : bitmapa mozhe da ima bilo kakav oblik. Od te bitmape morash da napravish "masku", monohromnu : boja 0 za piskele koji se "provide" (tj. prozor ce biti usechen na tom mestu), boja 1 za piksele koji ce definisati prozor. Zatim skenirash tu masku liniju po liniju i nalazish kontinualne delove (tj. "pune" linije) - za svaku liniju (tj. skup piksela po horizontali) koja ja u boji 1 kreirash rectangle region, visine 1 piksel. Kada skenirash celu bitmapu kombinujesh sve regione u jedan i primenish ih na prozor.


[Ovu poruku je menjao NastyBoy dana 06.12.2005. u 11:53 GMT+1]
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.fsb.hr.



+9 Profil

icon Re: Nepravilni oblik forme06.12.2005. u 12:03 - pre 194 meseci
Hvala. Sad sam bas i nasao na netu primjer...
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Nepravilni oblik forme

[ Pregleda: 2229 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.